Recenze na hračku Upovídaný koala od Vtech. Hračka je vhodná pro nejmenší děti od 3 měsíců.

09.08.2023 14:18

 

 

Dnes bych vám ráda představila hračku Upovídaný koala od výrobce Vtech.

Protože mám doma malinkého čtyřměsíčního vnoučka, hledala jsem hračky, které by ho zabavily.

Na trhu je ale hraček pro takhle malé děti celkem málo. Většinou jsou to hračky na hrazdičkách, nebo různí muchláčcii. Chrastítka, která jsou dostupná, nejsou moc hezká, nebo si nejsem jistá kvalitou materiálu. Muchláčkům já moc nefandím – mám pocit, že když je vyperu, děti pak mají v pusince prací prášek. Ty úplně malé děti totiž většinu hraček strkají do pusy. Hračku si musí osahat, a pak hned šup do pusinky. Je to pro ně takové seznamování se s okolním světem.

Proto jsem zabrousila na stránky Vtech. Hračky tu vybírám pro staršího vnuka, tak třeba najdu něco i pro toho menšího. Po prohlédnutí stránek jsem byla nadšená. Hraček pro ty úplně nejmenší děti tu mají spoustu. A všechny kvalitní – jak je tomu u Vtech ostatně vždy.  Všechny Vtech hračky splňují naprosto všechny potřebné zdravotní certifikáty. Nemusím tedy složitě nic hledat – ze zkušenosti vím, že Vtech = bezpečná hračka. Jsou to hračky nezávadné, kvalitní a vzhledově velmi hezké. Postupně vám tedy tyto hračky budu představovat.

U hodně malých dětí je důležitý vzhled hračky, a taky to, aby hračka šla očistit a omýt. Pestré barvy upoutávají dětskou pozornost a stimulují vnímání.

Pro ten nejmenší věk je fajn hračka Upovídaný koala.

Tahle hračka mi hned padla do oka.

Je krásně pestrobarevná.

Co je důležité – má rukojeť, která se těm nejmenším dětem dobře drží v ručičkách. Ty nejmenší děti ještě nemají motoriku úplně dobrou, v začátku je tedy fajn, když při používání dětmi jste u nich a pomáháte jim. Malinké děti totiž mají tendenci sebou různě trhat – koordinace pohybu není ještě úplně dobrá, tak aby se hračkou nebouchly.

Vnoučkovi jsou momentálně čtyři měsíce – hračku udrží krásně, ale opravdu je alespoň do pátého měsíce fajn při používání hračky u miminka být.

Materiál Koaly je pevný plast. Tělo koaly je modré, uši jsou z měkčího materiálu – ta jsou přímo určená k tomu, aby je děti mohly strčit do pusinky a žužlat. Ouška se otáčí, takže i ručičkama mohou děti cvičit motoriku. Materiál je příjemný a omyvatelný.

Na rukojeti koaly jsou hrací prvky, které chrastí, a jde jimi posunovat. S hračkou si děti mohou tedy hrát, i když je vypnutá.

Větší zábava ale začíná, když je koala zapnutý. Zapnout si ho můžete díky červenému tlačítku. Tohle tlačítko je bezva. Když nechcete, aby koala hrál, prostě ho vypnete, a hračka bude potichu.

Zvuky, které koala vydává, jsou ale pro děti mnohem zábavnější, než vypnutá hračka.

Přepínat mezi frázemi, melodiemi a písničkami můžete zmáčknutím červeného srdíčka, které při mluvení bliká. I to se vnoučkovi moc líbí. Tak trochu ho to světýlko až fascinuje.

Písniček, frází, zvuků a melodií je více než 50. Některé zvuky – takové ty legrační - se spouští tím, že dítě koalou zatřese.

Jiné zvuky se spouští zmáčknutím srdíčka. Srdíčko většinou u těch nejmenších dětí zmáčknou dospělí, trochu větší mimina, která už se umí soustředit a mají lepší motoriku, ale přepínají zvuky samy.

Nebudu vypisovat všechny fráze, říkanky a písničky, je jich mnoho.

Tak jen na ukázku: „Koala pusu mi dá, koala pusu ti dá, rád vás všechny má“, „ Jsem roztomilý koala“, „Tohle je moje srdíčko (ozve se tlukot srdce)“, „Chichi, lalala, já jsem malý koala jsem hloupý i chytrý, já zpívám si lalala“, „Moje srdíčko je červené“, „Moje srdíčko zamilovaně tluče“, „Rád si zdřímnu chrrrr chrrr“, „Mám dvě velké uši, jsem přátelský a milý“ a spousta dalších.

Jak už jsem zmínila, hračka je vhodná pro ty nejmenší děti už od tří měsíců.

Ty nejmenší děti hračku drží a pozorují, po čase začnou děti zkoušet otáčet ouška a hrát si s „hrkacími“ prvky, po nějaké době už zvládnou hračku ovládat – spouštět zvuky třesením, a později i mačkáním červeného blikajícího srdíčka na bříšku.

Hračka tedy s malým dítětem tak říkajíc roste. Vhodná je pro nejmenší, baví ale i ty větší děti.

Všechny fráze, písničky a říkanky jsou namluveny perfektní, čistou a srozumitelnou češtinou. I to je pro malé děti důležité – potřebují slyšet správnou výslovnost.

Ještě jednu důležitou věc musím zmínit a tou je bezpečnost dítěte při používání hračky.

 Protože hračka je vhodná pro nejmenší děti, je jasné, že nemají ještě dobře vyvinutou motoriku. S hračkou tedy budou bouchat, bude jim padat z ručičky, postýlky, i kočárku.

 Je tedy důležité, aby toto nešetrné zacházení vydržela. Můžu vás uklidnit, že Vtech hračky jsou právě na takto nešetrné zacházení testované.

Ze zkušenosti vím, že hračky vydrží mnoho. Starší vnuk si s hračkami Vtech hraje neustále, a i když mu různě padají, nemají nikde ani škrábanec, nikdy se mi nestalo, že by se odloupla nějaká část, nebo že by se hračka poškodila – praskla.

Přesto mi to nedalo, a vyzkoušela jsem, co koala vydrží, osobně. Zkusila jsem s hračkou bouchat o podlahu přes hrací dečku, na které vnouček leží, upustila jsem ji z výšky postýlky a židličky, a dokonce jsem s ní bouchla o podlahu z výšky dospělého a celkem silou. Výsledek? Naprosto v pohodě! Koala drží, nikde ani škrábanec, žádné mechanické poškození a krásně mluví. To je prostě to, proč mám Vtech hračky ráda – jsou nerozbitné a hezké.

Pokud tedy máte doma malé dítě, pro které chcete hračku, která se mu bude líbit, a zároveň bude stimulovat jeho smysly a dovednosti, určitě vyzkoušejte Upovídaného koalu. Je to hračka určená pro ty nejmenší děti, krásně barevná a chytrá – interaktivní.

Pokud si chcete prohlédnout video, jak koala funguje, klikněte zde: videoukázka Upovídaný Koala

 

Vhodné pro děti od 3 měsíců
1 AAA baterie je součástí
Rozměr výrobku: 17x15x4 cm

Hračku si můžete prohlédnout a koupit po kliknutí zde: Upovídaný koala

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop Vtech

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: