Recenze na Ortho Collagen Plus od Biomedix . Kolagen, po kterém přestávají bolet klouby, zlepší se stav vlasů, nehtů i pokožky.

23.02.2022 13:26

 

 

V poslední době mne tak trošku začal dohánět věk. Tak nějak hned po ránu jsem cítila, že se mi nevstává z postele úplně dobře, bolí mne svaly a klouby, o kterých jsem dřív ani nevěděla, že je mám. Pleť ztrácí na pružnosti a o kvalitě vlasů se taky moc rozepisovat nebudu. Pokud bych to měla shrnout – prostě nic moc.

Proto jsem si říkala, že je nejvyšší čas začít užívat nějaký přípravek s kolagenem. Ale znáte to – k něčemu se rozhodnete, a pak nákup a užívání pořád odkládáte a odkládáte, dokud nepřijde chvíle, kdy se rozhodněte doopravdy. U mne ty chvíle pevného rozhodnutí byly dvě – první, když jsem šla do schodů do 6 patra, protože nejel výtah, a už ve druhém patře jsem měla pocit, že neohnu koleno. Druhá chvíle byla, když jsem usnula s rukama pod hlavou, a po probuzení mi prostě najednou nešly dát ruce dolů, bolest v ramenou byla taková, že mi vhrkly slzy do očí. Takže jsem si řekla: „Dost! Tohle nemám zapotřebí!“.

Protože jsem potřebovala klouby rozhýbat a odstranit bolest rychle, sáhla jsem po silném kolagenu určeném přímo pro pohybový aparát – Ortho Collagenu Plus od Biomedix.cz.

Co je to vlastně kolagen? Je to nejvíce zastoupená bílkovina v lidském těle. Je to jedna ze základních látek obsažených v kostech, kůži, svalech, šlachách a vazech. Nachází se ale i ve vlasech, v cévách, rohovkách a zubech. Vlivem stárnutí lidské tělo produkuje kolagenu méně a méně, a vlivem ubývání kolagenu dochází ke stárnutí pokožky, která ztratí pružnost, a objevují se vrásky. Ubýváním z kloubů a kostí dochází k bolestivým stavům – jako je artritida a podobně.

Ortho Collagen Plus je doplněk stravy – mořský kolagen, který je navíc obohacený o vitamíny A,C,D, E, o vápník a hořčík. Vitamáíny pomáhají tělu vstřebávat kolagen a zároveň příznivě ovlivňují náš zdravotní stav ( hořčík je např. prima na křeče, nervozitu a podráždění). Působí příznivě nejen na klouby, ale i na nehty, zuby, vlasy, pleť, celulitidu a tak dále..

Ortho Collagen Plus má příjemné citronové aroma. Stačí sáček vsypat do skleničky a zalít vodou, nebo třeba džusem. Zkoušela jsem pít kolagen s džusy, kávou, čajem – nakonec jsem se ale vrátila k pití kolagenu se samotnou vodou. Tak nějak je mi to nejpříjemnější. Pokud vám nebude kolagen moc chutnat – přemožte se. Je to jen pár loků a výsledek je super – ostatně – možná nechutná, ale rozhodně pomáhá.

Ještě jednu malou radu mám – vždycky sypejte kolagen do skleničky a zalijte vodou, jde pak dobře rozmíchat. Pokud sypete prášek do vody, nerozmíchá se tak snadno, mám pak pocit hrudek a to není na pití příjemné. Složení to samozřejmě neovlivní, ale mně ty hrudky vadí.

Dávkování je jednoduché – 1 sáček denně.

První týden pití kolagenu jsem necítila vlastně vůbec žádné účinky. Ale ono je to jako u všeho ostatního. Nemůžeme čekat zázrak na první doušek. Je potřeba přípravek nějakou dobu užívat, aby se jeho účinek mohl ukázat.

Druhý týden jsem si všimla prvních příznaků – ráno jsem neměla najednou problém rozhýbat prsty na rukou (mívala jsem je po ránu celkem ztuhlé), zmizely mi záděry kolem nehtů a přestaly mi praskat koutky u pusy – na to trpím a vůbec to není příjemné.

Třetí týden už jsem začala cítit úlevu i při chůzi. Klouby mne nebolely tak intenzivně, zase jsem začala mít radost z pohybu. Moje vlasy se začaly zase lesknout, a mám pocit pružnější pleti bez „fleků“.  S přibývajícím věkem se mi občas na tvářích nebo těle objevují skvrny pigmentu – i to je po kolagenu lepší. Mám pocit, že i celulitida je lepší – ale to je možná jen pocit.

Po měsíci užívání kolagenu v pohodě chodím po schodech a ramena mne bolí už jen po větší zátěži. Jasně, není to jako ve dvaceti, kdy jsem běhala a necítila vůbec nic. Teď je bolest trochu cítit, ale jen ta běžná a normální, není to ta intenzivní bolest bránící pohybu.

Protože chci, aby účinek kolagenu byl větší a trvalejší, je mi jasné, že bude třeba kolagen užívat ještě minimálně měsíc, nebo dva. Pak už bude stačit taková ta udržovací dávka.

Jsem ráda, že v kolagenovém přípravku ORTHO  Collagen Plus od Biomedix.cz jsou obsaženy i vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje, a nemusím si tak kupovat další vitamínové přípravky.

Za co jsem moc ráda, je, že se mi zlepšila kvalita vlasů a už mi ani tolik nepadají. Jsou lesklejší, pevnější, a když si dám vlasy do gumičky, tak nejsou hned potrhané.

S Ortho kolagenem jsem moc spokojená. Má jemnou citrónovou vůni, snadno se užívá,ale hlavně –opravdu mi zabral.

Teď trocha informací:

  • Aktivní látky: Kolagen typu I, Vitamín C, Vitamín D3, Vitamín E, Vitamín A, Magnesium, Vápník
  • Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy.
  • Nepřekračujte doporučené dávkování.
  • Nevhodné pro těhotné a kojící ženy.
  • Není určeno pro děti do 3 let. Ukládat mimo dosah dětí!
  • Skladování: Skladujte v suchu a temnu při 10-20°C.
  • Chraňte před slunečním zářením.  
  • Minimální trvanlivost do data uvedeného na obalu.
  • Obsah balení: 30 sáčků.

Doporučené denní dávkování:  1× denně 1 sáček rozmíchat ve studeném nápoji vždy před nebo po jídle.
 

Obsah účinné látky v 1 denní dávce:

Mořský kolagen – 4930 mg, Vápník – 896 mg, Kyselina L – askorbová – 80 mg, Hořčík – 56,25 mg, Vitamin A  – 0,12 mg, Vitamin E – 1,8 mg, Vitamin D3 – 5 μg

Pokud vás kolagen zaujal, můžete si o něm přečíst víc, nebo si ho koupit po kliknutí zde: Ortho Collagen Plus.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: Biomedix.cz

 

A na závěr třešnička na dortu: do 15.3 platí slevový kód: Jana40.

Při zadání slevového kódu získáte slevu 40% na veškeré kolageny Plus (Jahoda, Pomeranč, Ortho)

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: