Recenze na Magickou kostku pro děti od 9 - 36 měsíců od výrobce VTech.

27.05.2021 13:48

 

Blíží se Den dětí, a my dospělí chceme udělat našim nejmenším radost prima dárkem. Já mám moc ráda dárky – hračky, které dětem dělají radost, a zároveň je něco naučí. Taková je i Magická kostka pro nejmenší (vhodná je pro děti od 9 měsíců, hraje si s ní v pohodě už můj 8 měsíční vnuk, takže je to o šikovnosti dítěte a vašem uvážení).

 

Vzpomínám si, když byly moje děti malé, jak jsme jim z různých překližek, dřívek, špalíků, kolíčků a řetízků vyráběli hračky  Activity, aby si děti procvičovaly motoriku. Na trhu tehdy nic moc nebylo, proto jsem ráda, že dnes už můžu koupit kvalitní, zdravotně nezávadnou a pro děti bezpečnou hračku.

Co si budeme povídat – děti nejvíc baví hračky zvukové. Když hračka vydává nějaký zvuk, děti to stimuluje k dalšímu hraní. Někdy to nám dospělým po čase leze trochu na nervy, proto jsem ráda, že u téhle super kostky myslel výrobce i na uši dospělých a kostka má tlačítko na vypnutí.

I po vypnutí zvuků si děti s kostkou skvěle vyhrají – je tu spousta aktivit, které nejsou provázeny zvukem.

Žlutá strana kostky – ta Robina baví moc – jsou tu na tyčkách navlečené kostky a kolečka - polepené obrázky, takže děti vidí různé ovoce, nebo hudební nástroje. Všechny tvary se na tyčce pohybují a otáčí. Ve spodní části jsou ozubená kolečka, která do sebe zapadají – otočíte jedním, a točí se všechny 3. Ty se vnukovi líbí obzvláště – je v nich totiž dírka na prstík. Pro nás dospělé běžná věc, ale děti se na strčení prstíku musí dost soustředit, a otočení už vyžaduje šikovnost. Ale strkat někam prsty, to je přece největší legrace.

Modrá strana je pro větší a šikovnější děti – je tu vkládání tvarů – čtverec, kolečko, kytička a trojúhelník. Uprostřed strany je dostatečně velký otvor na vyndávání vložených tvarů zpět (i pro dospělou ruku).

Zelená strana

Plastový modrý ptáček se pohybuje ze strany na stranu. Oranžová opička na tyčce se pohybuje nahoru a dolů, a otáčí se kolem tyčky. Motýlek se pohybuje nahoru a dolů, a protože dráha jeho letu je klikatá, pro děti to vyžaduje soustředění.

A teď jsou tu dvě super strany se zvukem. Strana bílá a červená.  Obě samozřejmě může dítě používat, i když je zvuk vypnutý. Nejvíc ale děti baví právě to, že na mně kostka mluví.

Hlas, kterým kostka mluví je příjemný, a velmi zřetelně vyslovuje, proto děti mohou opakovat, co z kostky slyší, a tím si procvičují výslovnost, učí se nová slova, čísla, barvy, nebo jak se jmenují zvířátka a jaký zvuk vydávají.

Bílá strana.

Po zapnutí zvuku může dítě zmáčknout oranžového medvídka, který začne zpívat: Já šťastný medvěd jsem, zpívám si s úsměvem.

Ve spodní části bílé strany jsou tlačítka – červené s prasátkem, žluté s kačenkou, zelené s kravičkou, modré s pejskem, fialové s ovečkou.

Každé tlačítko má několik funkcí – buď dětem říká barvu, jakou zmáčkly – červená, zelená a podobně. Další funkce je, že učí poznávat zvířátka – třeba štěňátko dělá haf haf, nebo naopak řekne: Poznáš, které zvířátko dělá haf haf? Pokud se dítě trefí správně, je pochváleno. A třetí funkce je poznávání čísel od 1 do 5. Tlačítka blikají a svítí.

Knížka z plastu má na sobě natištěný obrázek s textem písničky, kterou kostka na děti zpívá (Tikoty tikoty víš, že myška našla skrýš. Když hodiny odbily správný čas, utekla tikoty, bác a další)

Červená strana.

Na červené straně jsou v kruhu zvířátka. Uprostřed kruhu je otočná šipka. S tou si děti mohou otáčet i při vypnutém zvuku. Pokud je zvuk zapnutý, kostka děti seznamuje se zvířátky. Například: Králíček má rád mrkvičku, kytička je moc krásná, opička má ráda banán (a uuuaaaaa), myška má ráda sýr atd. Zároveň se ale u kostky může ozvat: štěňátko dělá haf haf – poznáš a stiskneš tlačítko, kde štěňátko dělá haf haf? Pak když děti na bílé straně zmáčknou štěně, jsou pochváleny. To je funkce už pro větší děti, aby je kostka pořád bavila -  nutí je trochu přemýšlet, protože musí zvířátko najít na jiné straně.

To je samozřejmě jen velmi stručné seznámení s touhle multifunkční magickou kostkou. Zvuků, slov, frází a melodií je tam mnohem více. Vhodná je hračka pro děti od 9 měsíců, hrát si s ní spokojeně budou i starší děti. Pokud chcete děti naučit počítat do 5, nebo třeba barvy, je tahle kostka ideální pomocník. Opakuje totiž trpělivě s dětmi pořád dokola, dokud se danou věc nenaučí. Nám dospělým tak odpadne donekonečna opakovat stejnou věc.

Malé děti zaujmou krásné barvy a tvary, starší děti se s kostkou učí. Je to hračka, která „s dětmi roste“, vydrží jim na hodně dlouhou dobu.

Hračky VTech mám moc ráda, protože jsou velmi kvalitně zpracované, a přizpůsobené dětem. Všechny materiály jsou zdravotně nezávadné, a splňují všechny potřebné atesty. Jsou to hračky krásně barevné, a vydrží i zacházení těch hodně malých dětí (počítají dopředu s tím, že úplně malé děti nejsou tak šikovné a hračka jim občas spadne – je důležité, že se hračka nerozbije). Jak už jsem zmínila, myslí i na nás rodiče a hračku lze snadno vypnout.

Vtech Magická kostka je určená pro děti od 9 měsíců.
2AA baterie jsou součástí pro demo účely,
Rozměry produktu: 22 x 22 x 22 cm

Pokud tedy sháníte – třeba jako dárek – pro svoje malé děti kvalitní hračku, která děti baví, a zároveň je i něco naučí, určitě zkuste tuhle super multifunkční kostku. Já jsem s ní velmi spokojená. Hračka vnuka zabaví na hodně dlouho, a když k nám na návštěvu přijdou další děti, je kostka první hračka, po které sáhnou.

Pokud si chcete tuhle kostku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: magická kostka

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: vtechcz.cz

Video seznámení s kostkou najdete zde: video magická kostka

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: