Recenze na dětskou kosmetiku ATTITUDE. Pro děti už od narození, krásně voňavá a ekologická dětská kosmetika za příznivou cenu!

03.04.2023 13:52

 

 

Znáte značku kosmetiky ATTITUDE? Věřím, že velká většina z vás si uvědomí, že název už někde viděla, nebo slyšela, ale nic moc o této kosmetické značce neví. Přiznávám, že ani já jsem ji moc neznala.

Až do chvíle, než jsem začala na internetu hledat informace o kosmetice pro malého vnoučka. Má problémy s citlivou pokožkou, takže jsem potřebovala kvalitní kosmetiku. No, a protože se mi za měsíc narodí další vnoučátko, hledala jsem i kosmetiku vhodnou i pro kojence a novorozence.  Pokud kosmetika obstojí, nakoupím ji i pro miminko.

Hledala jsem dlouho, porovnávala informace z recenzí a maminkovských skupin a blogů, a ATTITUDE kosmetika mi vyšla jako nejlepší volba. Je vhodná už pro malinké děti, je kvalitní a přitom cenově dostupná, takže nezruinuje peněženku.

Než se pustím do představení výrobků, které jsem vyzkoušela, představím vám jen v krátkosti společnost ATTITUDE.

Značka vznikla v roce 2005 v Montrealu. Vznikly tak produkty pro osobní péči, a péči o domácnost výhradně z přírodních ingrediencí. Špičková kvalita za přiměřenou cenu, dostupná pro všechny. Všechny přípravky splňují i ty nejpřísnější zdravotní normy – certifikáty si můžete prohlédnout zde: certifikáty nezávadnosti ATTITUDE

Kromě kvality, značka ATTITUDE dbá i na ekologii. To je pro mě hodně důležité.

 Ráda bych, aby moje děti, vnuci a pravnuci měli možnost žít na zelené planetě. Napadne mě to vždycky, když jedeme kolem skládky odpadu. Když vidím, jak tam, kde byla rovina, se tyčí hory odpadků, je mi z toho smutno.

Značka ATTITUDE dbá na to, aby bylo méně plastů v odpadu. Proto se snaží vyrábět přípravky v biologicky rozložitelných obalech – nebo v obalech umožňujících opětovné plnění. Snížení plastů na jedno použití v běžném životě může přinést změnu pro celou planetu. Kromě toho – za každý prodaný produkt se společnost ATTITUDE zavazuje zasadit strom. To je prostě super. Celková vize a prezentace společnosti se mi moc líbí.

Já mám všechny produkty k recenzi z eshopu Babystart.cz – jediného oficiálního distributora značky ATTITUDE.

Eshop, na kterém můžete nakupovat,  najdete po kliknutí zde: Attitudeliving.cz.

 
 

Jako velkoobchodní firma distribuuje BBStart zboží ATTITUDE i do dalších online i kamenných prodejen po celé České republice.

Výrobky ATTITUDE  najdete například na Rohlik.cz, DrMax.cz, Pilulka.cz, Feedo.cz, a dalších eshopech, které najdete snadno přes Heuréka.cz. Stačí jednoduše zadat název do vyhledávače.

Pokud preferujete spíš kamenné prodejny, tak ty ATTITUDE nemá, ale výrobky seženete v DM drogériích.

DMka jsou už dnes ve spoustě míst.  Konkrétně můžete v kamenné prodejně koupit tyto 3 výrobky, které dnes představuji a recenzuji – tedy Baby Leaves 2v1 tělové mýdlo a šampon, dětskou pěnu do koupele Bubble Wash, a tělové mléko Baby Leaves .

Pokud navštívíte eshop DM drogérie, tam najdete výrobků ATTITUDE 7 druhů z ekodrogerie.

A teď k samotné recenzi.

Jak už jsem zmínila, vybrala jsem tentokrát pro nejmenší děti tři výrobky Baby Leaves 2v1 tělové mýdlo a šampon, dětskou pěnu do koupele Bubble Wash, a tělové mléko Baby Leaves  - všechny tyto produkty nádherně a jemně voní po hruškách.

Pro staršího vnuka jsem vybrala 2v1 tělové mýdlo a šampon s melounovou a kokosovou vůní.

Musím říct, že tohle testování si vnuk ohromně užívá. Je to totiž malý vodník, a koupe se moc rád. Jak už jsem zmínila, má dost citlivou pokožku, takže s výběrem kosmetiky musíme být velmi ostražití a opatrní. Jakmile použijeme běžnou kosmetiku, osype se a zčervená, pak ho to svědí a je plačtivý.

Začali jsme tedy nejdřív s pěnou do koupele.

Pěna krásně voní, a dobře pění, takže Robin se vrhnul do bublinek a byl jako ryba – šťastný a spokojený.

Dětská pěna do koupele hrušková šťáva je o objemu 473 ml.

Při koupeli jí není potřeba dávat moc, takže balení vystačí na poměrně dlouhou dobu. Pěna je plná přírodních složek jako listy borůvky a semena moringy – tyto látky jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají zklidňující a ochranné vlastnosti. To mohu potvrdit – vnuk je v pohodě – nikde ani pupínek.

To jsou samozřejmě jen obecné informace.

Pokud si chcete prohlédnout výrobek i složení, klikněte zde: Dětská pěna do koupele Baby Leaves hrušková 

 

Další na řadu přišel Baby Leaves 2v1 tělové mýdlo a šampon.

Tady už jsem věděla, do čeho jdu, takže jsem se celkem nebála – věděla jsem, že po kosmetice této řady se vnuk neosype. 

Balení je opět v ekologickém obalu – objem 473 ml.

Na použití ho stačí opravdu trochu, takže vydrží dlouho. Praktická pumpička vám na ruku dá množství potřebné na umytí mrňouska. Musím říct, že ta jemná hrušková vůně se mi moc líbí. Je taková příjemná, miminkovská. Opět obsahuje listy borůvky a semena moringy – je tedy vhodný i pro miminka a citlivou pokožku.

Více informací o přípravku najdete po kliknutí zde: Baby Leaves 2v1 tělové mýdlo a šampon

 

Aby byla péče o miminko kompletní, je fajn použít pleťové mléko.

 Je to po koupeli taková ta příjemná „mazlící“ fáze.

Vždycky jsem měla tyhle chvilky moc ráda. Miminko je po koupeli spokojené, a pak ho položíte na osušku, namažete pleťovým mlékem, přitom si spolu potichu povídáte. Miminko se mazáním zklidní – je to fajn rituál před spaním.

 Tohle pleťové mléko patří opět do řady Baby Leaves – i ono jemně voní po hruškách, a obsahuje zklidňující borůvkové listy a semena moringy.

Pleťové mléko si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Pleťové mléko Baby Leaves

 

Tuhle „hruškovou“ kosmetiku jsem vybrala pro miminko, co se dceři brzy narodí. Budeme ji používat moc rádi, protože opravdu moc hezky voní, a je vhodná i pro tu nejcitlivější miminkovskou pokožku.

Protože starší vnuk o sobě říká, že už není žádné miminko, ale bude velký brácha, vybrali jsme mu pro radost 2v1 tělové mléko a šampon s vůní melounu a kokosu.

Jako všechny  ATTITUDE výrobky i tenhle je vhodný pro citlivou pokožku. Krásně voní. Hned jak otevřete lahvičku, cítíte úžasnou melounovo – kokosovou vůni.

Vnuk má tu vůni moc rád, a ještě z postýlky tu vůni z jeho vlásků cítím. Je to jeden z mála přípravků, které má vnuk na koupání rád. Hlavně při mytí vlásků.

 Měli jsme problém, že si moc vlasy nechtěl mýt, že ho šampon štípe. I když dáváme pozor, aby mu netekla voda do očí, občas se stane, že nějaký neposlušný pramínek vody se šamponem si cestu najde tam, kam nemá. U tohoto šamponu mu to ale vůbec nevadí. Jen se otře a je to. Žádný pláč, žádné podráždění, žádné pálení ani svědění. Hurá!

No – přiznávám, že občas se tím šamponem umyju taky. Fakticky moc hezky voní. A protože jeho v balení taky skoro půl litru, není to ani poznat.

Pokud si chcete přečíst o tomto přípravku víc informací, klikněte zde: 2v1 tělové mléko a šampon s vůní melounu a kokosu

 

Když už jsem u dětské kosmetiky a hygieny, nesmím zapomenout na vlhčené ubrousky.

Vlhčené ubrousky je takový malý zázrak pro každou maminku. Otíráme jimi nejen zadečky, ale i umatlané prsty a ručičky, nebo obličej. Jakmile máte doma vlhčené ubrousky, najednou je začnete používat v podstatě na všechno – umatlaná rukojeť na kočárku, umatlaný stolek, já s nimi klidně utírám i prach. Super jsou vlhčené ubrousky i na rychlé odlíčení.

Je ale dobré používat kvalitní ubrousky. Některé ubrousky jsou parfémované, a dráždí pokožku, jiné zase zůstanou v přírodě nerozložené a dělají problém (běžné vlhčené ubrousky se rozkládají i 100 let).

ATTITUDE vlhčené ubrousky jsou ekologické, k přírodě šetrné. Jsou vyrobené ze 100% celulózy, můžete je tedy klidně i kompostovat! Co je ale důležité, jsou vhodné i pro tu nejcitlivější dětskou pokožku.

Neobsahují žádné chemicky škodlivé látky a jsou bez parfemace.

U ubrousků je důležité, aby byly dostatečně pevné. Aby se nestalo, že prst projede ubrouskem a vy si sáhnete, kam jste nechtěli. Tyhle ubrousky jsou dostatečně pevné, během testování při přebalování se mi ani jednou nestalo, že by se nějaký protrhl. Tyhle ubrousky v pohodě zvládají každou kalamitu v plence.

Ubrousky jsem vyzkoušela i sama na sobě. Jednou jsem totiž v lese náhodou použila vlhčené ubrousky, co jsem nosila v malém sáčku v kabelce pro případ nouze. Po utření jsem myslela, že vyskočím z kůže, jak mě štípaly. Od té doby každý ubrousek, než ho použiju pro děti, zkusím i sama na sobě. Abych měla jistotu, že vnoučatům neublížím nevhodným ubrouskem. U ATTITUDE ubrousků nemám problém. Jsou super! A jak už jsem psala – jsou ekologické, a v přírodě se rozloží – jsou kompostovatelné!

V balení je 72 kusů.

Více informací o ubrouscích najdete zde: Vlhčené ubrousky ATTITUDE

 

Když už jsem zmínila, že vlhčené ubrousky jsem zkusila i na sobě, byla jsem zvědavá i na dospěláckou kosmetiku.

Protože i já mám problém s citlivou pokožkou, vyzkoušela jsem přírodní tuhý deodorant.

Vybrala jsem si přírodní tuhý deodorant pro citlivou a atopickou pokožku bez vůně.

 Obsahuje zklidňující oves v koloidní podobě, a neobsahuje jedlou sodu.

Oves zklidňuje pokožku, a chrání kožní bariéru.

Deodorant obsahuje rostlinný vosk, bambucké máslo, a kokosový olej.

Proto se lehce nanáší a je mi příjemný.

 Neobsahuje žádný hliník, vodu, parabeny a žádné další chemické přísady.

Je opravdu i pro hodně citlivou pokožku.

Skvěle působí v podpaží po holení – nemám po jeho použití vůbec podrážděnou pokožku.

Možná si řeknete, proč jsem si vybrala přípravek bez vůně. Vysvětlení je jednoduché – ráda používám i parfémy a toaletní vody, a tenhle přírodní deodorant skvěle zabrání pocení, a přitom nijak neruší vůni parfému, který použiji.

Pokud máte hodně citlivou pokožku, nebo se hodně potíte, vyzkoušejte tento deodorant bez vůně, je opravdu fajn.

Více informací najdete po kliknutí zde: Přírodní tuhý deodorant pro citlivou a atopickou pokožku bez vůně  

 

Co říci na závěr. Snad jen spoustu pochvalných slov. Jsem moc ráda, že jsem kosmetiku ATTITUDE objevila. Ať už tu maminkovskou, nebo tu dospěláckou. 

Určitě budu zkoušet i další přípravky. Moc se mi totiž líbí, že kromě toho, že všechny ATTITUDE výrobky splňují to, co od nich chceme, jsou i ekologické, a přispívají k ochraně naší planety.

Za každý prodaný výrobek bude vysazen jeden strom, a to je velmi důležité. Vlastně tak i my, všichni můžeme koupí této kosmetiky přispět k ochraně a záchraně zelené planety.

Shrnutí v pár slovech? Je to kvalita za rozumnou cenu.

Odkazy na jednotlivé výrobky vám dávám u každého výrobku.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment, a informace o značce, klikněte tady:  Attitudeliving.cz

 

Pokud si chcete výrobky koupit, můžete buď online u BBStart , nebo na Heuréce.

Spoustu informací najdete i na facebooku po kliknutí zde: Attitude living facebook

 

No, a pokud jste spíše vyznavači kamenných obchodů, a vše si raději očicháte a osaháte osobně, tak vyrazte třeba do DMka. I tam najdete produkty ATTITUDE.

Stačí jen nakoupit a pak si užívat super kosmetiku, co krásně voní a je ekologická.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: