NA KRÉM
NA SNÍH
1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s kakaem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr a 2–3 lžíce vody. Potom do sněhu zašlehejte žloutky a pak kakao s moukou. Vlijte na připravený plech a pečte asi 30 minut. Nechte vychladnout.
2 Na krém: Mléko vlijte do rendlíku a zahřejte. Žloutky prošlehejte s cukrem a za stálého šlehání do nich opatrně vlijte teplé mléko. Vše vlijte zpět do hrnce, vmíchejte mouku a za stálého míchání uvařte hustý krém. Přikryjte jej potravinářskou fólií (tak se na povrchu neutvoří škraloup) a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do ní zašlehejte vychladlý krém. Hotový krém rozetřete na korpus a povrch uhlaďte.
3 Na sníh nasypte do hrnce 100g cukru, přidejte 2–3 lžíce vody a svařte na hustý sirup. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem nad vodní lázní na tuhý sníh, za stálého šlehání pramínkem přilévejte horký sirup. Pak zašlehejte citronovou šťávu a 2–3 lžíce vody. Sníh rozetřete na krém a opalte cukrářskou pistolí. (to jen na ozdobu, není to nutné)
zdroj recept i foto https://www.apetitonline.cz/recept/rezy-florida
—————
Přihlaste se k odběru novinek: