Recenze na hry pro menší děti Quercetti z eshopu Pygmalino.cz

18.04.2024 12:50

 

Venku je pravé aprílové počasí. Někdy hezky, jindy zima a deštivo. Obzvláště v těch deštivých a chladných dnech je třeba zabavit děti nějakou hrou, nebo hračkou, aby se nenudily a nezlobily.

Já ráda s vnuky při hraní si něco tvořím.

Tvořivé hry jsou fajn, protože spolu s dětmi něco vytvoříme a postavíme,  bavíme se spolu, takže je vždycky spousta pohody a smíchu. Protože děti baví vždycky to, co je nové, pořídila jsem jim bezva sady na hraní na eshopu Pygmalino.cz.

Společnost Pygmalino mám moc ráda. Už více než 20 let na náš trh dodávají kvalitní hračky z řady zemí Evropské unie. Spolupracují s dětskými psychology, klinickými logopedy, školami, školkami a družinami. Pygmalino hračky jsou tedy vždycky hezké, barevné, a hlavně bezpečné a vzdělávací.

Přesně to mám u hraček a her ráda. Když kromě samotné hry děti vzdělávají, a učí je něco nového. Motoriku, fantazii, poznávání barev, nebo třeba logické myšlení.

Doposud jsem měla od Pygmalino jen dětské stolní hry. Všechny měly zatím úspěch, a rádi si je s dětmi zahrajeme.

Tentokrát jsem ale při prohlížení eshopu našla na báječné hračky italské hračky Quercetti.

Musím říct, že jsem nevěděla, kterou hračku vybrat dřív. Stavebnice, mozaiky a skládačky různých druhů, všechny krásně barevné, a každá rozvíjí děti v jiné oblasti. Objevila jsem dokonce i malé dětské divadélko Quercetti.

Já jsem tentokrát vybírala pro mladší vnuky - tříletého a ročního chlapečka.

Nejdřív jsem myslela, že vyberu nějakou dráhu pro auta, těch ale má vnuk dost, a není to úplně hračka, se kterou bychom si mohli hrát a tvořit spolu. To je hraní spíš pro děti, tatínky a dědečky. Chtěla jsem nějakou hru, se kterou si budou moct hrát děti s kýmkoliv.

Moc se mi líbí různé druhy stavebnic, mozaik a her Quercetti. Všechny jsou tak krásně barevné!

Nakonec jsem vybrala pro staršího vnuka destičku (tablet) s provázky na tvoření, a pro mladšího vnoučka mozaiku pro nejmenší.

V podstatě jsem byla velmi zvědavá, jak bude vnuka hra s provázky a destičkou bavit, protože je to typ hry, který je pro mne úplně nový, a ještě jsem se s takovou hrou nesetkala.

Hra je vhodná pro kluky i holčičky – holčičky bude bavit ještě možná o trochu víc, než kluky.

Filo Tablet Basic je nová souprava určená pro děti od 4 let.

Vnuk je o něco mladší, a musím mu s provázky pomáhat, ale moc nás to baví. Takže v pohodě hru zvládnou i menší děti, jen bude potřeba vaše pomoc.

Hra má dvě varianty použití.

Na jedné straně desky je možnost kreslit si obrázky na mazací tabulce podle vlastní fantazie, a pak je setřít houbičkou na druhé straně fixu.

Tahle varianta hraní je fajn kamkoliv, kde potřebujete zabavit děti – do čekárny k lékaři, do auta, nebo na dovolenou. Stačí fix a houbička a můžete s dětmi tvořit, z dětí jsou malí malíři.

Na kreslení je v balení hry několik předloh. Při kreslení dětem pomáhá členění na čtverečky, naučí se tak správně si rozvrhnout kresbu.

Druhá varianta hry už je o něco složitější. Děti mohou pomocí tkaniček, šňůrek a suchého zipu tvořit obrázky.

Na šňůrky je speciální plastové pero, do kterého provázek navléknete a pak přiložíte k destičce. Pro děti je to praktické, protože se jim provázek nechytá na destičku jinak, než chtějí. My, dospělí zvládneme s provázkem tvořit i bez pera, pro děti je ale pero praktičtější. Hlavně ty menší by jinak se šňůrkou zachytávaly jinak, než chtějí.

Barev a šňůrek je u hry hned několik. Můžete ale použít i vlnu, nebo podobné šňůrky, které máte doma na dotvoření obrázků.

Tahle hra je vynikající na procvičení jemné motoriky – nejen při tvoření, ale i při navlékání šňůrek do pera.

 Uvolňuje se zápěstí, zlepší se koordinace ruka x oko, a děti si rozvíjí kreativitu a fantazii.

Vždycky, než vnukům nějakou hru dám, zkouším si ji večer sama, abych věděla, jak se hrou zacházet. Tohle tvořeníčko mne zaujalo a bavilo tak, že jsem jím nakonec strávila celý večer.

Tablet mohou mít děti buď položený na stole, nebo postavený na dvou plastových nožičkách. Záleží na tom, jak se jim lépe tvoří. Já mám raději položený na stole, a obrázek si s nožičkami pak vystavíme na poličku, aby byl vidět.

Na Pygmalino mají krásné video, jak s provázky a destičkou pracovat, shlédnout ho můžete zde: video Filo Tablet Basic

 

Pokud si tablet (destičku) chcete koupit, klikněte zde: Filo Tablet Basic

 

Pro mladšího vnuka jsem vybrala nádhernou mozaiku vhodnou pro děti od 18 měsíců.

Fanta Color Baby je nádherná mozaika vhodná pro malé kluky i holčičky.

Hra je tvořena 24 velkými plastovými nerozbitnými knoflíky, které děti vkládají do průhledné desky s otvory.

Pod desku si mohou snadno vložit jednu ze šesti oboustranných karet s jednoduchými obrázky.

Děti se učí pracovat s barvami – přiřadit kostku dané barvy na hrací plochu, a vytvořit obrázek.

Tvary kostek jsou trojúhelník, čtverec a kolečko. Několik koleček má na sobě usmívající se obličej – smajlíka.

Samozřejmě lze tvořit i bez obrázku, podle dětské fantazie. 

Když už nechcete hru hrát, vložíte všechny dílky a kartičky do krabičky, která má po stranách praktický uzávěr – vše z mozaiky tedy zůstane v krabici, nikde se nerozsype, a jde snadno uložit do poličky.

Hrát si s mozaikou mne jako malou vždycky bavilo. Tehdy jsem měla mozaiku Brouček, ta ale na trhu už moc k vidění není, a byla pro větší děti. Možná proto, že vím, že mozaiky děti baví a hodně je formou hry naučí. Jsem z nich tak nadšená!

Děti se naučí základní barvy, procvičí si motoriku, fantazii a kreativitu.

Mám velkou radost, že výrobce Quercetti myslel už na ty nejmenší děti, a je možnost si Quercetti mozaiky vybrat hned v několika variantách.

Mozaiky jsou na eshopu nejen pro malinké děti, ale i pro ty starší – ty jsem zatím nezkoušela, ale ráda je se starším vnukem zase vyzkouším.

Mozaiky si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: Quercetti mozaiky Baby

 

A jaké je shrnutí na závěr?

Jsem moc ráda, že jsem značku Quercetti na eshopu Pygmalino.cz objevila.

Vůbec jsem tuhle značku neznala, a nevěděla, jaké krásné vzdělávací hračky vyrábí. Hračky jsou nádherně barevné, z bezpečných materiálů. Všechny jsou tak důmyslně promyšlené, že děti zaujmou na první pohled barvami, baví je si s těmito hračkami hrát. Jako přidaná hodnota u každé Quercetti hračky je to, že vždycky děti rozvíjí a učí je něco nového.

Za mne mají tyto hračky velké ANO. Jsem s nimi moc spokojená. Navíc je fajn i to, že jsou cenově dostupné.

Společnost Pygmalino.cz je výhradním dovozcem hraček této italské značky, jejich sortiment si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Pygmalino – Quercetti

 

Na eshopu Pygmalino po registraci nabízejí spoustu akcí, slev, dárků k nákupu a překvapení. Pokud tedy budete na eshopu nakupovat, vyplatí se zaregistrovat se, a odebírat newsletter.

Já jsem hračkami Quercetti tak nadšená, že určitě tyto popsané nejsou poslední, které doma máme.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: