Recenze na elektrický brousek na nože a nůžky z eshopu naau.cz

14.01.2021 14:04

 

Elektrický brousek na nože a nůžky

 

Díky koronavirové pandemii jsme doma všichni víc, než jsme byli zvyklí. Tím pádem musíme častěji i vařit. Proto v kuchyni potřebujeme ostré nože na krájení – protože jak víme, krájení tvoří velkou část přípravy jídla. Vlastní vaření je už pak jen taková pomyslná třešnička na dortu. Krájení je zdlouhavé a nudné.

Jak všichni víme, ostrý nůž je v kuchyni potřeba. Z vlastní zkušenosti vím, že pořekadlo o tom, že nejčastěji se pořežeme tupým nožem, je pravdivé. Alespoň u mne tedy funguje na 100%. Když se říznu, tak nožem, který je tupý a nekrájí tak, jak má. Do krájení pak vkládám mnohem více síly a neštěstí je na to šup. Taky díky tupým nožům mnohem víc bolí prsty a ruce. Proto si nože brousím.

Dřív jsem používala klasický brousek – namočit a přetahovat po něm nůž. Na takovou tu první pomoc při broušení to stačilo, ale na dobře nabroušené nože ne.  Mám i manuální brousek, do kterého vkládáte nůž a tahem brousíte, ale protože jsem na vlastní oči viděla, jak se mamince po něm nůž sklouznul, a ukrojila si kus prstu, tak přiznávám, že ho používám dost nerada.

Proto jsem s radostí vyzkoušela elektrický brousek na nože a nůžky z eshopu naau.cz.

On tedy tak úplně elektrický není – provoz je na 4 tužkové baterie, ale to je jen drobná nepřesnost v názvu – na funkci to nic nemění. Brousí dobře, a hlavně je pro mne důležité – bezpečně.

S brouskem mohu brousit nože, nůžky, sekáčky na maso – co je třeba.

Stačí vložit 4 tužkové baterie a můžeme brousit.

Na tomhle strojku není vůbec nic složitého.  Když zmáčkneme tlačítko, roztočí se brousek. Nic víc, nic míň. Jednoduché a snadné.

Brusná část je skryta černou plastovou krytkou s označením nástroje, který chceme nabrousit. Stačí pootočit, a vybrat si, jestli chceme brousit klasický nůž, nůž s vroubky, nůžky, nebo sekáček. Dokonce umí nabrousit i malý šroubovák – stačí ho vložit do otvoru v přední části brousku.

Velikost a tvar krytky je u daného obrázku uzpůsobena nástroji, který chceme brousit – nástroj do krytky položíme a už se brousí.

Ve spodní části je praktická plastová nádobka na odpad z broušení – někdy z brousku trochu práší brusný kámen, tyto kousky jsou zachyceny do této nádobky.

S ostrými noži se krájí lehce, a práce v kuchyni je tak mnohem příjemnější a rychlejší – a co je hlavní – bez námahy a bolavých prstů. Přitom stačí tak málo – správně si nabrousit nůž – třeba právě tímhle vychytaným brouskem na baterie z eshopu naau.cz

Pokud si chcete brousek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Elektrický brousek na nože a nůžky.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: naau.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: