Recenze na parní sterilizátor lahviček a dudlíků - skvělý pomocník pro každou maminku. Rychlá a efektivní sterilizace - už žádný strach z bacilů, virů a bakterií.

10.07.2020 14:20

Už několikrát jsem se chlubila, že dcera čeká miminko. Pro ni vytoužené a očekávané děťátko, pro mne vytoužené vnoučátko.

O tom, že není snadné pořídit výbavičku miminku všichni víme. Je potřeba nakoupit spoustu věcí – od kočárku, přes postýlku, oblečení, plenky a spoustu dalších drobností. Je toho opravdu hodně.

To je fajn příležitost pro nás, babičky. Ze zkušenosti už víme, co takové miminko potřebuje, a tak nám dělá radost nakupovat pro svoje vnoučátko to, co bude potřebovat.

Tedy zkušenosti máme, ale občas se s údivem rozhlížím, kolik moderních vychytávek a drobností, které usnadní život, můžeme dnes koupit. Když byly moje děti malé, spousta z těch věcí neexistovala, proto s radostí sedím u internetu a listuji stránkami s dětskými potřebami. Hledám, listuji, vybírám..

Tentokrát je to elektrický parní sterilizátor.

Letošní zvláštní covidová doba nám všem ukázala, co takový malý vir – bakterie dokáže s celým lidstvem. A co potom s takovým malým človíčkem, který ještě nemá rozvinutou imunitu. Proto jsem věděla, že první věcí, kterou pro svého vnoučka koupím je parní sterilizátor.

Po dlouhém hledání a bádání jsem vybrala  parní sterilizátor Advanced Tommee Tippee .

Líbí se mi tvarem – nezabere v kuchyni příliš místa, rychle a pohodlně sterilizuje 6 lahviček s příslušenstvím, dudlíky a šidítka. Tento sterilizátor dokáže zničit až 99 % bakterií, a v uzavřeném sterilizátoru vydrží lahvičky sterilní až 24 hodin. Je tak možno vyčistit lahvičky a dudlíky už pro ta nejmenší miminka.

Sterilizace netrvá dlouho – stačí pouhých 5 minut.

Důležité pro mne bylo i to, aby šel sterilizátor dobře rozdělat (a zase složit) – nejsem příliš technický typ, a taky aby jeho ovládání bylo snadné.

To všechno sterilizátor Tommee Tippee splňuje. Stačí trocha vody, a zmáčknout tlačítko. Nic víc, nic míň. Lahvičky a dudlíky chrání poklop z plastu, který snadno sundáte. I vnitřní díly určené ke sterilizaci jsou plastové. Na spodní část narovnáte až 6 lahviček, horní část slouží ke sterilizaci dudlíků a všeho drobného. Všechny díly do sebe logicky a snadno zapadají.

Jasně, vím, že nejpřirozenější pro miminko je kojení, a sama jsem jeho propagátorkou, ale stát se může cokoliv, a je třeba občas podat miminku čaj, nebo mléko z lahvičky (třeba i to odstříkané). Já sama jsem to zažila – když se mi narodila dvojčata, spolu s císařským řezem jsem prodělala i vážnou operaci, a po ní jsem musela užívat antibiotika, a moje mateřské mléko nebylo ke kojení vhodné. Proto jsem byla ráda za mléko jiných maminek, podávané lahvičkou až do doby, kdy jsem mohla kojit sama.  Ale ani pak nebylo mléka pro obě děti dost, a musela jsem dokrmovat. Dobře se pamatuji na hrnce postavené na sporáku (které jsem nepoužívala na nic jiného, než na vyvařování), na tu dobu, než voda začala vřít a já do ní dávala lahvičky a dudlíky. Protože tehdy nebyly na trhu žádné kleštičky na vytahování lahviček z horké vody, musela jsem čekat, až voda trochu vychladne a pak lahvičky vyndávat – občas se na nich udělala vrstvička vodního kamene, a rozhodně nevydržely sterilní dlouho. Takže věčně popálené prsty a na sporáku hrnce co překážely. Co bych bývala tehdy dala za takový parní sterilizátor.

A když už pořizuji sterilizátor, dostane k němu vnouček i lahvičky a šidítko (dudlík) od značky Tommee Tippee – šidítka i dudlíky na lahvičkách mají symetrickou ortodontickou savičku, která podporuje správný vývoj pusinky dítěte. Savičky jsou vhodné pro děti od narození.

Šidítko Tommee Tippee Closer To Nature si prohlédnězte po kliknutí zde: šidítko Closer To Nature

 

Značka výrobků Tommee Tippee mne zaujala tím, že se specializuje na výrobky pro děti od narození, neustále se snaží inovovat a vyvíjet své výrobky tak, aby splňovaly ta nejpřísnější hygienická a zdravotní kritéria, aby naše miminka měla to nejlepší, co mohou dostat.

Pokud si chcete sterilizátor prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: elektrický parní sterilizátor Advanced Tommee Tippee

 

Jsem moc ráda, že jsem objevila parní sterilizátor na lahvičky, savičky a šidítka. My babičky nejen svá vnoučata rozmazlujeme, snažíme se i o to, aby vyrůstala v co nejbezpečnějším světě. Sama podle sebe vím, že občas vidím nebezpečí, nebo hrozbu i tam, kde mne to jako mladou maminku nenapadlo. Proto ráda svým vnoučkům nakupuji výrobky, které jejich start do života udělají bezpečnější, a zároveň mé dceři trošku usnadní život. Jako například parní sterilizátor Tommee Tippee. Na nás už si bacily a bakterie nepřijdou – budeme na ně dobře připravení. Místo strachu z nemocí a infekce budeme mít spoustu prostoru k mazlení se s miminkem.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: