Recenze na krásnou interaktivní hračku Ruské kolo pro nejmenší děti od společnosti VTECH.

23.10.2023 13:41

 

 

Pomalu začínám hledat tipy na vánoční dárky pro vnoučata. Pro ty starší vnuky najdu na internetu vždycky spoustu hezkých hraček. Na ty úplně malé děti ale moc myšleno není. Tak nějak jsou pro ty nejmenší hračky všude stejné – bez nápadu. Dejte dítěti hrkačku, kostičku, nebo kelímek a je to. O látkových muchláčcích ani nemluvím – nemám ráda, když se hračka pro dítě, které strká všechno do pusy, nedá omýt – a prát po každém hraní není úplně ideální.

Proto jsem moc ráda, že mě v tipech na hračky pro nejmenší děti zachránili opět VTECH.

Já ty jejich hračky mám strašně ráda. Jsou to hračky s nápadem, a jsou testované opravdu poctivě, takže splňují všechny nutné bezpečnostní certifikáty. To je pro mě velmi důležité. Jak už jsem výše zmínila, nejmenší děti si hrají způsobem ruka – pusa. Chvíli si s hračkou hrají a šup do pusy. U hraček VTECH mi to nevadí, protože jsou ze zdravotně nezávadného pevného plastu – lze je tedy omývat a otírat podle potřeby.

Tentokrát jsem pro vnoučka vybrala hračku Ruské kolo.

Je to přesně taková hračka, kterou jsem hledala. Vhodná je pro děti od 6 – 24 měsíců.

Ty úplně nejmenší děti si budou s kolem točit, ty větší se budou s hračkou učit písničky, melodie, říkanky, barvy, nebo třeba čísla.

Vnukovi je 6 měsíců. Proto zatím s hračkou moc šetrně nezachází. Je malinký a motoriku se teprve učí. A právě na procvičení dětské motoriky je tohle kolo perfektní.

Nejdřív děti v tomto věku do hračky bouchnou. Proto je fajn, že na spodní straně podstavce Ruského kola je přísavka. Díky této přísavce hračka stojí stabilně na podložce, na kterou ji postavíte. Samozřejmě hračku děti mohou mít jen tak v ruce, ale pro ty nejmenší je lepší ji připevnit ke stolu.

Větší děti kolem dvou let si na hračce procvičí i stabilitu, a intenzitu, s jakou mohou kolem točit a mačkat tlačítka, aniž by hračka spadla, nebo se posunula. Pro nás dospělé jasná a jednoduchá věc, pro děti je to ale spousta tréninku a soustředění – všechno se to teprve učí.

Hračka je fajn v tom, že ji můžou děti mít na hraní jen tak – bez zvuku – pak se ozývá chrastění malých kuliček, které jsou v plastovém pouzdru po obvodu kola. S každým otočením barevné kuličky chrastí a to se dětem líbí. Na této plastové části jsou i hvězdičky ozdobené notami.

Uvnitř kola jsou barevné trojúhelníčky – při rychlém točení se z nich utvoří barevné kolo. Na jednom z trojúhelníků je krásná žlutá včelka, na jiném je reproduktor a na jednom je kouzelné vypínací tlačítko.

Tlačítko na vypnutí je pro nás rodiče občas spásné. Melodie a písničky jsou fajn, ale když hrají dlouho, všichni jsme rádi, když jde zvuk na hračce vypnout. Tady VTECH mysleli na rodiče a zeleným tlačítkem můžeme nejen vypnout zvuk, ale i zvolit jeho intenzitu ve dvou variantách.

Celému kolu dominují tři krásná zvířátka – hnědý medvídek, modrý ptáček a zelená žabička.

Tato zvířátka mohou děti roztočit, a jdou většinou první věcí, kterou děti zkoumají.

Pro ty nejmenší děti slouží zvířátka jako pocvičení jemné motoriky. Učí se je chytit do prstů i celé dlaně, roztočit zvířátko, nebo jeho pomocí roztočit celý kolotoč.

Malinké děti do kolotoče spíš bouchají, ty větší už ho roztáčejí. Proto jsem moc ráda, že plast u VTECH hraček je velmi pevný, a nemusím se bát, že by prasknul, když do něj děti bouchnou. Plast je přesně na tento způsob hry otestován a vyroben.

Pro větší děti už můžeme na hračce pouštět zvuk.

Každé zvířátko po zmačknutí začne hrát melodii, říkat říkanky, básničky, čísla, barvy, písmena, nebo jen vydává příjemné zvuky jako třeba smích.

Hračka umí 45 písní, melodií a frází, proto jen namátkou: „Zvířátka se ráda točí na ruském kole“, „hnědý medvídek“, „modrý ptáček“, „roztoč kolo a hraj si se zvířátky“ „Jsi připraven užít si ještě více zábavy?“, „jedna kytička“, tři hvězdy“ a další. 

Zahraje 10 melodií a zazpívá 5 českých písniček

SEZNAM MELODIÍ
1. Shoo Fly
2. The Entertainer
3. Bicycle Built for Two
4. Did You Ever See a Lassie?
5. Froggy Went a Courtin'
6. Teddy Bears' Picnic
7. Aiken Drum
8. Animal Fair
9. Polly Put the Kettle On
10. Alphabet Song

PÍSNIČKY
1.
Toč se, toč
a pevně se chyť.
Rád a rád a rád to máš.
Tak s kamarády jdem si hrát.
2.
Fííí, fííí....fííí, fííí
Točím, točím, roztáčím
3.
Žába si skáče hop a skok
Já se to učím celý rok
4.
Méďa, Méďa
točící ruské kolo má moc rád
5.
Vyleť, vyleť do oblak,
přece to umíš, vždyť jsi pták

 

Všechny fráze, písničky a básničky jsou namluveny jasnou, srozumitelnou a čistou češtinou. Děti se tak nejenom učí říkanky, ale zároveň se učí správně vyslovovat a mluvit. To je hodně důležité.

Na závěr malé shrnutí.

Jsem moc ráda, že u VTECH myslí už na ty úplně nejmenší děti.

Hračka Ruské kolo je vhodná pro děti už od 6 měsíců.

Je to hračka krásně barevná, promyšlená do nejmenších detailů. Děti si mohou s hračkou hrát s vypnutým i zapnutým zvukem (provoz na 12AAA baterie - to jsou ty mikrotužkové).

Hračka je z pevného, velmi odolného plastu. U VTECH totiž vědí, že nejmenší děti ještě nemají vyvinutou jemnou motoriku a hračky jim často padají. Za dobu, co s vnukem hračku zkouším mu spadla hodněkrát na podlahu, a nikde se nic neodlomilo, nepoškodilo – hračka je bez jediného škrábance. Prostě kvalitní materiál.

Hračka je nejen bezpečná, ale i hygienicky vhodná pro malé děti, které všechno strkají do pusinky. Tuhle hračku prostě opláchnete, nebo otřete hadrem nebo ubrouskem (jen pozor na reproduktor).

Bezpečnostní přísavka drží hračku na místě, takže si s ní mohou děti hrát, aniž by hračka stále padala. To ocení hlavně rodiče dětí kolem jednoho roku. Děti mohou chodit kolem stolku, kde je připevněná hračka a hrát si s ní, a kolo stále krásně stojí na místě.

Mám moc ráda, když hračky jsou krásné, bezpečné, dětem se líbí a zároveň je něco učí. Přesně takové jsou hračky od VTECH. Opět jsem se přesvědčila, že VTECH hračky jsou prostě super.

Doporučené pro děti od 6 do 24 měsíců
2 AAA baterie jsou součástí
Rozměr včetně balení: 20x21,5x9 cm
Rozměr výrobku: 14x20x7,5 cm

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Ruské kolo VTECH

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop VTECH

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: