Recenze na VTech Baby tablet - chytrá hračka, která děti baví a naučí je spoustu slov, říkanek a dovedností.

09.08.2021 14:19

 

Dnes bych vám chtěla představit další z chytrých hraček od společnosti VTech.

Já tuhle značku prostě zbožňuju. Hračky VTech jsou totiž opravdu chytré.

Navíc jsou vyrobeny z kvalitních, zdravotně nezávadných materiálů, které vydrží opravdu snad všechno. Hlavně ty pro úplně malé děti. Mám to vyzkoušené. Vnoučkovi hračky VTech dávám na hraní už dlouho. Vlastně od malinka. Proto vím, že s nimi nezachází někdy úplně ideálně. Nedělá to schválně. Je to prostě malé dítě, které objevuje svět, a k tomu patří i různé pády, nebo nešikovnost, kdy hračka upadne na zem. U hraček VTech mám skvělou zkušenost právě s pády hraček na různé povrchy. Fakt nikde žádné podrápání, nebo odštípnutí (odštípnutí by bylo nebezpečné, o ostré hrany se děti poraní). Všechno drží tak, jak má. To je pro mne jeden z největších benefitů všech hraček – bezpečnost. Chci mít jistotu, že hračka je na 100% bezpečná. Za tu dlouhou dobu, co hračky Vtech zkouším, tuhle zkušenost už mám. Velmi mi to usnadňuje pořizování hraček – jdu tam, kde mám pozitivní zkušenost.

Vnouček momentálně prochází obdobím fascinace vším, co mají dospělí. Jasně, jeho hračky ho moc baví, ale jakmile se může zmocnit ovladače, tabletu, nebo mobilu, je na vrcholku blaha. Proto přišel čas pořídit mu jeho vlastní tablet.

Samozřejmě myslím dětský tablet pro malé děti, ne ten klasický. Dětský dotykový tablet pro nejmenší děti upoutá hned několika věcmi.

Za prvé: Je krásně barevný, za druhé krásně bliká, a za třetí vydává spoustu zvuků. Co je pro děti důležité, je i dotyková obrazovka.

U rodičů děti vidí, že se dotýkají prstem obrazovky, proto chtějí u svých hraček to samé. Kromě toho, že tím napodobují dospělé, je to pro děti i skvělá šance na procvičení motoriky oko-ruka. Prstíkem se musí trefit tam, kam chtějí. Protože ikony nejsou velké, je to pro děti opravdu namáhavé. To, co je pro nás dospělé samozřejmost se děti teprve učí.  Pokud se jim povede dotknout se obrázku, který chtěly zmáčknout, jsou odměněny. Odměnou je dětem u tabletu písnička, říkadlo, nebo nějaký zvuk.

Tentokrát se mi asi nepovede seznámit vás se všemi frázemi, a slovy, která po zmačknutí tlačítka uslyšíte. Většinou se o to snažím, ale tady jsem to opravdu vzdala. Těch zvuků, písniček a melodií je totiž opravdu hodně- celkem 105. To opravdu nemám šanci popsat do detailu.

Děti si s tabletem hrají, a zároveň se učí.

V horní části tabletu je oranžový posuvný čtvereček. Tvar je vystouplý, aby dětem šlo do čtverečku strčit prstík, a mohly přepnout. I tohle přepnutí vyžaduje od dětí velké soustředění a koordinaci pohybů. Můžou si zvolit lupu na učení, knížku na mluvené slovo, nebo notičky na písničky a melodie.

Tady chci zmínit skvělou vychytávku, kterou VTech hračky mají – a to je možnost regulace zvuku na pravé straně tabletu. Někdy prostě je fajn zvuk zeslabit, obzvláště když jednu hlášku, nebo zvířátko slyšíte po stopadesáté. U nás jedou hlavně zvuky zvířátek, nejvíc opička a prasátko- Chrochtání Robina rozesmívá – on má záchvaty smíchu, my po chvíli nervy na pochodu. Takže zeslabit a je to v pohodě.

Na uvedení tabletu do provozu stačí zmáčknout domeček.

Pak už jen zkoumat, co pod danými obrázky je.  Jsou tam melodie, slova, nebo říkanka.

Každé tlačítko učí něco jiného. Třeba sluníčko – sdělí vám, že svítí sluníčko, nebo že prší. Děti si pak představí, jak to vypadá, když svítí sluníčko – to povzbuzuje fantazii.

Pod jiným tlačítkem najdou děti tvary jako kruh, trojúhelník, čtverec. Učí se počítat, poznávat zvířátka a spoustu dalších věcí. I říkanky a písničky.

Právě proto, že rozmanitost věcí, které se děti naučí, je velká, je tablet vhodný už pro ty malé děti kolem jednoho roku, a učí děti až do 3 let.

Tady je fajn ta věc, že hračka má trpělivost, kterou my dospělí často nemáme. Takže zopakuje dětem dané číslo trpělivě kolikrát je třeba. Děti si poslechem zapamatují spoustu věcí.

Pokud tedy hledáte, jak zabavit malé děti, zkuste jim dát do ručiček chytrý tablet od VTech.

Na tabletu je 25 interaktivních tlačítek. Hrát si děti mohou 3 způsoby – děti prozkoumávají tablet a snaží se napodobit dospělé, zároveň se učí říkanky, zábavné fráze, učí se počítat, znát písmena a poznávat tvary a také získávají hudební cítění.

Pokud není tablet používán, automaticky se vypne, a tím se šetří baterie.

Provoz tabletu je na 3 AAA baterie (to jsou ty menší tužkové).

Zahraje 3 písničky a 20 melodií

Doporučené pro děti od 12 do 36 měsíců
3 AAA baterie jsou součástí
Rozměr včetně balení: 25x29x6 cm
Rozměr výrobku: 16,5x19,5x3 cm

SEZNAM MELODIÍ
1 Bingo
2 Hickory Dickory Dock
3 London Bridge
4 Humpty Dumpty
5 Alouette
6 The Animals Go Marching Two by Two
7 Pease Porridge Hot
8 Jack & Jill
9 This Old Man
10 Old MacDonald Had a Farm
11 M ary Had a Little Lamb
12 Three Little Kittens
13 R ub a Dub Dub
14 Farmer in the Dell
15 Au Claire de la Lune - Dubussy
16 Cannon in D - Pachelbel
17 Four Seasons - Spring - Vivaldi
18 To a Wild Rose - MacDowell
19 Air on a G String - Bach
20 Fur Elise - Beethoven

PÍSNIČKY
Píseň 1
A B C D E F G
H I J K L M N P O
Q R S T U V
dvojité W
X, Ypsilon, Zet
Teď už znám i písmenka
To jsem ale šikulka

Píseň 2
Raz, dva, tři, čtyři, pět,
šest, sedm a osm
devět, deset, jedenáct,
dvanáct, třináct a čtrnáct,
patnáct, šestnáct, sedmnáct,
osmnáct, devatenáct, dvacet
Jééé!

Píseň 3
Červená, zelená, oranžová,
modrá, žlutá, fialová, zelená.
Já už barvy duhy znám.

Pokud tedy  hledáte věc na zabavení dětí do tří let, tenhle tablet je moc fajn. Náš Robin u něj sedí rád, vydrží si s ním hrát dlouho. Výrobce píše, že tablet je pro děti do tří let. Já si myslím, že i předškolák si na něm ještě najde spoustu zábavy, a hlavně se naučí čísla a abecedu. To je další ze skvělých benefitů chytrých hraček VTech. Zabaví se jimi všechny děti na dlouhou dobu, a kromě toho, že si hrají se i naučí spoustu věcí, a procvičí si motoriku. Hračka s dětmi roste – jiné věci baví roční dítě, jiné děti starší – takže i starší děti si s tabletem hodně vyhrají.

Chcete si tenhle prima tablet prohlédnout, nebo koupit? Pak klikněte zde: VTech dotykový tablet

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: eshop VTech

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: