Recenze z testování multifunkčního kráječe na ovoce a zeleninu - 7 dílná sada z eshopu naau.cz

04.05.2020 15:10

 

Multifunkční kráječ na ovoce a zeleninu - 7 dílná sada

 

Dnes bych vám chtěla představit Multifunkční kráječ na ovoce a zeleninu 7 dílnou sadueshopu naau.cz.

Mám ráda ovocné a zeleninové saláty. Jsou moc dobré, a hlavně zdravé. Obzvláště v této době karantény  je třeba myslet na zdravou výživu. Podle odborníků na výživu bychom měli denně sníst alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny. Upřímně – moc jsem to nedodržovala, protože i když mi saláty chutnají, krájení je celkem únavná a otravná práce. Proto jsem celkem zajásala, když jsem zjistila, že existuje takovýto malý pomocník.

Kráječ není vhodný na úplně tvrdou zeleninu, jako je třeba mrkev, nebo kedlubna – to by asi prasknul. Podle výrobce není vhodný ani na úplně měkkou zeleninu, jako jsou rajčata. Já ale v něm v pohodě krájím malá keříková, některé typy cherry rajčat a masitá lahvová pevnější. Asi je myšleno, že měkké zralé rajče by se nerozkrojilo, ale rozmačkalo.

Perfektní je kráječ třeba na jablka – často a ráda peču domácí jablečné koláče, a jablka mám nakrájená v cuku letu.

Výborný je kráječ i na brambory – domácí hranolky jsou chuťově mnohem lepší, než ty kupované. Pokud jste se domácím hranolkům vyhýbali, protože je to spousta krájení – s tímhle kráječem to jde skvěle – vložím, zmáčknu, a hotovo.

I na francouzské brambory mám nakrájeno za chviličku – a to zapékám ve velkém pekáči, protože mám velkou rodinu, která tohle jídlo miluje.

Máte rádi Šopský salát? Papriky, okurku (i pevnější lahvová rajčata) máte připraveny během chviličky. A takhle bych mohla pokračovat dále se spoustou receptů – těstovinové saláty, jídla s houbami (plátky žampionů jsou ve chviličce), zapékaná zelenina s masem a další a další jídla, podle vaší chuti.

Kráječ není velký, nezabere tedy příliš místa.

Příslušenství: 3 krájecí nástavce ( slabší proužky, kostičky,dílky), plastová nádobka, víčko na plastovou nádobku

  • rozměry krájecí plochy: 7x7 cm
  • délka rukojeti kráječe: 11,5 cm
  • objem plastové krabičky: 200 ml
  • nedoporučuje se mýt v myčce na nádobí

 

Pokud máte rádi saláty, nebo jiná jídla, kde je třeba hodně zeleniny nebo ovoce, určitě vyzkoušejte tenhle malý kráječ. Používám ho doma opravdu hodně, a třeba hranolky už děláme jen ty domácí.

Pokud si chcete kráječ prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Multifunkční kráječ na ovoce a zeleninu – 7 dílná sada

 

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: naau.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: