Recenze na dplňky stravy Bio-Kult. Probiotika pro zdravá střeva, hořčík pro pevné nervy, vitamín C pro imunitu a collagen pro pohyb bez bolesti.

02.08.2021 13:33

 

Dnes bych vám chtěla doporučit doplňky stravy pro lepší trávení, imunitu i pohyb. Jestli mne totiž koronavirová doba něco naučila, je to péče o zdraví. Hlavně v začátcích pandemie jsme najednou všichni zjistili, že onemocnět je snadnější, než by člověk čekal. A také jsme se naučili to, že užívání správných doplňků stravy dokáže tělo posílit, takže nemoc zvládne mnohem lépe, a v tom nejlepším případě se nemoci úplně vyhne. Kdo by chtěl ale být nemocný. Já tedy rozhodně ne, proto jsem už na začátku jara začala hledat doplňky stravy, které mi z léta udělají léto krásné, bez obav z nemocí, a hlavně se správně fungujícím tělem. Chci si totiž léto a dovolenou užít na plný plyn. Zdravá a svěží.

Je mi jasné, že i když se snažíme jíst zdravě, v létě jíme ovoce a zeleniny víc, než jindy, často její přísun není dostatečný. Hlavně pokud jsme aktivní a sportujeme, tělo má větší spotřebu všech prospěšných látek.  Dávno už mi není dvacet, a tělo prostě někdy potřebuje pomoct. Proto jsem hledala,ty správné doplňky stravy, abych měla léto jak má být. Samozřejmě i další roční období, to jen že zrovna máme čas dovolených, mluvím jen o létě, doplňky obzvláště ty s probiotiky je fajn užívat dlouhodoběji.

Protože mne občas zlobí trávení, a ze zkušeností vím, že zdraví začíná ve střevech, hledala jsem pro sebe hlavně vhodná probiotika. Ráda si totiž občas zahřeším grilovanými jídly, nebo zmrzlinou, a střeva se pak trochu brání. Pak jsou probiotika skvělý pomocník. Je lépe udržovat si střeva zdravá, a nemuset pak hledat rychle záchod, nebo shánět léky na průjem a bolest břicha. Tyhle věci zažívat nechci, proto jsou pro mne probiotika důležitá. Pokud se chystáte do ciziny, tam bych probiotika doporučila rozhodně užívat. Všichni to známe- stačí voda v cizí zemi a může být rázem dovolená strávená na záchodě. I po léčbě antibiotiky jsou probiotika velmi důležitá, aby naše trávení probíhalo přesně tak, jak má.

Hledala jsem podle recenzí a našla jsem probiotika oceňovaná spoustou cen a hlavně se spoustou kladných recenzí.

Jsou to probiotika Bio–Kult.

Na stránkách bio-kult.cz jsem našla tolik zajímavých produktů, že jsem nevěděla, které vybrat dřív.

Vyzkoušela jsem jich tedy hned několik.

Protože bych je neotestovala důkladně sama, testovala se mnou celá rodina. Hned na úvod musím říct, že se všichni cítíme po celou dobu užívání skvěle, a nikdo z nás neonemocněl střevními, ani jinými potížemi.

Představím vám tedy některé ze skvělých Bio-Kult produktů. Produkty, které vám s klidným svědomím mohu doporučit, a které já sama budu užívat i nadále, protože mi jednoduše opravdu vyhovují.

Produkty vám popíšu jen ve zkratce, a ke každému vám dám i odkaz na stránku, abyste si o něm mohli přečíst úplné informace.

Nejdřív jsem vyzkoušela Bio-Kult trávicí ústrojí – 14 probiotických kmenů

Jak už jsem na začátku zmínila, trpím na trávicí problémy. Často se mi stává, že mne střeva zlobí, i když neudělám trávicí chybu. Je to můj letitý a vleklý problém, který dost omezuje. Musím s ním totiž neustále počítat. Proto jsem začala s tímto produktem, který mne zaujal nejvíc. V začátku jsem užívala dvě tablety denně, po týdnu už jen jednu tabletu. Celý měsíc užívání jsem neměla ani jednou žádný problém. Žádná bolest, žádné křeče, žádné dobíhání na záchod. Už to samotné je pro mne výhra.

  • Originální více-kmenový výrobek obsahující 14 patentově chráněných probiotických kmenů
  • Pro každodenní užívání, při užívání antibiotik, při cestování apod.
  • Množství probiotik: 2 mld CFU/kapsli (na konci expirace)
  • Dávkování: 1-2 kapsle 1-2krát denně
  • Ke každému nákupu blistr Bio-Kult (jiný druh) +sáček Vitamín C

Pokud si chcete přípravek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde:  Bio-Kult trávicí ústrojí – 14 probiotických kmenů

 

Po měsíci jsem přešla na Bio-Kult S.Boulardii.

Tenhle probiotický doplněk stravy je určen nejen pro správnou funkci střev – je určen k dlouhodobému užívání (to mi vyhovuje, vím, že ho mohu užívat, jak dlouho budu potřebovat). Navíc je obohacen o vitamín D3, a patentovanou prebiotickou směs Preplex. Posílit imunitu potřebuje určitě každý z nás. Já jsem hlavně ráda, že vím, že tato probiotika mohu užívat opravdu dlouhodobě, a zaberou i když si je vezmu sebou na cesty (na cestování je velmi vhodné tento doplněk mít sebou). Dávkování je 1-2 kapsle 1-2 x denně. Opravdu si tedy velmi snadno mohu řídit dávkování podle potřeby – pokud někam vycestuji, vezmu si vyšší dávku, na udržovací pohodu střev mi v pohodě stačí jedna kapsle denně. Navíc nemusím hlídat užívání vitamínu D-důležitého pro imunitu.

  • Specifický a klinicky prověřený kmen Saccharomyces Boulardi CNCM-3799 od firmy ADM
  • Určen k dlouhodobému užívání
  • Obsahuje vitamín D3
  • Obsahuje patentovanou prebiotickou směs Preplex®
  • Dávkování 1-2 kapsle 1-2x denně
  • Ke každému nákupu blistr Bio-Kult (jiný druh) +sáček Vitamín C

Pokud si chcete tato probiotika s podporou imunity prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: na Bio-Kult S.Boulardii- nejen na cesty

 

Dcera zkoušela přípravek Bio-Kult Migréa.

Všichni, kdo mají děti, vědí, jak je někdy těžké a náročné o prázdninách zvládnout mimoškolní provoz domácnosti. Zařídit hlídání dětí, pokud musíme chodit do práce, a k tomu chod domácnosti, vaření, uklízení, nakupování,praní. O dovolené pak vymyslet na každý den program, obstarat jídlo, zábavu a zvládat stres, když děti nemají svůj den a jsou protivné. Na konci takového dne pak sedíme naprosto bez energie a přemýšlíme, jestli nebudeme z dovolené zničení víc, než z chození do práce.

 Pro lepší zvládání stresu a únavy je fajn doplňovat hořčík a vitamín B6. Tělo pak stres a napětí lépe zvládá, a únava je mnohem menší. Ať už sportujeme, nebo krotíme děti, hořčík s vitamínem B6 nás naladí do pohody. A když jsou tihle dva „odbourávači stresu a napětí“ kombinováni s probiotiky, vznikne produkt, který je prostě unikátní a pro naše tělo i mozek dokonalý. Opravdu se nedivím, že tenhle doplněk stravy získal spoustu ocenění, mezi nimi i nejlepší produkt roku 2019.

Dcera si ho nemůže vynachválit. Už k jeho užívání strhla i kamarádky, a já ho určitě taky sama vyzkouším, protože vidím, že funguje. Dcera si pochvaluje, že není tak unavená a podrážděná, a nebolí ji večer hlava. Já musím potvrdit, že je vidět pořád s úsměvem, takže nálada je opravdu skvěle letní, a dovolenou si všichni užívají. Hořčík a vitamín B6 pomohou s únavou a náladou, probiotika zajistí lepší imunitu, a jistotu, že vás nebude bolet břicho.

Hořčík má na některé lidi lehce projímavý účinek, což v přípravku s probiotiky nehrozí. S těmito vitamíny nám to i lépe myslí. Takže fakt super věcička.

  • Více-kmenový přípravek obsahující 14 kmenů, vitamín B6 a magnézium, které přispívají k normální funkci nervového systému a pomáhající snižovat únavu a vyčerpání
  • Vhodné pro každodenní užívání, na cesty, při užívání antibiotik
  • Množství probiotik: 2 mld CFU/kapsli (i na konci expirace)
  • Dávkování: 1-2 kapsle denně s jídlem
  • Ke každému nákupu blistr Bio-Kult (jiný druh) +sáček Vitamín C

 

Pokud si chcete přípravek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: 

 

Pro nás ženy jsou vhodné doplňky stravy Bio-Kult Candéa a  Bio-Kult Pro-Cyan Močové ústrojí. 

Vždycky jsem si myslela, že záněty močových cest a vaginální infekce ženy postihují hlavně v zimě. Není to tak. V létě spousta žen má problém hlavně po koupání se v rybnících, koupalištích, a některé mají problém i z koupání v moři.

Proto je doporučeno užívat doplňky stravy, které pomáhají zbavit se nepříjemných pocitů svědění a pálení, u zánětu močového měchýře i bolestivých pocitů v podbřišku.

Bio-Kult pro Cyan je s brusinkami – kdo trpí na potíže močových cest ví, že brusinky pomáhají.

  • 2 speciálně vybrané patentově chráněné kmeny živých kultur, extrakt z klikvy - kanadských brusinek a vitamín A
  • Obsah extraktu z kanadských brusinek v jednom balení výrobku je ekvivalentem 380 g čerstvých brusinek !
  • Vit. A přispívá k normální funkci imunitního systému a udržování sliznice (tedy i sliznice močového ústrojí)
  • Množství probiotik: 1 mld CFU/denní dávka (na konci expirace)
  • Dávkování: 1 kapsle dvakrát denně

Pokud si chcete tento přípravek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Bio-Kult Pro-Cyan Močové ústrojí

 

Pokud vás trápí kvasinková infekce po koupání, vyzkoušejte přípravek Candéa – pro ženy – intim flóra.

 Je účinný. Zkoušeno dcerou a jejími kamarádkami, po týdenním koupání v přírodním rybníce všechny v pohodě. Žádné potíže, žádné svědění, žádné pálení.

  • 7 patentově chráněných kmenů živých kultur
  • S extraktem z česneku a grapefruitových semínek
  • Množství probiotik: 1 mld CFU/kapsli (na konci expirace)
  • Dávkování: 2 kapsle denně

Pokud si chcete produkt prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Bio-Kult Candéa

 

Aby nebylo synovi líto, že nic nezkoušel a netestoval, dostali s dědou Lipozomální Vitamín C.

O prospěšnosti C vitamínu není třeba se moc rozepisovat. Je prostě nutný, pokud chceme být zdraví. Kromě všech nám známých účinků je v létě fajn i po větším výdeji energie, jako je jízda na paddleboardu, cyklistika, a další sporty. Pomáhá, i pokud to přeženete s pitím – některé večírky jsou báječné,ale končí ráno bolestí hlavy. Na kocovinu je C vitamín jedinečný.

Lipozomální vitamín C podporuje tvorbu kolagenu, zahání únavu, posiluje imunitu. Fajn je i forma užívání – můžete vypít přímo ze sáčku, nebo si přidat do nápojů, nebo i do jogurtu, kaše, nebo jídla.

  • Lipozomální technologie výroby vitamínu C
  • Podporuje tvorbu kolagenu
  • Každodenní ranní péče o váš vzhled
  • Pokročilá forma podpory imunity
  • Podpora v boji s únavou a vyčerpáním
  • Užívejte denně nebo pokud začnete pociťovat únavu

Pokud si chcete tenhle super tekutý vitamín C prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Lipozomální vitamín C ZOOKI 1000 mg

 

A nakonec zlatá tečka – kolagenový přípravek Zooki 5000 mg.

O kolagenu už v dnešní době asi není třeba příliš mluvit. Víme, že je potřeba. Kdo sportuje, ten ví, jak bolí klouby.

Bolavé klouby se nám připomínají i s přibývajícím věkem. Stačí jít do schodů. Jako malá holka jsem do schodů do 5 patra běhala v pohodě a brala schody po dvou, teď už ve třetím patře cítím v kolenou takovou bolest, že mám chuť si sednout a dál nechodit. Naše tělo prostě od určitého věku kolagen neprodukuje a je třeba mu ho dodávat, abychom si stárnutí kloubů zpomalili.

Nám ženám se určitě líbí i to, že díky kolagenu máme pružnější pleť (kdo by chtěl být vrásčitý). Kolagen zpevní vlasy, které se díky němu nelámou, netřepí a krásně se lesknou. Také nehty jsou pevnější, nelámou se a hlavně se nám nedělají záděry kolem nehtů.

Kolagen je prostě kamarád, který je tak trošku elixírem mládí. Sice stárnutí nezastaví, ale docela dost ho dokáže přibrzdit.

Tenhle kolagen od Bio-Kultu je mořský kolagen.

 Nebudu tady vypisovat, co všechno kolagen dokáže, o tom se snadno můžete přesvědčit při jeho užívání (já už zase vyběhnu bez bolesti v kolenou pět pater-i když už jen po jednom schodu a ne po dvou jako kdysi).

Složení a účinky najdete na stránce. Jen bych chtěla upozornit na fajn formu užívání – buď přímo ze sáčku, nebo můžete přidávat do jídla - jogurty a kaše s ovocem jsou k tomu v létě ideální. 

Hlavně forma užívání - sáček s tekutým kolagenem připraveným k okamžitému použití kdykoliv a kdekoliv, mi ohromně vyhovuje.

  • Moderní doplněk pro krásu
  • Podporuje kolagen v kůži
  • Podporuje funkci svalstva
  • Podporuje zdraví a celkovou pohodu
  • Klouby, chrupavky a šlachy
  • Podporuje silné a zdravé kosti

Pokud si chcete tento super kolagen prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Collagen Zooki 5000 mg

 

Na závěr by to chtělo nějaké shrnutí. Přípravky Bio-Kult jsme zkoušeli jako rodina. Testovali jsme je poctivě dva měsíce každý den. Jaký je výsledek? Jsme zdraví, v pohodě, je nám fajn, žádný stres a žádné bolavé nohy. Já jsem šťastná a spokojená, protože mne nebolí břicho – to je mnohem víc, než jsem čekala.  Za to jsem opravdu vděčná. Hledala jsem probiotika, která mi uleví od potíží, a našla jsem spoustu produktů vhodných pro celou rodinu.

Je fajn vidět, když jsou vaši blízcí spokojení a šťastní. A je fajn vědět, že cesta ke zdraví může být shrnuta do dvou slov : Bio-Kult.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: