Recenze na denní a noční brýle pro řidiče z eshopu Zaparkorun.cz.

02.06.2022 14:19

Denní a noční brýle pro řidiče

 

S hezkým počasím mnohem víc vyjíždíme na výlety. I na dovolenou často jezdíme autem na delší vzdálenosti. Pro všechny, kdo rádi řídí, jsem tentokrát vyzkoušela denní a noční brýle pro řidičeeshopu Zaparkorun.cz.

Na výsledný efekt jsem byla celkem zvědavá. Já totiž na řízení nerada nosím klasické sluneční brýle – nemám ráda, když je všechno vidět tmavě. Hůř se pak orientuji a musím se mnohem víc soustředit, abych něco nepřehlédla. Třeba značku, nebo jiné auto – to by byl malér. Jenže řídit úplně bez brýlí je ve slunečném dni taky někdy nepříjemné – a hlavně oslňující. Proto jsem se rozhodla zkusit brýle, které prostor kolem mě neztmaví, ale zabarví lehce do oranžova.

Brýle jsem vyzkoušela a jsem velmi spokojená. Škoda jen, že jsou vyráběny jen v jedné velikosti. Asi bych uvítala, kdyby byly alespoň větší pánské a menší dámské. Přesto, že jsou brýle větší, na řízení to nevadí. Beru je jako praktickou pomoc na řízení, ne jako módní doplněk. Ony totiž opravdu fungují, a oranžové zabarvení mi vyhovuje mnohem víc.

Brýle mají univerzální velikost – jsou tedy vhodné pro ženy i muže. Mužům sednou asi lépe – ale jen vzhledově. Funkcí mi vyhovují.

Velmi příjemné je protažení obrouček a sklíčka až do boku brýlí. Odpadl tak rušivý problém, kdy ze strany periferním viděním vnímáte jiné světlo než přes brýle. Je mi to příjemné a je to praktické.

Oranžové zatmění je v pohodě – vyhovuje mi mnohem víc, než klasické tmavení.

Měla jsem strach, že mi brýle budou padat, ale tvar je tak chytře vyřešený, že mi brýle na očích drží dobře. Takže u slunečních velká spokojenost. Doufám, že časem výrobce vyrobí podobné i dioptrické, to bych přímo jásala. Ony jsou tedy dostatečně velké, abych je měla přes dioptrické, ale mít dvoje brýle není tak pohodlné. S kontaktními čočkami je to ale pohodička.

Druhé brýle, které jsem v balení zakoupila, jsou taky pro řidiče, a tentokrát jsou to brýle proti oslnění.

Brýle jsem si pořizovala hlavně kvůli těmto brýlím proti oslnění.

 Kdo řídí v noci, ví, jak je oslnění nepříjemné, a prakticky proti tomu nic neuděláte. Tedy až doposud. Tyhle brýle opravdu fungují. Když proti mně jede někdo, komu seřízení světel nic neříká, už mě to neoslepí. To je paráda. Naprosto jsem nečekala, že to bude fungovat tak dobře.

 Takže pokud se chystáte na dovolenou do vzdálenějších lokalit, jako třeba Chorvatsko, a víte, že budete řídit přes noc, zkuste tyhle brýle proti oslnění. Pokud stejně jako já nesnášíte ten pocit bezmoci při oslnění, tak budete nadšeni.

Bála jsem se, jestli v brýlích neuvidím špatně – jsou tmavé, a když je kolem noc, tak jsem si neuměla představit, jestli uvidím dobře. Po chviličce si ale oči na brýle zvykly a vůbec mi nevadí.

Brýle jsou opět v univerzální velikosti – tedy pro ženy i muže. Opět připomínám, že hlavně ženy by měly brát na zřetel, že i když jim jsou brýle větší – není to módní doplněk, ale praktické vybavení na řízení. I když tedy musím uznat, že manželovi padnou jako ulité a moc mu sluší.

I brýle proti oslnění mají tvar protažených obrouček i skel až do boku, takže vás neruší periferní vidění.

Pokud tedy často řídíte, určitě vyzkoušejte praktické denní a noční brýle pro řidiče. Budete překvapeni, jak se hned lépe řídí.

Video s použitím brýlí a ukázkou najdete zde: denní a noční brýle video.

Pokud si chcete brýle pořídit, nebo koupit, klikněte zde: denní a noční brýle pro řidiče.

Celý sortiment eshopu najdete zde: Zaparkorun.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: