Recenze na kvalitní a hřejivé zimní oblečení z Atlas For Men. Oblečení pro muže (a ženy) všech generací až do velikosti až do 5 XL.

06.12.2023 14:32

 

 

Po teplém létě a mírném podzimu je tu zima. Venku bylo dlouho teplo, takže mrazivé počasí snášíme o trochu hůř, než v jiných letech. Proto je třeba zkontrolovat zimní oblečení.

Je potřeba zjistit, komu chybí teplé oblečení, abychom nebyli zimou překvapeni a zaskočeni.

Samozřejmě tuto činnost dělám u nás doma vždycky já, protože ani manžel, ani syn zásadně nic nepotřebují.

Tedy potřebují, ale protože neradi nakupují, a tuší, že by museli do obchodu, tak raději prohlašují, že mají oblečení dost. A pak se dostáváme do situace, kdy otevřou skříň, a zjistí, že některé oblečení je jim malé, jiné je onošené a nevypadá dobře. Hlavně manžel by nejraději nosil své oblíbené kousky až do úplného roztrhání – takže mu musím prostě vybrat oblečení nové já .

Ráda nakupuji oblečení na internetu. Mám ráda při nakupování klid, a hlavně čas na rozmyšlenou. Takže si vyberu oblečení, které se mi líbí, a chodím se na něj dívat. Když se mi líbí i s nějakým odstupem, je to to pravé.

Nakupovat zimní oblečení chodím tam, kde už jsem dřív nakupovala, a jsem spokojená se zbožím, i jeho kvalitou. Vybrala jsem zimní oblečení na eshopu Atlasformen.cz.

Eshop Atlasformen.cz – jak už naznačuje jeho název – je primárně zaměřen na muže. Přesto i ženy si tady vyberou hezké a slušivé kousky. Já miluju z Atlasformen dlouhé svetrové kabátky – jiné už prakticky nenosím. Letos jsem si tady vybrala úžasnou dámskou zimní bundu – asi nejlepší bunda, jakou jsem kdy nosila, ale nebudu předbíhat…

V eshopu si vyberete pánské oblečení, které sluší, a je pohodlné. Oblečení můžete koupit i ve velkých velikostech až do 5XL. Dodání je rychlé, platba bezpečná, zboží můžete vyměnit, nebo vrátit – máte na to dokonce 100 dní!

Jen malé doporučení – po předchozích zkušenostech – pokud si nejste jistí velikostí, berte o číslo menší. U Atlas For Men mají jiné velikosti – takže si pořádně nastudujte velikostní tabulky, snažší je ale prostě vzít o velikost menší. Třeba manželovi obvykle kupuji XL, tady na Atlasformen.cz mu bohatě stačí velikost L.

Stránky Atlasformen.cz sleduji pravidelně – nové kampaně s oblečením tam mají každé tři týdny – vždy po třech týdnech si tedy můžete vybírat z nových druhů zboží, a velmi zajímavé jsou i slevové kampaně.

Já jsem přihlášena k zasílání zpravodaje, takže mám pravidelný přehled.

Jaké zboží jsem tedy vybrala tentokrát? Jak už jsem zmínila, pro sebe prošívanou bundu s kapucí, pro syna lyžařskou bundu a manželovi pletený svetr zateplený fleecem.

Dám vám sem pro porovnání fotky z eshopu a fotky focené doma -abyste viděli, že zboží se vždycky opravdu shoduje s fotkou z eshopu. Ještě nikdy se mi nestalo, aby přišlo zboží jiné, nebo méně kvalitní, než jaké je prezentováno na fotkách eshopu. A to zde nakupuji opravdu často. 

Teď vám všechny tyto tři produkty v krátkosti popíšu.

Pletený svetr zateplený fleecem se žakárovým vzorem jsem vybrala pro manžela.

Svetr nejen hezky vypadá, ale je i díky fleecu opravdu příjemně teplý.

Protože manžel poměrně dost času tráví v autě – a to znamená teplo v autě, pak vystoupit do zimy a zase do auta, nebo nějaké budovy – má rád takové oblečení, ve kterém mu bude příjemně. Nazvěme to přechodové oblečení.

Svetr má na přední části dvě kapsy (na ruce).

Takový přesně je tento svetr. V autě stačí rozepnout zip, a když vyjdete do mrazu, je vám stále velmi příjemně. Vhodný je do práce, do města, na setkání s přáteli, ale i na hory.

Manžel si ho tentokrát oblékl na naše oblíbené country posezení s kytarou.

Navíc je svetr opravdu díky jemnému vzoru velmi slušivý.

Provedení: dvoubarevný pletený melír, v tělové části podšitý hřejivým fleecem (gramáž 145 g/02), rukávy s taftovou podšívkou.

Svetr má dvouvrstvý stojatý límec, který je stejně jako náplet spodního kraje a manžety pletený pružným patentovým vzorem – je tvarově velmi stálý.

Vzor je na přední části svetru – záda jsou jednobarevná.

Materiál. Úplet: 100% akryl Fleece: 100% polyester

Prát lze na 30 stupňů, můžete prát v pračce.              

Pokud si svetr chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Pletený svetr zateplený fleecem se žakárovým vzorem.

 

Pro syna jsem vybrala parku Skalisté hory v černé barvě s aplikacemi v červené a bílé barvě.

Bunda je určena pro sportovně založené muže. Skvěle vypadá a je maximálně pohodlná. Nikde neomezuje v pohybu, to je u sportu hodně důležité. Navíc je na eshopu za velmi příznivou cenu!

Tato parka je velmi univerzální – můžete ji nosit ve městě, do práce, ale i na sport. Vypadá velmi dobře a je hřejivá.

Protože je mi jasné, že syn nemá rád svetry, a i v zimě pod bundu nosí jen tričko s krátkým (když je velká zima tak s dlouhým) rukávem, musí být bunda opravdu teplá.

Syn rád sportuje. V zimě jezdí často na lyže a snowboard.

Černá barva je na sněhu dobře vidět, a pokud se vydá na svah večer (v zimě se brzy stmívá), aby byl vidět, pomáhají reflexní náševka.

Parka má vodoodpudivou povrchovou úpravu (gramáž cca 210 g/m2) pomocí impregnace. Dokonale chrání před vlhkem. Skvěle zvládá sněžení i drobný déšť – to na horách velmi oceňujeme.

Pokud prší, nebo sněží víc – v límci bundy je šikovně skrytá kapuce.

Zapínání je na zip, zip je krytý légou na suché zipy –ani v dešti a sněhu tedy zip nenamrzne a jde ho dobře rozepnout.

Rukávy lze stáhnout pomocí pásků na suchý zip.

Podšívka je kombinovaná z fleecu a vatovaného prošívaného materiálu – bunda tedy krásně hřeje, ale zároveň i větrá – takže se nepřehřejete, a zima není ani ve větru.

Ideální na sport a na hory. Na sjezdovce je vám příjemně. Navíc díky pohodlnému střihu bunda nikde netlačí, nestahuje – je skvělá na lyžování.

Bunda má hodně kapes. 2 spodní kapsy na zip, 2 vnitřní kapsy na telefon a peněženku a 2 náprsní kapsy na zip. To je perfektní, protože na hory a na lyže nenosíme sebou žádnou tašku, takže kapsy jsou potřeba. Zip na kapsách je velmi praktický – nic z nich nevypadne – takže při sportu nemusíte řešit, jestli vám něco nepadá s kapes. Kapsy jsou navíc dobře šité a prostorné – syn si dělá legraci, že by v nich klidně odnesl i nákup. Je to velmi praktické.

Na rukávu má bunda reflexní štítek Rocheuses s motivem horské krajiny.

Bundu lze prát v pračce na 30 stupňů. Na praní doporučuji prací gel, a nedávejte aviváž. Aviváž impregnaci nedělá moc dobře.

Pokud si bundu chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: parka Skalisté hory

 

Nakonec jsem nechala takovou tu pomyslnou třešničku na dortu, a tou je dámská prošívaná bunda do arktické zimy s kapucí olemovanou odepínací kapucou.

Je to bunda dámská. Kdo mne už zná, ví, že miluji modrou barvu, proto,  jsem byla moc ráda, když jsem tuto bundu objevila, a ještě k tomu v mé oblíbené modré barvě. Odstín je tmavomodrý, a vypadá báječně.

Jak už jsem na začátku článku zmínila – pohodlnější bundu jsem asi ještě neměla. Navíc je hodně teplá – já jsem dost zimomřivá.

V mrazech a větší zimě se necítím příjemně. V podstatě je mi pak pořád zima, a to nemám ráda. Takže jsem musela vždycky chodit „podvlečená“. Pod bundou tričko, svetr a stále mi je zima. No a druhotný efekt tohoto podvlékání je, že se cítím nemotorná jako válec. Omezuje mě to v pohybu a stejně mrznu. Proto jsem si vybrala bundu do arktické zimy – a ono to funguje. Konečně je mi příjemně i v mrazech. Hurá!

Tahle parka je lehoučká, takže skoro necítím, že ji mám oblečenou. Nikde nic netlačí, neškrtí – ani když si vezmu svetr, nikde nic nepne a neomezuje v pohybu.

Já svetry do bund moc nenosím, protože mi vadí, když mě tlačí v podpaží a v rukávech. V téhle bundě mi svetr vůbec nevadil. Ale měla jsem ho jen krátce, na horách, protože jsem nevěděla, jak teplá bunda je. Na hory je svetřík fajn, ve městě ale noste klidně jen tričko, nebo halenku. Bunda je opravdu velmi teplá. A neprofoukne!

Oceňuji velmi délku téhle parky. Nemám moc ráda krátké bundy – když se vyhrnou, táhne mi na záda. V téhle bundě mám záda krásně krytá, a navíc mi nefouká ani na zadek.

Střih je ženský, poměrně dost lichotivý postavě – já mám větší bříško, a v bundě to vůbec není vidět.

Bunda je z tkaniny Mikrotech s vodoodpudivou povrchovou úpravou. Je plně vatovaná (gramáž materiálu cca 435 g/m2), proto báječně hřeje.

Má kombinované zapínání na zip, a ten je krytý drukovou légou. Takže když je vám teplo, rozepnete druky a krásně se ochladíte (a naopak).

Druky jsou ve zlaté barvě, takže na tmavě modrém podkladu parky skvěle vyniknou a tvoří příjemně elegantní ozdobný prvek.

Manžety rukávů jsou z žebrovaného úpletu – nepronikne tedy studený vzduch do rukávů.

Materiál je 100% polyestr – bundu lze tedy prát v pračce na 30 stupňů.

Kožešinu, kterou mám na kapuci lze odepnout, mě se ale líbí, a taky chrání před zimou, takže si ji na kapuci nechávám.

Bunda je vhodná na každou příležitost – do města, na hory, i na procházky v přírodě.

Já mám ráda dlouhé procházky v klidnějším tempu. Třeba s vnoučaty. Vnukové jsou ale ještě malí, nechodíme tedy rychle, a v bundě, kterou jsem měla dřív, mi bylo zima.

V téhle bundě zvládám procházky studenou zimní přírodou v pohodě. Je mi příjemně teplo. Je to první bunda, ve které mi zatím nikdy nebylo zima. I po několika hodinách venku jsem se cítila příjemně – studené jsem měla jen prsty a nos.

Navíc se mi bunda moc líbí střihem. Je to parka, ale zároveň tak trochu kabátek. Má velmi přívětivý střih, který lichotí postavě. To potřebuji, schovat pár nedostatků se vždycky hodí. Takže i to, že bunda je slušivá, se mi líbí – připadám si hned mnohem lépe. Konečně jsem objevila bundu, která není neforemná, ale opravdu sedne.

Pokud si chcete bundu prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: prošívaná bunda do arktické zimy

 

Pokud tedy potřebujete nakoupit (nejen) zimní oblečení, nebo hledáte tip na vánoční dárek, určitě si na Atlas For Men vyberete.

Nemusí to být jen zimní bundy, ale třeba i slušivé mikiny, nebo třeba pohodlné kalhoty. Momentálně je na eshopu spousta slevových akcí, a nová kolekce - hlavně pánské pulovry jsou v ní úžasné.

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: atlasformen.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: