Recenze na Hrací kostku pro nejmenší z eshopu Naau.cz

04.12.2020 13:07

 

Hrací kostka pro nejmenší děti.

 

Pokud máte doma malé mimino, určitě mu budete pořizovat nějaké hračky. Nejlepší jsou takové hračky, které děti baví, a zároveň je něco učí a stimulují jejich dovednosti.

To co nám, dospělým připadá běžné, je pro děti nové. A tak objevují a zkoumají, a učí se všechno, co je pro ně nové.

Proto jsem pro vnoučka vybrala Hrací kostku pro nejmenšíeshopu Naau.cz.

Kostka je vyrobena z umělé hmoty – plastů různých barev. Už jen svou barevností děti zaujme, a až začnou objevovat, že na každé straně kostky je čeká překvapení, budou si určitě s kostkou hrát dlouho a rády.

Velikost kostky je 12 x 12 cm. Vhodná je pro děti od 6 měsíců – aby dítě dokázalo kostku už udržet v ručičkách.

Už při uchopení kostky děti zaujme to, že při pohybu kostka uvnitř chrastí.

Další zvuk, který vydává je jemné písknutí, když zmáčkne hlavu fialového zvířátka. Aby hračka pískla, musí dítě hlavu zvířátka zmáčknout – zatlačit dovnitř kostky. To ty úplně malé děti asi nezvládnou, to se budou učit až postupně. Přesto ale stimul tady je – zaujme fialová barva to, že jde hlava zmačknout, a také vystouplý tvar hlavičky.

Další stimul je nalepená kulatá zrcadlová plocha. To, že se leskne, zaujme děti na první pohled. Blyštivé věci se dětem líbí, budou určitě tedy tuto stranu zkoumat a prohlížet.

Na zelené straně kostky je váleček polepený zvířátky. Při otočení válečku se nejen mění barevná zvířátka, ale váleček i chrastí. Tohle bude asi děti bavit nejvíc a nejdéle. Mohou něčím poměrně snadno pohybovat, a při pohybu váleček zachrastí. Odměnou je dětem tedy i zvuk.

Na další straně kostky jsou dvířka s držátkem. Dvířka mají žlutou barvu a je na nich vyražena roztomilá žirafka. Dvířky lze pohybovat za strany na stranu, jako když se otevírají. Pod dvířky je na levé straně modrá opička, na pravé sloník a lvíček. Posunem dvířek se vždy nějaké zvířátko schová – to baví děti celkem dost. Je to taková hra na schovávanou, která ale vyžaduje už dost zručnosti. Děti musí umět uchopit držátko dvířek mezi dva prstíky, to je pro ně celkem obtížné, musí se dost soustředit.

Na oranžové straně kostky je prohlubeň a v ní je umístěna tyčka s otočným hranolkem. Na fialové tyčce je žlutý hranolek s obrázkem včelky a berušky. I tady si děti procvičují soustředění a motoriku – aby dokázaly otočit kostičkou, musí používat jen jeden, nebo dva prstíky, a to už vyžaduje dost zručnosti.

Na poslední straně je červená plocha a na ní vytlačena žabka. Tady si děti pocvičí hmat a přechody na materiálu.

Pro nás dospělé je to jenom kostka na hraní, pro děti je to skvělá hračka a zároveň je to pro ně báječná učební pomůcka. Učí se ovládat prsty, jemnou motoriku, zároveň jsou kostkou stimulovány očička i hmat. S touhle kostkou si malé děti určitě budou moc rády hrát, a my dospělí budeme mít radost, když uvidíme, jak jsou naši malí mrňouskové doma šikovní, a jak se učí stále nové věci.

Pokud si chcete kostku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Hrací kostka pro nejmenší děti

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: naau.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: