Řezy Černá růže

07.10.2016 12:54

 

 

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečeme roládky (plech 38x34 cm): bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu, všleháme žloutky a vmícháme mouku. Na plech s pečicím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.

  2. Hotový korpus přeneseme i s papírem na čistou utěrku, lehce pocukrujeme cukrem moučka a z obou stran proti sobě svineme po delší straně na 2 rolády. Zavinutou utěrku otočíme rolkami dolů, aby se neotvíraly a necháme vychladnout.

  3. Studený plát rozbalíme, podélně rozřízneme na poloviny, potřeme marmeládou a pevně svineme na 2 dlouhé úzké roládky. Každou rozpůlíme, čímž dostaneme 4 malé tenké roládky.

  4. Dalším krokem je příprava tmavého těsta (plech 34x24 cm): máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky,ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhánky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

  5. Plech vyložíme pečicím papírem, napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut, ke konci přikryjeme pečicím papírem, aby roládky moc neztmavly.

  6. Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkovo-máslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout.

  7. Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a všleháme vychladlý pudink.

Poznámka

Inspiraci pro tento výborný moučník jsem našla na varecha.sk - uživatelka orchidea, které díky ;). Upravila jsem trochu poměry surovin s ohledem na velikost mých plechů.

zdroj receptu i obrázku:https://www.toprecepty.cz/recept/18948-rezy-cerna-ruze/

Těsto na roládky:
 
4 vejce
 
4 lžíce cukru krystal
 
4 lžíce polohrubá mouka
 
špetka soli
 
 
 
Tmavé těsto:
 
4 vejce
 
125 g másla
 
120 g cukru moučka
 
špetka soli
 
1 lžíce kakaa
 
2 lžíce strouhaných ořechů
 
0,5 prášku do pečiva
 
3 lžíce polohrubé mouky
 
1 lžíce strouhánky
 
 
 
Krém:
 
1 vanilkový pudink
 
400 ml mléka
 
200 g cukru moučka
 
250 g másla
 
 
 
cukr moučka na poprášení rolády
 
5 lžic marmelády
 
čokoládová poleva
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: