Recenze na hračku Neposlušný míček od VTECH. Pro děti od 6 měsíců. Bestseller mezi hračkami pro nejmenší.

24.11.2023 12:46

 

 

Dnes bych vám ráda představila hračku Neposlušný míček od společnosti VTECH.

Nedávno jsem si vám tak trošku postěžovala, že je celkem velký problém sehnat kvalitní, bezpečnou a zdravotně nezávadnou (a přitom hezkou) hračku pro úplně nejmenší děti.

Mám ale v záloze hračku Neposlušný míček, kterou jsem objevila u mé oblíbené společnosti VTECH, která je perfektní už pro ty nejmenší děti od 6 měsíců.

Čekala jsem s touhle hračkou na předvánoční období, protože je to naprosto dokonalá hračka pod stromeček.

Tahle hračka je nejprodávanějším bestsellerem společnosti VTECH, a já se vůbec nedivím.

Jak už jsem zmínila, na trhu moc hraček pro nejmenší není – tedy je, ale ne takových, jaké si představuji.

Od hračky pro nejmenší očekávám samozřejmě to, že se bude dětem líbit, to je nutné. Zároveň ale jsem ráda, když hračka děti k něčemu motivuje, něco nového je učí, aniž by o tom věděly. No a ta nejdůležitější věc je bezpečnost hračky.

Já mám doma pro vnuky už hodně hraček od VTECH. Je to moje oblíbená značka, protože vím, že se na ni mohu spolehnout.

Spolehnout proto, že všechny VTECH hračky, jsou z pevných, zdravotně nezávadných materiálů, splňujících ty nejpřísnější bezpečnostní i zdravotní atesty a normy.

Jsou to hračky bezpečné. Za ty tři roky, co mám pro vnuka VTECH hračky se mi ještě nikdy nestalo, aby se na hračce něco ulomilo, nebo poškodilo. A to ani v případě, že s ní vnuk nezacházel příliš šetrně.

Malé děti totiž nemají ještě tak dobře rozvinutou motoriku, a hračky jim často padají na zem, nebo se o autíčka opírají celou vahou těla – protože jinak prostě stabilitu neudrží.  Na hračkách ale ani po všech těch pádech a karambolech není vidět naprosto žádné poškození, ani poškrábání. Dokonce ani na autech, které vnuk sebou nosí na písek, a tam si s nimi hraje spousta malých dětí. Prostě kvalita, na kterou (jak už vím) se můžu spolehnout.

To je pro mě důležité hlavně teď, pro nejmladšího vnoučka.

Má teď období – jak já říkám –„Bum a prásk“.

Je mu sedm měsíců, takže do každé hračky plácne, hází ji na zem, nebo se za ní zkouší plazit. No, a když se k ní doplazí tak: „Bum a prásk“. I tohle období je pro děti velmi důležité. Učí se ovládat motoriku, a koordinaci pohybu. To jim dá dost práce. Nám se to nezdá, někdy jsme možná naštvaní, když po desáté podáváme hračku hozenou na zem – ale i tato fáze je pro děti a jejich vývoj důležitá. A když si mohou takovou motoriku pocvičit formou hry a hraní si, je to bezva.

Hračka Neposlušný míček je taková ta hračka, která s dětmi – jak se říká – roste.

Jinak si s ní bude hrát 6 měsíční dítě, jinak dítě dvouleté – všechny děti ale tuhle hračku budou milovat, každá věková skupina si na ní najde to, co ji baví.

Neposlušný nezbedný míček je hračka z velmi pevného plastu, ozdobená barevnými stužkami, a plastovými zvířátky, která po zmáčknutí děti něco učí.

Hračku zapnete a vypnete pomocí žlutého tlačítka, které zároveň reguluje hlasitost zvuku hračky.

Na horní části hračky je průhledné kolečko s kuřátkem. Kolečko bliká a točí se. Protože na kolečku sedí malé žluté kuře – děti ho mohou chytat, když se točí. Věřte, že pro děti, které ještě nemají rozvinutou motoriku je to pořádně těžký úkol, a je to pro ně tak trochu výzva.

Po zmáčknutí fialového slona s číslem 3 se ozve sloní troubení. Zároveň když míček vyzve ke zmáčknutí trojky, děti mačkají fialového slona.

Další zvířátko je liška. Ta zvuky nevydává, ale je pohyblivá. Tady se děti učí chytit zvířátko mezi dva prsty a pohybovat s ním.

Ve žlutém trojúhelníku s číslem 2 je opička. Ta vydává opičí zvuky. To se moc líbí staršímu vnukovi, takže pak hopsá jako opice a dělá „uuaa“. Když míček děti vyzve ke stisknutí dvojky, musí vyhledat tento žlutý trojúhelník.

Zelené ozubené kolečko se zebrou nevydává automatické zvuky, jen když s ním děti otáčejí, tak chrastí.

V oranžovém čtverečku s číslem jedna je lvíček. Po stisknutí řve jako lev (nebojte, celkem potichu), a toto políčko děti mačkají, když je míček vyzve ke stisknutí jedničky.

Míček po zapnutí roztočí kuřátko, rozbliká se a začne zpívat.

Už samotné blikání se vnoučkovi moc líbí.

Víc se mu ale líbí písničky, říkanky a krátké větičky, které jsou nazpívané a namluvené perfektní, srozumitelnou češtinou.

Pokud je tedy starší děti budou po míčku opakovat, zároveň si procvičí výslovnost. Třeba logopedické říkanky děti při nacvičování s rodiči nebaví, ale po hračce je opakují rády.

Tento míček umí zpívat české písničky – hraje 15 melodií, vydává zvuky zvířat, pojmenovává tvary, učí počítat do tří.

Všechny větičky nebudu vypisovat, jen namátkou: „Lez, nebo utíkej za svými kamarády – zvířátky!“ „Můžeš stisknout trojúhelník?“, „Slon má rád číslo tři“, „Můžeš stisknout trojúhelník?“ a další.

Písničky jsou dvě.

Písnička 1

Koulej, koulej, koulej míč, se zvířátky si hrej.
Jejich jména, barvy, čísla hravě rozeznej

Tahle melodie je velmi chytlavá. Nedávno jsem se v obchodě při nákupu přistihla, že jdu, a pozpěvuji si „Koulej koulej…“ Tu písničku prostě nedostanete z hlavy.

Písnička 2

Já mám tady všude kolem samá zvířátka.
Zebra, klokan taky pták, lev a slon a opice,

Já mám tady všude kolem samá zvířátka.

 

Písnička č. 2 je na melodii Já mám koně, vraný koně, takže melodii děti dobře znají, a písničku se rychle naučí.

A nakonec si nechávám to, čím je hračka tak výjimečná, a proč se jmenuje Neposlušný míček. Já bych ho možná pojmenovala neposedný – nevydrží na místě nikdy dlouho.

Hračka má totiž v sobě čip, díky kterému se sama kutálí ze strany na stranu, a umí se i odrazit od překážky.

To je úžasné pro děti, které se učí plazit a lézt. Hračka je blikáním, zpíváním a svým pohybem stimuluje k lezení. Děti se snaží na hračku dosáhnout a chytit ji. Třeba za barevné mašličky. Dá jim to spoustu práce, ale ta radost, když míček chytí…

Bezva je tento pohyb i pro děti, které se učí chodit. Hračka blikáním a pohybem na sebe dítě upozorní, přitáhne jeho pozornost a děti se k ní snaží dojít.

To je prostě báječný nápad. Tím, že se hračka pohybuje pokaždé jiným směrem, a poutá na sebe dětskou pozornost, je pro děti opravdu zábavná.

Díky tomu pohybu si s ní vydrží hrát opravdu dlouho. Tak dlouho, že si maminky stihnou dokonce i vypít teplou kávu, což je na mateřské dovolené skoro zázrak.

Hodně oceňuji extrémně vysokou odolnost materiálu – to je u hraček pro nejmenší děti opravdu moc důležité.

Hračka je na 3 AA (tužkové) baterie, které jsou součástí výrobku, a mluví krásně a srozumitelně česky.

Vůbec se nedivím, že tenhle míček je nejprodávanější VTECH hračkou v celé historii firmy.

 Je to totiž hračka krásná – barevná, takže se dětem líbí, a zároveň chytrá, a děti něco učí.

 I já si musím přiznat, že mě tahle hračka baví – po prvním puštění jsem se trochu lekla, že mi míček vyskočí z ruky – je opravdu neposedný, a na místě nezůstane nikdy dlouho – tedy pokud ho nevypnete.

Míček baví mého sedmiměsíčního vnuka, rád si s ním hraje i ten tříletý. A já se nemusím ničeho bát, protože hračka je naprosto bezpečná – jen tedy dávejte pozor, pokud máte mrňouska na klíně, aby s hračkou nehodil někam do skla – ten plast je opravdu kvalitní a pevný, sklo by asi nevydrželo.

Jsem z tohoto míčku velmi nadšená, a pokud máte malé dítě, které se učí lézt, nebo chodit, je to pro něj ideální tip na dárek (nejen) pod stromeček.

Míček si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: Neposlušný míček

 

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop VTECH

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: