Recenze na studentský batoh OXYBAG Zero Geometric. V poměru cena x kvalita je to perfektní batoh pro starší školáky a studenty.

16.08.2023 10:46

 

 

Nastává doba nakupování školních tašek a batohů.

Vždycky, když s vnukem vybírám školní batoh, tak trochu mi bleskne hlavou vzpomínka na moje školní tašky. První byla červená, kožená, která se mi vůbec nelíbila. Jiná ale pro prvňáky nebyla, takže ji nosili skoro všichni, proto mi tolik nevadilo, že je nehezká. Druhou jsem dostala ve 4 třídě. Byla hnědá a na přezkách měla medvídka.  Co vám budu povídat, nadšení moc nebylo. Na druhém stupni byly tehdy moderní tašky přes jedno rameno – taky jsem jednu dostala, a vydržela mi přes druhý stupeň i celou střední. Ta už vypadala lépe,ale když vezmu zdravotní hledisko nošení takové tašky –vůbec se nedivím, že mám křivá záda.

Když jsem nakupovala školní tašky a batohy mým dětem, výběr už byl lepší, ale spíš designově, než z hlediska zdravotního. Tašky to prostě byly celkem hezké (kvalita téměř žádná), ale záda dětem celkem ničily.

Proto jsem opravdu moc ráda, že vnukovi můžu vybírat z batohů, které jsou hezké a hlavně – neničí dětem záda a držení těla.

Mám ráda českou značku Oxybag, která vyrábí batohy a školní tašky už od roku 2012.

Během let v Oxybag vyladili batohy k dokonalosti. Všechny jejich batohy jsou ergonomické, certifikované a plné praktických vychytávek. Vyrábí kvalitní aktovky pro prvňáčky, školáky na prvním i druhém stupni i středoškoláky. Všechny výrobky jsou tak uzpůsobeny velikosti dítěte i jeho potřebám.

U kvalitního batohu je třeba, aby měl zpevněná záda a ramenní popruhy polstrované. Tak je zajištěno, že se dětem nezařezávají popruhy do ramene, a nebolí je z nošení batohů a tašek záda.

Školní batoh má totiž veliký vliv na správný vývoj dětské páteře.

Příliš velký, nebo nekvalitní batoh může mít vliv na asymetrický vývoj páteře.

Páteř může být jednostranně přetěžována, to způsobuje bolesti (a deformace) zad a bolesti hlavy, ale i omezení pohybu díky svalové nerovnováze.

Je tedy celkem důležité, abychom kupovali aktovku nebo batoh odpovídající velikosti a věku dítěte. Jiný batoh je vhodný pro prvňáka, jiný pro čtvrťáka, nebo středoškoláka.

 U Oxybag jsem si jistá, že každý batoh je kvalitní a splňuje všechny potřebné aspekty pro správné držení těla, a nezpůsobuje dětem bolesti zad.

Certifikáty splňují opravdu všechny batohy.

Mohu tedy s klidem nechat vnuka, aby si vybral batoh, který se mu líbí. Vím, že bude zdravotně v pohodě.

Vnuka mám 13 letého. Začíná se u něj projevovat puberta, takže už začíná řešit, co si vezme na sebe, a jaké módní doplňky zvolí.

Školní batoh děti v tomto věku vnímají také jako módní doplněk. Design je pro ně důležitý. Zatímco my, dospělí volíme praktičnost, pro děti je důležitý vzhled.

Proto jsem nechala vnuka, aby si zvolil batoh podle vlastního vkusu a uvážení.

Protože v Oxybag mají výběr opravdu velký, byl výběr celkem obtížný.

Vybírali jsme ze studentských batohů. Designů a vzorů se nám líbilo asi 8 – ty postoupily do užšího výběru. Pak jsme vybírali ten, který se líbí nejvíc, a je zároveň i praktický.

Nakonec si vnuk vybral batoh, který mu padl do oka jako první. Ono se darmo neříká, že když vás něco zaujme na první pohled, bývá to většinou ta správná volba.

Vítězným batohem pro tento školní rok se tak stal Studentský batoh OXY Zero Geometric.

Na obrázku vypadá báječně, když jsem ho ale držela v ruce, líbil se mi ještě víc.

První, co mě napadlo a překvapilo, je velmi nízká hmotnost. Batoh váží jen 750 g. Pokud to srovnám se svou školní taškou, kterou jsem měla v první třídě kdysi, tak tenhle batoh je mnohem, opravdu mnohem lehčí. I přes svou velmi nízkou hmotnost přitom má nosnost 8 kg! V pohodě tedy zvládne notebook, učebnice, sešity, svačinu i pití.

Batoh má mnoho kapes (to je fajn, protože je tím mnohem přehlednější). Jedna skrytá kapsa je na zádech, a vejde se do ní 15 palcový notebook. Kapsy udělaly vnukovi asi největší radost. Hlavně malá na boku na klíče, lítačku na autobus a kartu do jídelny – to jsou věci, co ve velkých kapsách snadno zapadnou, a teď jen sáhne a má je v ruce.

Záda jsou samozřejmě polstrovaná, takže batoh na ně vůbec netlačí, a příjemně se nosí. Hrudní a ramenní popruhy jsou nastavitelné – upravit si je může každý podle sebe.

Rozměry batohu jsou 48 x 26 x 20 cm

 Objem je 22 litrů

Nosnost 8 kg

Hmotnost 750 g

Batoh je skvělý pro staršího školáka, studenta, na volnočasové aktivity i do práce.

Kromě učiva je díky vzhledu a praktickému tvaru s kapsami batoh vhodný i na volnočasové aktivity. Třeba na jízdu na kole, koloběžce, nebo skateboardu. Dobře totiž drží díky popruhům na zádech. Taky skvěle drží tvar, takže nikde nepřekáží – nerozjede se do strany, ani nevisí pod zadek, takže opravdu nebrání pohybu.

Díky kapsám mohou v batohu děti mít kromě oblečení na sport, kromě svačiny a pití třeba i přenosný reproduktor. Ze školního batohu je tak rázem batoh volnočasový.

Z batohu jsem nadšená já i vnuk. Je krásný. Barevně je sladěný do černé a šedé barvy a potisk je vkusný a přitom velmi originální. Je to moderní batoh, který se líbí.

Spokojení s výběrem školního batohu jsme doma všichni.

Vnuk je nadšený, že dostal designový batoh, a já jsem nadšená z jeho praktičnosti, a hlavně z toho, že batoh je kvalitní, a „nerozsype“ se pod váhou učení. Už se nám v minulosti stalo, že po měsíci nošení učebnic povolily u batohu švy a rohy, anebo se zničil zip. Tohle u Oxy Bag batohu nezhrozí. Švy jsou pevné, zesílené, zipy kvalitní a dobře se rozepínají.

Díky poctivému a kvalitnímu zpracování batoh vydrží i nešetrné puberťákovo zacházení. A co je hlavní – vnukova záda budou zdravá a nebudou bolet. Co si budeme povídat, na zádech děti někdy v batozích do školy nosí opravdu hodně učení a pomůcek, takže váha, kterou děti na zádech mají je velká.

Díky polstrovaným zádům batoh netlačí do zad, a polstrované, vypodložené ramenní popruhy brání zařezávání se do ramen dětí i při velké váze učiva. Když si vzpomenu, jak mě jako dítě od aktovky bolela záda, docela dnešním dětem to polstrování na zádech a ramenou závidím. Je to velmi pohodlné. Zkusila jsem si dát na záda plný batoh knížek a kromě váhy batohu, kterou jsem samozřejmě vnímala, mě nikde nic netlačilo. Někdy je fajn si zkusit „na vlastní kůži“, co mají děti na zádech, a hned nám dojde, jak je důležité dát jim do školy batoh, který je pro ně vyrobený a pohodlný.

Pokud si tenhle krásný, a kvalitní batoh chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Studentský batoh OXY Zero Geometric

Celý sortiment eshopu s kvalitními českými aktovkami a batohy pro všechny věkové kategorie si můžete prohlédnout zde:  Oxybag.cz

Na závěr třešnička na dortu v podobě slevového kódu 10% na celý nákup na OXYBAG. Stačí zadat kód JANA10

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: