Recenze na schůdky Igotrend od společnosti Marex Trade s.r.o

19.10.2020 15:20

 

Schůdky  Igotrend

 

K tomu, že si pořídím domů schůdky, jsem se odhodlávala celkem dlouhou dobu. Vystačila jsem si se starší židlí, kterou jsem různě přenášela, kam bylo potřeba, a na tu jsem se postavila. Pravda, hlavně při mytí oken a věšení záclon to moc pohodlné nebylo – několikrát se mi stalo, že jsem se celkem nebezpečně začala kymácet, protože na židli jsem musela stát na špičkách, hlavu zakloněnou a napnutýma rukama jsem zapínala záclony do žabiček. Tolikrát jsem si hlavně při věšení záclon nadávala a říkala, jestli tohle mám vůbec zapotřebí, ale nakonec jsem je vždycky nějak pověsila, a nákup schůdků byl opět odložen. Rozhodla za mne, jak to tak bývá náhoda. Potkala jsem totiž známou z vedlejšího paneláku, a měla obě ruce v sádře a v závěsu. Myslela jsem si nejdřív, že měla nějakou automobilovou nehodu, jak byla pomlácená. Omyl. Když mi vyprávěla, že tenhle „prima“ úraz si přivodila při věšení záclon, celkem mne obešla hrůza.

Prý stačilo, aby si (stejně jako to dělám já) stoupla na špičky na židli při věšení záclon, židle jí podjela a ona spadla na okno a pak na zem, zlomila si obě klíční kosti a ještě kost na ruce. V tu chvíli jsem si uvědomila, že riskuji takový úraz úplně zbytečně i já, a rozhodla jsem se pro nákup schůdků.

Vybrala jsem si schůdky Igotrend u Marex Trade s.r.o.

Marex Trade je firma s více než třicetiletou tradicí na českém trhu, zaměřuje se na dovoz a prodej potřeb do domácnosti převážně z evropských zemí. Všechny výrobky jsou vybírány s důrazem na kvalitu a přijatelnou cenu. Také je pro mne důležité, že s firmou už mám zkušenost, už jsem u nich objednávala, a byla jsem maximálně spokojená s výrobkem, i komunikací.

Schůdky jsem vybírala takové, aby splňovaly bezpečnostní normy a hlavně aby byly stabilní a vhodné na domácí používání. Styl schůdků Igotrend mi vyhovuje ve všech směrech. Abych dosáhla opravdu všude (a nemusela si při používání už stoupat na špičky), vybrala jsem si schůdky se třemi stupni. Ze třetího stupínku dosáhnu už opravdu všude, a pohodlně, bez natahování se a stání na špičkách.

Každý stupínek je s pogumovanými nášlapnými plochami, nemůže tedy dojít k uklouznutí. Rozměr schodu je 38 x 26 cm.

 Schůdky jsou vyrobené z ocelových trubek opatřených práškovou barvou – jsou pevné, a dostatečně robustní na to, a by nedocházelo k nestabilitě, nepřekotí se, ani když do nich strkám.

Hmotnost schůdků je 5,9 kg.

Schůdky mají protiskluzné nožky (to je důležité na plovoucích podlahách, linoleu nebo dlaždicích – schůdky stojí pevně na místě, nekloužou a neposunují se).

 Madlo schůdků je obalené měkkou hmotou – je měkčené. Nestane se vám, že byste měli nohy plné modřin od kovové části madla, opření nohou o madlo je příjemné (a nestudí).

Nosnost schůdků je 150 kg.

Uložení schůdků je také v pohodě – po složení je jejich šířka jen 6 cm – ukládám je tedy hned vedle žehlícího prkna, a krásně se mi vejdou.

Díky novým schůdkům krásně dosáhnu všude, kam je potřeba. Třeba při mytí oken jsem dříve dosáhla dobře na plochu okna, ale při mytí rámů jsem měla problém dosáhnout na horní část rámu. To už teď neřeším – dosáhnu krásně až nahoru. Prach můžu v pohodě utřít i na skříni, a při odkládání sezónního oblečení do horních částí skříně už také dosáhnu.

Ještě jedna věc je fajn – najednou vidím i tam, kam jsem ze židle moc neviděla – a to jsou vrchní části skříněk u kuchyňské linky. Nejen, že tam mohu krásně otírat prach, ale konečně jsem našla místo, kam si budu dávat kávomlýnky, co se mi líbí – mám jich několik, takových těch starých, s klikou na točení při mletí kávy. Jen jsem nevěděla, kam si je vystavím. Díky schůdkům je mohu mít vystavené v kuchyni na lince, protože krásně dosáhnu, a mohu je kdykoliv otřít, nebo třeba občas i použít, abych si provoněla kuchyň vůní mleté kávy.

Využití schůdků v domácnosti je spousta. Tak trochu si vyčítám, že jsem si je nepořídila už dřív. Lézt po schůdcích je totiž i mnohem pohodlnější, než zvedat nohu na židli, a lézt nahoru a dolů – tam je potřeba zvednout nohu hodně, schůdky díky svému umístění nášlapných ploch jsou mnohem pohodlnější – žádné zvedání nohy do výšky.

Největším benefitem kromě pohodlí je pro mne ale bezpečnost. Nemám už strach, že se při stání na špičkách dostanu do pozice, která je nebezpečná a hrozí při ní úraz.

Jsem moc ráda, že schůdky Igotrend mám doma. Pohodlí a bezpečnost – to je přesně to, co jsem chtěla.

Pokud si chcete schůdky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Igotrend schůdky 3 stupně

Pokud si chcete vybrat jiné schůdky, nebo si prohlédnout celý sortiment firmy Marex Trade, klikněte zde: shop-point.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: