Recenze na digitální kuchyňskou minutku z eshopu Naau.cz

15.10.2020 14:06

Digitální kuchyňská minutka

Dnes bych vám chtěla představit digitální kuchyňskou minutku z eshopu Naau.cz.

Na malé kuchyňské minutky už jsme si zvykli a usnadňují nám práci hlavně v kuchyni. Já jsem dlouho měla mechanickou minutku – malou jahodu, kterou jsem natáhla a ona mi odpočítávala čas. Byla ale nepřesná a ráda se zasekávala. Proto jsem si vybrala minutku novou, tentokrát digitální. Oproti mechanickým minutkám má velkou výhodu v tom, že přesně vidíte odpočítávání času – to mechanické minutky neumí. To se mi moc líbí – při vaření prostě jen mrknu, a hned vidím, kolik mám ještě času na jiné činnosti.

Minutka má tvar vajíčka a funguje na baterii AAA ( to je ta malá – menší než klasická tužková).

Rozměry minutky jsou 5,5 x 7 x 5,5 cm – akorát do ruky (opravdu jako větší vejce)

Minutku můžete nastavit až na 100 minut. Mám ráda, když si můžu nastavit delší časový interval.  U pečení masa na svíčkovou, nebo vaření hovězího nemusím koukat na hodiny, a do kuchyně jdu, až když minutka odpočítá potřebný čas. Často se mi totiž stává, že při vaření dělám i něco jiného, a pak se trošku zapomenu – takže minutka je pro mne velký pomocník, abych nic nespálila. Obzvláště teď, kdy se blíží vánoce se minutka bude moc hodit při pečení vánočního cukroví.

Minutku využijete i při jiných činnostech. Třeba při barvení vlasů, nastavíte si přesný čas, jak máte barvu mít dlouho na vlasech, aby správně „chytila“. Nebo když byly děti malé, a chtěla jsem, aby si čistily zoubky alespoň dvě minuty, nastavila jsem jim minutku. Po čase už jsem tedy nemusela, protože si zvykly, že nestačí 2x přejet kartáčkem, ale musí pořádně čistit, ale v začátku bylo měření času fajn. Dětem se líbilo, že minutka zazvoní a mají hotovo.

Po odpočtení doby, kterou na minutce nastavíte, se ozve zvukový signál, pípání.

Minutku uvedete do provozu tak, že po nastavení minut, nebo sekund, které jsou vámi zvolené, stisknete v horní části tlačítko start. Stejným tlačítkem můžete minutku stopnout, nebo na chvíli odpočet času přerušit.

Pokud jako já občas na minutku sáhnete rukama od mouky, nebo od těsta, nic se nestane. Minutka je umělohmotná, a stačí ji otřít vlhkým hadrem.

Já jsem si vybrala černou barvu minutky, na eshopu naau.cz můžete vybírat minutku ze šesti barev – černá, bílá, červená, modrá, oranžová a fialová.

Z digitální kuchyňské minutky mám velkou radost, je to pomocník k nezaplacení. Měla jsem s ní jen jeden problémek, za který se omlouvám – je tak krásně lesklá, že prostě nejde vyfotit, aniž by v odrazu nebyla na ní vidět moje maličkost. Ale snad mi tuhle drobnou nedokonalost fotek odpustíte.

Pokud si chcete minutku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: digitální kuchyňská minutka

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: naau.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: