Recenze na svíčky s dřevěnými knoty Knotix - kvalita za dostupnou cenu. Svíčky mají i v nádherných dárkových baleních.

10.06.2024 13:20

 

Vůně nás provázejí celým životem. Od prvního nadechnutí kolem sebe cítíme různé vůně. Některé jsou příjemné, jiné méně, a některé nám vyloženě vadí.

Já bych se s dovolením ráda věnovala vůním příjemným.

Každý z nás má rád jiné vůně. Někdo má rád sladší, jiný svěží – co člověk, to jiný vkus.

Jsou ale typy vůní, které jsou příjemné všem, protože nám něco připomínají – třeba vůně vanilky, nebo levandule – ty jsou ve velké oblibě u spousty lidí. Já mám ráda vůni citronové trávy – je taková relaxační (alespoň pro mne). Když začnu vyjmenovávat oblíbené vůně, napadají mne další a další, které jsou mi příjemné.

Všimli jste si, že i když máte špatnou náladu, jste naštvaní, unavení a podráždění – když přijdete do místa, kde to hezky voní – nadechnete se, a je vám lépe?  Vůně dokážou opravdu zázraky.

Já sama mám ráda, když mi hezky voní domov. V prodeji jsou různé bytové difuzéry, nebo svíčky, které byt a dům provoní tak, že je nám v něm mnohem příjemněji.

Já mám raději vonné svíčky. Difuzér totiž většinou máme delší dobu – takže jeden typ vůně, na který si zvykneme a pak ho už ani nevnímáme.

U svíček je to jiné. Klidně si můžu každý den zapálit jinou voňavou svíčku, a bude mi to doma vonět pokaždé jinak – podle nálady.

Navíc svíčka dokáže krásně navodit uklidňující atmosféru.

Vyzkoušela jsem už spoustu typů a druhů voňavých svíček.

 Nejvíc mne ale oslovily svíčky z eshopu Knotix.cz .

Jsou krásně voňavé, vydrží dlouho hořet, a mají dřevěný knot, díky kterému svíčka hoří krásně rovnoměrně, a vyhoří celá. Navíc v poměru cena x kvalita vycházejí opravdu moc dobře. Nejsou předražené.

Velké plus je i to, že Knotix svíčky jsou ze sojového vosku s dřevěným knotem – při spalování nevznikají karcinogenní látky.

Na eshopu Knotix nabízejí například čajové svíčky, které mají na míru vytisknutou krabičku, a jsou rozděleny do aromatických boxů, ze kterých si můžete vybírat. Bezva dárkové balení!

Kromě čajových svíček najdete na eshopu také velké svíčky – ty nemají dárkový box, ale voní stejně nádherně a dokážou provonět celou velkou místnost. Díky knotu ze dřeva nečoudí, jen hezky voní.

Když budete o svíčku správně pečovat, bude vám hořet dlouho, správně a bez zbytků. Tady si nebudu nic vymýšlet, a opíšu vám sem informace od odborníků z Knotixu.

 Jsou to rady, které se vám budou opravdu hodit.

Informace jak správně pečovat o svíčku:

Pokud svíčku zapálíte, mějte na paměti, že vosk musí roztát po celé ploše. Pokud se tak nestane a svíčku zhasnete dříve, tak se utvoří taktvaný. tunel a další zapálení bude pokračovat tunelem dolů. Po stranách budete mít tedy ještě zbylý vosk, který nevyhoří. Sójový vosk má paměť a proto pak svíčka dál hořet po celé ploše nebude.

Čajové svíčky s dřevěným knotem, zapalujeme pečlivě zapalovačem po celé délce knotu (sirkama né). Po dohoření vždy zastřihněte (např. kleštičkami na nehty) na 0,4cm. Při slabém plamínku je nutné knot ostřihnout až po ztuhnutí vosku. Knot je křehký-dbejte zvýšené opatrnosti. Dále si dovolujeme upozornit na vytištěný plastový box, který nesmí přijít do kontaktu se zapálenou svíčkou, protože by mohlo dojít k jeho deformaci.

Vidíte? Není to složité, a odteď už budete vědět, jak se se svíčkami správně zacházet. Ještě bych měla malé upozornění – na eshopu si můžete koupit i malé kleštičky na knoty.

Teď už stačí jen vybrat si na eshopu tu svou oblíbenou vůni. Upřímně, ono se to lehko řekne – na výběr je tolik vůní, že jsem nevěděla, kterou zkusit dřív. Tady se mi osvědčilo vybírat podle momentální nálady.

Já jsem si tentokrát vybrala box s čajovými svíčkami, dárkový box se svíčkami jahodové vůně, velkou svíčku ve skle s dřevěným víčkem a malou svíčku v plechové krabičce.

Vybrala jsem si ještě jednu vanilkovou svíčku v sádrovém obalu – krásně voňavou. Ale protože jsem nešika, spadla mi na zem a z obalu jsou kousíčky. Takže svíčka hoří, nádherně voní (té se při pádu nic samozřejmě nestalo), jen dostala „kabátek“ z obyčejné sklenice.

Musím říct, že už jen vybalování svíček je super, protože voní celá krabice.

Všechny vůně svíček jsou jemné a příjemné, a přitom tak akorát intenzivní – vůni krásně vnímáte, ale nebolí z ní hlava, není vtíravá – prostě bezva pocit.

Svíčka ve skle s dřevěným víčkem je s vůní mléčné vanilky. Vůně je jemná, příjemná, provoní celý pokoj.

Tahle svíčka je větší – hmotnost vosku v nádobě je asi 300 g. Hoření je cca 35 hodin.

Protože nikdy ale nemáme svíčku zapálenou 24 hodin denně, tak vydrží opravdu hodně dlouho. Má dva knoty, takže vůně je opravdu krásně cítit, a dívat se do dvou plamínků je velmi příjemné.

Svíčka hoří krásně rovnoměrně, ubývá postupně (žádné díry uprostřed, pěkně se vosk rozpouští až ke kraji).

Mléčná vanilka je taková jemnější vůně, než když si zapálíte čistě vanilkovou vůni. Díky tomu je v místnosti cítit příjemně – není moc silná. Je to, jako když vejdete do babiččiny kuchyně, kde babička pekla vanilkové rohlíčky. Prostě pohodová vůně.

Tuto svíčku najdete zde: velká svíčka ve skle s vůní mléčné vanilky

 

Pokud bych měla říct, jaké vůně mám nejraději - miluji vůně ovocné.

Proto mám v plechové krabičce svíčku, která voní jako šampaňské s citronem. Tedy mě to připadá jako šampaňské s citronem –v popisu je jen šampaňské,ale já tam ten citron prostě cítím. Lidičky, to je vůnička… Nádhera. Tuhle vůni můžu „čuchat“ pořád, nikdy se mi neomrzí. Nádherně svěží, čerstvá – jako když máte vedle sebe misku voňavých citrónů. Vůni citronu nemají rádi komáři, takže i v tom je tahle svíčka bezva.

Krabička je malá, takže se vejde krásně do kabelky (cca 70 g vosku). Na výběr je několik variant krabiček. Tahle svíčka má klasický bavlněný knot.

Doporučuji ji všem, kdo mají rádi atmosféru voňavých svíček kdekoliv.

Třeba v práci. Svíčku si zapálíte, po sfouknutí zhasnete a dáte zpátky do kabelky.

Díky víčku zůstane vosk tam, kde má.

Já si ji sebou nosím v kabelce, a zapalujeme si ji s kamarádkou, když jdeme na kafíčko někam na zahrádku k restauraci. Nádherně voní, a jak jsem zmínila – máme pokoj od komárů i v podvečer.

Jak svíčka vypadá, si můžete prohlédnout zde: svíčka v plechové krabičces vůní šampaňského

 

A teď se dostávám k dárkovým krabičkám s čajovými svíčkami a se svíčkami s jahodovou vůní.

Musím říct, že je to perfektní dárek pro každou ženu (ale i muže, který má rád voňavé svíčky).

Já mám čajové svíčky s ovocnou vůní.  Každá svíčka je usazena ve skleněném svícnu.

Když tuhle krabičku otevřete, vážně nebudete vědět, kterou svíčku zapálíte dřív.

Nikdy si nemůžu vybrat.

Tak nádherné, svěží ovocné vůně jsem u svíček ještě neměla.

Všechny voní poměrně intenzivně, ale přitom nevtíravě.

Vůně jsou namíchané tak, že vás z nich nikdy nerozbolí hlava, a vždycky budete mít pocit, jako když stojíte mezi ovocem, a cítíte jeho vůni.

Miluju tyhle svíčky. Na těchto vůních si vytvoříte závislost. První, co udělám, když přijdu domů, je, že zapálím tuhle malou svíčku. Nádherná vůně je cítit celým pokojem, a obdivuje ji každý, kdo do místnosti vejde.

Původně jsem chtěla tuhle sadu jako dárek, ale nechala jsem si ji a budu nakupovat další.

Je to opravdu super sada nádherných voňavých svíček s dřevěným knotem.

Navíc nápad namíchat ze svíček dárkovou sadu mi připadá báječný. Je to originální dárek pro každého.

Každý si najde tu svou oblíbenou vůni. Protože vůni vnímáme vždycky jen nějaký čas, pak si na ni nos zvykne – tyhle svíčky zaručují to, že než si nos zvykne, můžete si vybrat vůni jinou.

Velikost čajové svíčky je tak akorát – v každé čajové svíčce je cca 20 g vosku. To zaručí přibližně 6 hodin hoření.

Dárkové sady jsou poskládané z různých svíček, takže si vybíráte podle toho, jaké vůně máte rádi.

Já mám v krabičce tyto krásné ovocné vůně: jablko, jahodu, broskev, malinu, citron/grep, a meruňka.

Pevná dárková krabička s mašlí vyřeší i problém s balením – už si sadu koupíte dárkově zabalenou.

Druhou dárkovou krabičku mám složenou z velké tříknotové svíčky a dvou malých svíček v sádrovém „kabátku“.

Voní jako jahody se smetanou. Nádherná, uklidňující vůně. Jako když máte před sebou na talíři babiččiny jahodové knedlíky. Nebo si uděláte skvělý jahodový koktejl a vychutnáváte si ho na lehátku na sluníčku. Prostě vůně plná pohodičky.

Jak říkám, dárková krabička se svíčkami, které voní, je perfektní dárek. Pro maminky, babičky, kamarádky, kolegyně v práci, nebo třeba paní učitelky. Voňavá krabička svíček udělá radost každé ženě. Ke každé krabičce dostanete i krásnou malou obálku s pečetí a informacemi, jak se o svíčku starat. Když cítíte krásnou a příjemnou vůni, přejde vás smutek, zlost i nepohoda. V krásně voňavém prostředí se usmívají i ti největší bručouni.

Já mám tato dárková balení: dárková krabička s čajovými svíčkami a sada velká svíčka a 2 malé v dárkovém balení

 

Eshop Knotix jsem objevila (jak už to u těch nejlepších věcí bývá) úplnou náhodou. Zaujal mne obrázek svíčky s dřevěným knotem, tak jsem se chtěla podívat na nabídku eshopu.

Po vyzkoušení svíček se do tohoto eshopu budu ráda vracet. Našla jsem tu totiž velmi kvalitní svíčky ze sojového vosku s dřevěným knotem.

Všechny svíčky jsou vyráběny ručně, tak, aby byly pro lidský organismus šetrné. Tedy ze sojového vosku, a vůně jsou ze syntetických a přírodních vonných olejů.

Všechny svíčky jsou vyráběné s láskou a kreativně. Vidět je to na některých zdobených originálních svíčkách.

Pokud jste člověk, který vůně miluje, a rád si pořizuje kvalitní a originální svíčky, pak jste tady na tom správném, místě.

Kdo rád dává svíčky jako dárek – také si nemohl vybrat lepší eshop. Tady si totiž můžete nechat vyrobit i svíčku na přání. Upravit lze barva i vůně svíčky podle vašich preferencí, a přidat věnování.

Na závěr ještě jedna důležitá informace. V eshopu Knotix nejsou lhostejní k nemocným dětem, a ve středu vkládají do aukcí svíčky na stránce Bazárek – šance školáčkům.  To je taková stránka, kde lidé dávají předměty do aukce, a cena, za kterou je zboží vydraženo putuje na transparentní účet pro děti s onkologickým onemocněním. Klobouk dolů před takovým lidským, srdečným přístupem. Pokud tedy máte chuť, a chcete přispět na dobrou věc, mrkněte ve středu na takovou aukci.

Pokud tedy chcete nějakou nádherně voňavou svíčku pro sebe, nebo jako dárek, celý sortiment si můžete prohlédnout po kliknutí zde: Knotix.cz.

A na závěr třešnička na dortu pro všechny, kteří dočetli až sem.Pro vás tu mám exkluzivní slevu 50% na veškerý sortiment na eshopu. Sleva platí pro všechny fanoušky stránky Jana v pohodě, a využít jí můžete až do konce června 2024. Stačí zadat v košíku kód KNOTIX50

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: