Recenze na Laco Pierre dArgent víceúčelový BIO čistící písek levandule z eshopu Ecorevolution.cz.

07.03.2024 12:53

 

Úklidem doma trávíme spoustu času. Nakupujeme chemii, aby se nám doma všechno lépe čistilo, aby se všechno blýskalo, a v neposlední řadě i krásně vonělo. Já se snažím nakupovat drogérii ekologickou.

V době, kdy u nás ekologická drogérie začínala, nebyla úplně kvalitní. Byla šetrná k životnímu prostředí, ale co si budeme povídat – moc tedy nečistila. To se nám tak trochu uložilo do hlavy, a když na něčem vidíme EKO, a BIO, spousta lidí se jen pousměje a jde nakoupit klasické čističe plné chemie v domnění, že čistí lépe, než ekologické. Ale chyba lávky.

Tenhle předsudek už ale dávno neplatí. Na trhu je spousta čisticích prostředků a drogérie, které splňují parametry EKO a BIO výrobků, a přitom jsou velmi účinné.

Já jsem si oblíbila produkty z eshopu Ecorevolution.cz.

Eshop mám vyzkoušený, takže vím, že funguje na jedničku, ale – a to je důležité – najdu tam spoustu ekologicky šetrných přípravků na praní i úklid. A to je přesně to, co mám ráda. Chci totiž, aby moje děti a vnoučata žily na planetě, kde je příroda, a ne jen pustina. Proto by každý z nás na ekologii měl myslet vždycky, když je to možné.

Úplnou náhodou jsem na eshopu Ecorevolution objevila BIO čistící písek. Mají dva druhy –levandulový a citronový. Balení jsou ve dvou velikostech – 300 a 800 gramů. Na vyzkoušení doporučuji to menší balení, a pokud budete spokojení, kupte si větší.

Na přípravek mne nalákal tento popis:

Naprosto ekologický a bezpečný univerzální čistič – pro člověka, přírodu i domácí mazlíčky. Tento přírodní produkt ve formě bílého jílového kamene je jediným vysoce účinným produktem, který čistí, leští a chrání stříbro, měď, chrom, cín, mosaz, nerezovou ocel, hliník, akryl, dlaždice a další dokonce i ty nejmodernější materiály.

Řekla jsem si: „To musím zkusit!“

Nejdřív jsem vyzkoušela levandulový (miluju obrázky levandulových polí, ale hlavně tu příjemnou, čistou, levandulovou vůni), ale koupím si na prostřídání vůně i písek citrónový. Jsem s ním naprosto spokojená.

Bezvadně totiž čistí. Použitelný je na většinu povrchů v domácnosti, takže nemusím kupovat spousty drahých přípravků, stačí mi bohatě tenhle jeden.

S tímhle pískem teď už čistím v podstatě celou domácnost.

Použití je velmi jednoduché – navlhčím trochu houbičku, která je součástí balení. Pak na ni naberu trochu přípravku, vytvoří se lehká pěna a tou čistím povrchy.

Na zkoušku jsem nejdřív čistila dno pánve. Mám plynový sporák, takže dno je často „napálené“. S tímhle pískem se mi krásně vyčistilo.

Pak jsem zkusila dvířka u sporáku. Aby se děti nepopálily, má sporák ve dvířkách dvojité sklo. Mezi těmi skly se ukládá mastná pára a špína z vaření, a od trouby bývá napečená, takže čištění je vždycky o velkém drbání. Teď jsem rozšroubovala dvířka a nanesla pěnu. Nechala jsem chvíli působit, lehce vyčistila houbičkou, a opláchla – hotovo, vyčištěno. Žádné hodinové drhnutí.

Další na zkoušku bylo vybráno umyvadlo. Jedno klasické keramické, druhé bylo akrylátové. Porcelánové bylo čisté v cuku letu, baterie se blýská jako zrcadlo, takže šup na to druhé. Tady jsem se trochu orosila při prvním čištění. Měla jsem obavy. Na akrylát se špatně podíváte, a hned je poškrábaný. Ale pohodička, pasta krásně čistí i tento povrch. Bez škrábanců.

A tak jsem pokračovala i dál. Obecně platí – nejdřív vždycky vyzkoušejte pastu na daném povrchu na nějakém malém kousku, abyste věděli, jestli bude čištění povrchu vyhovovat. Teprve pak se dejte do práce.

Pokud máte někde na chalupě, nebo v předsíni zašlé lino, nebo dlažbu – doporučuji. Na to je tahle krémová pasta úžasná. Drhne i zaschlou špínu.

Ideální je písek na čištění vodního kamene z nerezového odkapávače u kuchyňského dřezu.

Dokonce se mi povedlo vyčistit u babičky na kamnech takový kovový pás kolem kamen. Ne úplně do chromového lesku, ale prokoukl parádně.

Pokud bych tedy měla na závěr shrnout – naprosto nechápu, jak jsem bez téhle pasty mohla fungovat. I když je to ekologický BIO přípravek, čistí perfektně.

Práce s ním je příjemná, voňavá. Záleží na vás, jaký typ vůně máte rádi. Vybrat si můžete mezi levandulí a citronem. Pak už jen nanesete přípravek na vlhkou houbičku a čistíte. Po čistící fázi otřete mokrým hadříkem, nebo opláchnete, otřete do sucha a hotovo. Stačí mi jeden přípravek na spoustu povrchů. V konečné fázi tedy za čisticí prostředky dost ušetřím.

Čistí:
 

  • měděné hrnce, příbory
  • varné desky, trouby
  • zahradní nábytek z PVC
  • dřezy z nerezové oceli
  • sportovní obuv, dlaždice
  • vany, stěny sprch, vložky do bazénu
  • okna či zrcadla 

Pokud si chcete čistící písek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Laco Pierre dArgent víceúčelový BIO čistící písek levandule

Pokud vás čistící písek zaujal, můžete ho mít se slevou 10%  po zadání kódu JANA10. Sleva platí na celý sortiment eshopu, na každý nákup

Celý sortiment eshopu najdete zde: Ecorevolution.cz

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: