Recenze na podzimní a zimní zdravotní boty Santé. Jsou krásné, slušivé, a nebude vám v nich zima. Investice do zdravého obouvání se vyplatí - nebudou vás totiž bolet nohy a záda.

13.11.2023 12:53

 

I když letos léto trvalo hodně dlouho, a vypadalo to, že po létu bude rovnou zima, podzim se o slovo přeci jen přihlásil. Aby dohnal, co zameškal, ukazuje nám, co umí – prší, je chladno, je tedy nejvyšší čas koupit si podzimní a zimní boty. Myslela jsem si, že budu nosit na podzim tenisky, ale do těch teče. Do mokrého, vlhkého, deštivého počasí nejsou moc vhodné. No a taky bych občas chtěla vypadat elegantně, a to ve sportovních botách nejde.

Proto jsem si řekla, že si pořídím nové boty.  Elegantní, krásné a kvalitní. Nejlépe zdravotní, protože co si budeme povídat, někdy už mě pěkně bolí nohy, kotníky a záda. Všechny tyto bolesti umí kvalitní boty zmírnit.

Možná mi řeknete, že boty máte.  Pohodlné a „rozšlapané“. Pokud pominu tu radost, kterou mi dělá nákup nových bot, tak musím všechny upozornit, že šetřit na botách není úplně ideální. Noha se nám totiž stále trochu mění, takže ty „rozšlapané“ boty nám nemusí úplně dobře sedět. To pak způsobí nejeden problém.

Na nohách trávíme až 80% denního času. Proto si nohy zaslouží naši péči. Nohy máme jen jedny, a když si je poničíme, už se to těžko spravuje.

Od určitého věku nosím ráda boty zdravotní. Dnes už se naštěstí dají koupit zdravotní boty kvalitní, a přitom hezké. Dávno pryč je doba, kdy zdravotní boty byly jen pro babičky a nebyly nic moc – byly dva, tři druhy a dost. Dnes už je výběr úplně jinde…

Já mám moc ráda zdravotní boty Santé. Mám je totiž léty vyzkoušené, a vím, že jsou kvalitní, splňují požadavky na správnou zdravotní obuv. Přitom jsou moc hezké.

Než se vám pochlubím, jaké jsem si vybrala tentokrát, trošičku připomenu, proč nosit zdravotní boty.

Dobrá zdravotní bota kopíruje tvar nohy, tlumí nárazy při chůzi, a tím šetří nejen nohy, ale i záda. Leckdy správná zdravotní obuv dokáže ulevit od bolesti zad. A koho v dnešní době nebolí nohy a záda, že?

  • Zdravotní obuv napomáhá ke správnému tvarování klenby a chodidla.
  • Zdravotní boty mají dostatek místa na prsty, a přirozeně kopírují linii nohy.
  • Zdravotní boty se při chůzi ohýbají – stejně jako noha. Pokud jsou boty příliš tvrdé, jsou nohy rychle unavené a bolavé. Správné zdravotní boty tlumí nárazy při chůzi. Co si budeme povídat, nejvíce chodíme po betonu a asfaltu. Dávno pryč je doba chůze po měkkých prašných cestách a trávě. Chůze po tvrdém povrchu je pro kosti, klouby, a chrupavky velmi zatěžující.
  • Zdravotní boty tuto chůzi po tvrdém změkčí, a uleví pohybovému aparátu.
  • Zdravotní boty také mají přiměřený podpatek. U dámských bot by měl být 3 - 4 cm, u pánských by neměl přesáhnout 2,5 cm. Ona chůze na vysokých podpatcích vypadá elegantně, jsou to boty slušivé, ale pro celodenní nošení nevhodné. Proto bychom, dámy, měly nosit vysoké podpatky jen pro některé slavnostní příležitosti, a pak se přezouvat do bot určených na celodenní nošení. Jinak nás budou nohy bolet, a budou otékat.

A jaké že jsem si tedy vybrala boty tentokrát? Jasné je, že nesmí chybět modrá. Modrou barvu miluji na oblečení, a nesmí mi chybět ani v botníku. Vybrala jsem si tedy podzimní modré polobotky –ycházkové. Druhé boty- zimní - jsem volila na pohodlném podpatku v černé barvě.

Ty první botky se jmenují Santé Cosmos.

Perfektně splňují moje požadavky na vycházkovou obuv. Jsou totiž zdravotní vycházkové – tedy vhodné k celodennímu nošení.

Jsou velmi pohodlné – v pohodě v nich zvládám i dlouhé procházky s vnuky – a bez bolesti nohou při procházce i po vyzutí.

Jsou to boty velmi elegantní – s moderním designem.

Boty jsou z usně (kůže) – svrch i stélka.

Jsou to tedy boty měkké, prodyšné a odolné. Materiál se dobře přizpůsobuje noze, boty nikde nemačkají ani netlačí.

Do bot neteče  - můžete je nosit i v deštivém počasí. Pak je prostě jen otřete a jsou zase krásné, jako nové, připravené na další obutí.

Velmi praktické je obouvání těchto bot. Mají pružnou vsadku – gumičku. Do boty tedy lehce vklouznete. Žádné zapínání, ani šněrování. Prostě maximální pohodlí při nazouvání. To ocení všechny dámy, které někdy bolí záda. Já prostě jen vezmu dlouhou obouvací lžíci, a jsem obutá raz dva. Pohodička.

Materiál je v několika barevných odstínech modré – bota tedy vypadá moderně a zajímavě. Moc se mi líbí.

Pokud si chcete tyto boty prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Santé Cosmos

 

Druhé boty jsou zimní polokozačky Santé v černé barvě.

Tyto boty jsou boty zimní. Já moc ráda nosím v zimě pletené šaty. Tyto boty jsou velmi elegantní –hodí se k šatům, sukni, ale i ke kalhotám a džínům. Prostě takové ty univerzální botky, které vypadají skvěle při každé příležitosti.

Podplatek je nízký, a velmi stabilní.

Obouvají se velmi snadno díky zipu na boční části boty. Zateplené jsou podšívkou. Ideální jsou na městskou zimu – ať už budete chodit po městě, půjdete do práce, nebo budete řídit auto – tyto boty jsou ideální.

Svršek boty i vyjímatelná stélka jsou z kůže. Kůže je do zimy ve městě velmi praktická. Boty stačí namazat krémem, a vyjít ven. Kůži nepoškodí ani silně posolené chodníky (jako tomu bývá u semiše). Po příchodu domů stačí omýt, otřít hadříkem a nakrémovat. Při správné péči budou boty vypadat pořád krásně.

Já mám ráda boty z kůže, protože se krásně přizpůsobí noze. Nesnáším boty, které nohu mačkají a utlačují. Tyto boty mi sedly na první obutí. Pohodlné, příjemné a přitom velmi slušivé.

A opět musím podotknout, že jsou to boty od výrobce Santé – tedy zdravotní.

Pokud si chcete tyto boty prohlédnout, nebo koupit, je nejlépe navštívit Santé Ateliéry zdravého obouvání, koupíte je i v některých lékárnách a prodejnách zdravotnických potřeb.

Polokozačky si můžete prohlédnout na eshopu zde: Santé Nero

 

Musím říct, že kdyby mi někdo řekl, kolik problémů mi ušetří správně zvolená obuv, už dávno bych nenosila jiné boty, než zdravotní.

 Původně jsem si Santé boty vybrala, protože se mi líbily.

Vůbec jsem nečekala, že pravidelným nošením těchto bot mě nebudou tolik bolet záda v kříži, ale hlavně se mi ulevilo od bolestí kyčlí, kolen a kotníků. Protože tyto boty dokážou eliminovat otřesy způsobené chůzí po betonu a asfaltu, kloubní problémy se mi výrazně zmírnily. Taky nemívám večer oteklé nohy. Ani po dlouhém výletě. To je bezva.

Nejlepší investice jsou ty do zdraví. Volbou kvalitních zdravotních bot uděláte svému tělu skvělou službu. No a následně tak trochu i ušetříte – za všechny léky proti bolesti, a potravinové doplňky snižující bolest zad a kloubů.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit zdravotní boty Santé, klikněte zde: Santé zdravé obouvání

Nebo na eshopu se zbožím ve výprodeji za velmi příznivé ceny : výprodej Santé zdravotní obuv

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: