Recenze na dětské barefoot celoroční boty Ian Cobalt z eshopu Rockspring.cz

02.04.2024 15:39

 

Jaro. Venku je nádherně, čím dál tím víc nás to láká na procházky. Pokud chceme chodit na procházky, musíme mít kvalitní boty.

Samozřejmě nejenom my, ale i naše děti.

Naše nohy jsou velmi zatěžované, a na celý život je potřebujeme zdravé, je fajn nepodceňovat výběr bot. Stručně řečeno – pro zdravé nohy jsou potřeba boty kvalitní. Obzvláště u dětských botiček je kvalitní obuv nutná.

 Pamatuji se na dobu svého dětství, kdy jsem často dostávala boty na donošení po sestře. To v tom lepším případě.

Běžné bylo i to, že boty na donošení po svých dětech nosili známí.  

Každé dítě má ale jinou nohu, jinak boty „rozšlápne“, proto si dodnes pamatuji, že některé boty po sestře mi pořád padaly. Měla totiž širší nohu než já. Aby mi boty seděly, musela jsem krčit trochu prsty, abych nohu v botě zpevnila, a neklouzala mi. I dnes si pamatuji, jak mě prsty z některých bot bolely. O odřených patách a puchýřích ani nemluvím.

Tehdy ale doba byla taková, muselo se šetřit. V dřívějších dobách za našich babiček a prababiček byly boty drahé, každý měl jen jedny (v létě chodili bosí). Bylo běžné boty nosit i po někom, onošené - praxe předávaná z generace na generaci.  Za nás už to takové nebylo, přesto se běžně boty „dědily“ mezi sourozenci. Mnozí z nás proto mají nohy v horším stavu, než by měli, pokud by nosili kvalitní boty. I když musím říct, že v poválečné době byly obzvláště dětské boty šity tak, že měly kulatou špičku, takže místa pro prsty a nohu bylo dost. Až později se začalo šetřit, boty se zúžily a bylo potřeba je „rozšlápnout“. Tento trend už je naštěstí taky pryč.

Já jsem svým dětem boty kupovala vždycky nové, snažila jsem se, aby měly nožičky v pořádku.

S radostí kvalitní boty koupím i svým vnoučkům. Proto jsem hledala ty správné boty na procházky i na běhání.

Napadlo mne mrknout na  stránky Rockspring.c z. Tam vybírám často boty pro nás, dospělé, a jsem s kvalitou velmi spokojená. Proto jsem i dětské botky vybrala tam.

Vybrala jsem model pro malé kluky, krásné barefoot boty s kulatou špičkou Ian Cobalt (chráněné proti okopání).

Podle studií lékařů se 98% dětí rodí se zdravými chodidly, ale už třetina dětí, které jdou do první třídy má nějakou vadu, nebo deformitu chodidla způsobenou nesprávným výběrem přezůvek a botiček. Dětská chodidla jsou měkká, formovatelná, chrupavčité kosti chodidla kostnatí až zhruba ve věku 6 let! Proto je vhodný výběr dětské boty tak důležitý Je důležité zvolit správný typ obuvi, a hlavně i správnou velikost.

Je tedy důležité, abyste nohu správně změřili podle návodu na stránce. Proč to píšu? Já jsem to nějak špatně naměřila, a musela jsem botičky měnit.

Byly tak akorát, úplně těsně, a u dětských bot je dobré mít nadměrek alespoň jeden centimetr.

Naštěstí v Rockspring.cz jsou vždycky velmi ochotní a vstřícní. Botičky vyměnili a už je máme doma.

Po této zkušenosti ale radím, abyste, pokud si nejste úplně jistí, brali botky o číslo větší. Ten centimetrový nadměrek je u dětských bot opravdu potřeba pro správné položení prstů v botě. Aby nedocházelo k deformování nožičky.

Vnuk je nadšený z modré barvy a suchých zipů – je už přeci velký, a chce se obouvat sám, zatím ale neumí ještě sám zavazovat tkaničky. Suchý zip je tedy ideální volba. Jeho výhoda je i v tom, že se přizpůsobí i nožičkám s vyšším nártem.

S kvalitou botiček jsem velmi spokojená.

Mají krásně anatomicky tvarovanou špičku. Špička je zesílená, takže si vnuk boty neokope ani na odrážedle, ani na kole. Běhání a skákání, na písku -všude je špička chráněna proti kamínkům a okopání.

Prošití na botách je minimální, takže nikde nic netlačí.

Botičky mají velmi pružnou, protiskluzovou podešev. To oceňuji hlavně, když je vlhko – boty nekloužou ani na dlažbě, ani na dlaždičkách. Vnuk vždycky do školky vlítne jako „velká voda“, nemusím mít tedy strach z uklouznutí.

Boty jsou vhodné na celodenní nošení. Materiál svrchní části boty je kvalitní kůže. Je krásně měkká, takže se botičky vnukovi dobře nosí hned od prvního obutí. Žádné otlaky, ani puchýře.

Materiál kůže je velmi kvalitní, je ale fajn boty před nošením naimpregnovat. Když vás překvapí venku déšť, nebo dítě proběhne kaluží – do botiček nenateče.

Botička je velmi lehoučká, takže pro děti po obutí není nijak omezující.

Jak už jsem psala – dětské nožičky vyžadují zvláštní péči – co zkazíme špatným výběrem obuvi, to už těžko budeme napravovat. Dětská nožička je tvárná, její chrupavky kostnatí až zhruba v 6 letech dětí. Je tedy velmi důležité na dětských botách nešetřit, kupovat boty kvalitní.

Někdy se nám za dětské boty nechce vydávat moc peněz – boty jsou tak drahé, a nožičky dětem rostou tak rychle. Takže někdo si říká, že: „Na tu chvíli to přece stačí!“ Ale nestačí. Opravdu si to dobře rozmyslete.

Na závěr tedy shrnutí:  Dětské botičky by měly být správně anatomicky tvarované (kulatá špička), aby dětem nemačkaly prsty, měly by být ze savého materiálu, aby absorbovaly pot, měly by být lehoučké, aby se dětem dobře nosily.

Přesně takové jsem našla na eshopu Rockspring.cz.

Jsou pohodlné, a vnukovi se v nich dobře běhá. Mají krásnou modrou barvu a jmenují se Ian Cobalt.

Pokud máte doma holčičku, můžete jí tyto botičky koupit v růžové barvě.

Jsou to botičky celoroční – vhodné na nošení od jara do zimy.

Pokud si chcete tyto botičky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: dětské barefoot boty Ian Cobalt

 

Materiál svchní části: Kůže (certifikace REACH dle klasifikace EU)
Materiál podešve: Tepelně zpracovaná guma (Flexibilní měkká a protiskluzová podešev)
Materiál vnitřní stélky: Antialergenní mikrovlákno
Vyjimatelnost vnitřní stélky: Ano
Zavazování: Suché zipy

Na eshopu mají samozřejmě spoustu dalších bot a botiček, pro děti i dospělé, stačí si vybrat po kliknutí zde: Rockspring.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: