Recenze na rychlovarnou konvici Rohnson Safe Touch. Bezpečná konvice, o kterou se nikdy nespálíte.

27.03.2023 12:42

 

 

Rychlovarná konvice je dnes jedním z nejpoužívanějších spotřebičů v kuchyni. Většinou bývá první věcí, kterou po ránu chytneme do ruky. I po těch letech, co ji používám, si pořád říkám, jaký je to zázrak.

 Pamatuji si totiž dobře dobu, kdy žádné takové rychlovarné elektrické konvice nebyly.

Prostě jsme vařili na kávu a čaj vodu v konvicích na sporáku, babička dokonce na plotně. Měla velkou hliníkovou konvici, která byla od kamen zašlá, a na uvaření vody se celkem dlouho čekalo.

Modernější konvice, jako jsem mívala já na plynový sporák,měla už takový nástavec s píšťalkou, který mě upozornil na to, že se voda vaří. Trvalo to totiž celkem dlouho – hlavně když vody v konvicích bylo víc- takže jsme na to, než se voda uvaří, nečekali, a šli jsme dělat něco jiného až do chvíle, než na nás konvice zapískala.

Pak se objevily ponorné vařiče- ty byly super na dovolenou, nebo je mívali v kancelářích.

První rychlovarná konvice byla pro nás jako zázrak. Použití snadné, a voda se uvařila celkem rychle. V celkem krátké době byly rychlovarné konvice v každé kuchyni.

Bylo jich ale jen pár typů, a většinou byly z plastu bílé barvy.

Doba pokročila, a dnes si můžeme koupit konvice různých velikostí, barev, objemů, a typů. Mají různé vzory, a barvy.

Protože moje stará rychlovarná konvice dosloužila, hledala jsem novou.

Hledání mě přivedlo až na stránky Rohnson.cz.

Značka Rohnson je značka známá a oblíbená. Na trhu je už od roku 1993, je to tedy značka s dlouhou zkušeností s výrobou spotřebičů. Značka vznikla v prosluněném Řecku. Protože její výrobky jsou kvalitní a designově velmi povedené, značka a spotřebiče si rychle našly cestu do různých zemí na světě.

Já mám značku Rohnson ráda právě pro hezký design výrobků, a hlavně proto, že výrobky jsou kvalitní.

Původně jsem si vyhlédla rychlovarnou konvici, která vypadala jako nádherná konvice z porcelánu. Zdobená byla květinkami a moc se mi líbila. Pak jsem ale usoudila, že je to nádherná, ale spíš holčičí konvice, a mužská část rodiny by z ní asi tak nadšená nebyla.

Proto jsem vybrala konvici R-7530 Safe Touch s nádhernou jednoduchou a čistou linií, design je ve stříbrné barvě (nerezový) s černým plastovým madlem a víkem. Nerez mám ráda já, i všichni doma, takže mi bylo jasné, že se bude líbit.

Manžel měl trochu obavy, že na nerezu bude vidět každý otisk palce. Povrchová úprava materiálů ale pokročila, a není třeba mít obavy. Na konvici se otisky neukazují. I tak jsem si ale dělala z manžela legraci, že nemusí držet konvici za tělo přístroje, ale ať používá rukojeť.

Přesto ale – u téhle konvice by klidně mohl rukama držet tělo konvice i po uvaření vody. V tom je její kouzlo.

Tahle konvice se ne nadarmo jmenuje Safe Touch – tedy bezpečný dotek.

Konvice má totiž dvojitou stěnu, takže se o ni nespálíte. Celá vnitřní část je z monolitického (jednodílného) kvalitního nerezu.To je velmi důležitá a praktická vychytávka.

Já například mám konvici na kuchyňské lince, kde připravuji i svačiny, večeře- a ostatní jídla. No a když je konvice horká, protože zrovna vařím čaj k snídani a připravuji i jídlo na snídani a svačinu –nejednou se mi stalo, že jsem rukou zavadila o horkou konvici.

 Upřímně –vůbec to není příjemné a pár drobných, ale bolestivých spálenin už mi „ozdobilo“ ruku. Proto jsem moc ráda, že u téhle konvice si ruce nespálím já, ani nikdo jiný.

Pokud máte starší děti, které už si samy připravují třeba čaj a svačinu, určitě vyzkoušejte tuhle prima rychlovarnou konvici. Je bezpečná, a máte jistotu, že děti se o konvici nespálí.

Ono stačí, abyste nevěděli, že si před krátkým časem někdo v konvici nahříval vodu –a popálení je tu hned.

Každý bezpečnostní prvek je v kuchyni fajn. A tenhle obzvláště. Popáleniny v kuchyni jsou jedním z nejčastějších úrazů (hned po říznutí nožem), a hojí se poměrně dlouho.

Pokud tedy uvažujete o koupi rychlovarné konvice, zvolte takovou, která krásně vypadá, vaří vodu opravdu rychle (tahle konvice je jednou z nejrychlejších, které mi zatím prošly rukama), a hlavně –je bezpečná, protože se o ni nespálíte.

Teď pár technických údajů:

Hloubka: 22 cm

Šířka: 15,8 cm

Výška: 25 cm

Váha: 1,13 kg

Délka napájecího kabelu: 66 cm

 

  • Objem: 1,5 l
  • Příkon: 1850-2200 W
  • Materiál nádoby: nerezová ocel, kov
  • Sítko na čaj: ne
  • Počet programů: nemá programy
  • Termoregulace: ne
  • Funkce udržení teploty: ne
  • Zvuková signalizace: ne
  • Typ filtru: žádný
  • Vnitřní LED světelná indikace provozu: ne
  • Světelná indikace provozu na vypínači: ano
  • Skrytá spirála: ano
  • Vodoznak - Ukazatel vodní hladiny: ne
  • Automatické otevírání víka: ano
  • Automatické vypnutí: ano
  • Cestovní verze: ne
  • Časovač: ne
  • Dětská pojistka: ne
  • Otočná základna: ano
  • Ochrana proti přehřátí: ano
  • Ochrana proti spuštění bez vody: ano
  • Úložný prostor pro kabel: ano
  • LCD displej: ne
  • Barva: stříbrná

Nakonec malé shrnutí.

Rohnson Safe Touch je moc hezká konvice s jednoduchým, a přesto krásnýmdesignem.

Kombinace stříbrné barvy (jako nerez) a černého držadla a víka z ní dělá nadčasovou konvici, hodící se do každé kuchyně.

Objem 1,5 litru je dostačující i pro větší rodinu a návštěvy.

Vaří opravdu rychle. Po otevření konvice na plášti uvidíte rysky Min a Max –to je na množství vody, které je fajn dodržovat, aby konvice fungovala, jak má.

Pokud vaříte kávu nebo čaj jen pro sebe, stačí dát vodu jen k rysce Min –množství vody stačí, je rychle uvařená a šetříte tak vodu i energii.

Nejvíc ale ještě jednou vyzdvihuji bezpečnost konvice. Má dva pláště, takže se zvenku od vody neohřeje, a vy se o ni nepopálíte.

Můžete se jí klidně dotknout, a vaše ruce budou v bezpečí.

Technologie Safe Touch je velmi příjemná hlavně v menších kuchyních, nebo tam, kde s konvicí manipulují i děti. Jsem s touto konvicí moc spokojená.

Pokud si chcete konvici prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Rychlovarná konvice R-7530 Safe Touch.

Kompletní nabídku rychlovarných konvic Safe Touch naleznete zde: Rychlovarné konvice Rohnson

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: eshop Rohnson

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: