Recenze na chodítko VTECH a odnímatelným activity panelem - mluví v českém jazyce.

12.07.2021 13:59

 

Když jsem měla děti malé, byla chodítka pro děti naprosto nevyhovující. V podstatě děti byly posazovány do látkové kapsy a spíš než chodit se učily odrážet se. Protože do chodítek maminky často dávaly děti, které ještě neuměly dobře sedět, ale v chodítku se opíraly, byla chodítka pro děti i tak trochu nebezpečná – ničily se jim klouby a zádům chodítka taky neprospívala. Proto jsem moc ráda, že doba pokročila, a chodítka už se dají vybrat tak, aby byla pro děti bezpečná a prospěšná.

Jako je tomu u chodítka VTECH.

Zapomeňte na nějaká sedátka, anebo látkové kapsy, do kterých je dítě vloženo. Tohle chodítko neučí děti odrážet se, ale opravdu chodit. Důmyslně umístěná kolečka vytvoří stabilní základnu, a dostatečně pevná opěrka (madlo) zaručí dítěti oporu při stavění se, i při chození.

Hračky a chodítko pro děti od značky VTECH mám moc ráda. Kromě krásného vzhledu a vysoce kvalitního, zdravotně nezávadného materiálu mají VTECH hračky vždycky i něco navíc. Takže třeba chodítko má na sobě připnutý odnímatelný panel stimulující dětské smysly, a podněcující hru.

Chodítko je v popisu vedeno jako vhodné pro děti od 9 měsíců – od věku, kdy děti začínají sedět, a mohou si tedy hrát s odnímatelným panelem sundaným z chodítka. Já jsem panel pokládala na zem vnukovi už mnohem dřív – vlastně od doby, kdy se začal plazit, a vnímal, že ta barevná věc na zemi vydává super zvuky.

A to je další super věc. Panel nejen že bliká a vydává zvuky, ale má i takovou tu přidanou hodnotu učení dětí – ty malé podvědomě vnímají slova, větičky, písničky a zvuky zvířat. Větší děti už se pomocí zvuků a slov učí počítat a správně vyslovovat, učí se poznávat zvířátka, barvy, tvary, čísla a písničky.

Tohle chodítko mne opravdu baví. Je krásně barevné, to se dětem líbí, učí děti chodit (opravdu se postavit a dělat kroky, ne se jen odrážet), a má i funkci aktivity desky. To je to co mají děti rády. Když někde něco bliká, mluví, zpívá, chrastí, cvaká a otáčí se – jsou děti na vrcholu blaha.

 Pokud máte strach, že vám po chvíli polezou zvuky na nervy, nemusíte se bát  -chytré VTECH  hračky myslí i na nás, dospělé, a zvuky se dají vypnout. Pak si děti mohou mačkat tlačítka, otáčet tvary a podobně.

 Na chodítku po sundání hracího panelu zůstanou fialové a žluté kolečko, které se otáčí a chrastí.

Chodítko – tedy jeho hrací deska má spoustu funkcí.

Jak už jsem zmínila – panel má důležité tlačítko, kterým můžeme buď celý panel vypnout, zvolit mluvené slovo, nebo variantu s hudbou a písničkami.

V horní části se dětem líbí blikající sluníčko, které po zmáčknutí zazpívá písničku Pojď si  se mnou pěkně hrát, houpy, houpy, hou, hudba, barvy, zvířátka, kamarádi jsou…., pak zakokrhá kohout a sluníčko řekne větu Svítí sluníčko…

V horní části panelu je červený trojúhelník ( po zmáčknutí řekne trojúhelník a zazpívá písničku, po zmáčknutí jedničky uprostřed  řekne jedna), oranžové kolečko (zakokrká kohout, zazní písnička, řekne pojď si hrát se zvířátky a sdělí, že je kolečko, v kolečku je dvojka- po zmáčknutí řekne dvě), žlutý čtverec ( řekne že je čtverec, svítí sluníčko, po zmáčknutí trojky uvnitř řekne tři a třikrát zapípá).

Tvary trojúhelník, kolečko i čtverec jsou vyndávací a tak se děti učí vkládat tvary na správné místo zpátky.

V prostřední části panelu na levé straně jsou plastová dvířka žluté barvy s kačenkou. Vedle dvířek je strakaté telátko, po zmáčknutí zabučí a řekne: Kravička.

Uprostřed desky jsou tři ozubená kolečka – červené, oranžové a žluté, která se otáčí a chrastí.

 Nad kolečky je fialové sluchátko telefonu. Po zvednutí sluchátka se ozve zazvonění, ozve se cilink a věta zvířátka si zpívají a zvuky zvířat. Po zavěšení sluchátka telefonek řekne: Děkuji za zavolání.

Ve spodní části panelu jsou barevná tlačítka.

Po zmáčknutí řeknou tlačítka velmi zřetelně barvu tlačítka. Jsou tu základní barvy – červená, oranžová, žlutá, zelená a modrá.

Občas nám dochází trpělivost, když máme dětem pořád dokola opakovat barvy a opravovat je, když udělají chybu. Tenhle panel má trpělivost na jak dlouho chcete. Klidně hodinu bude dětem barvy opakovat, s tímhle pomocníkem se barvy naučí každé mrně.

Zároveň děti tlačítka naučí základní stupnici Do re mi fa so. Na tónech se děti mohou naučit zahrát melodii. Těm nejmenším hrají tlačítka různé melodie samy.

Na červeném tlačítku kohoutek zakokrhá (jednou) , na oranžovém prasátko zachrochtá(dvakrát), na žlutém kačenka kváká (třikrát), na zeleném koníček zařehtá (čtyřikrát), na modrém pejsek zaštěká (pětkrát).

Intenzita hlasitosti panelu má dva stupně – normální a hlasitější.

Jak už jsem zmínila, celý panel i celé chodítko jsou hodně barevné, takže děti upoutají na první pohled.

Protože můj vnuk už se na nožičky staví, ale ještě nestojí úplně pevně, a pokouší se teprve pomalu chodit, velmi oceňuji i možnost přibrždění koleček.

Kolečka jednoduše pootočením zabrzdíte, a nestane se tak, že by dítěti chodítko odjelo a došlo tím ke zranění. Jak říkám – chytrá hračka, která je krásná a bezpečná.

Od firmy VTECH už mám doma několik hraček a jsem nadmíru spokojená. V podstatě když jsem vybírala chodítko, šla jsem najisto za kvalitou. Vím, že všechny plasty na VTECH hračkách splňují bezpečnostní atesty, a všechny tvary a tlačítka jsou vyrobeny a upevněny tak, aby se dítě nezranilo.

Kvalitu mám vyzkoušenou a jsem spokojená. Vždycky mne ale nová hračka překvapí tou spoustou vět, větiček, tónů, písniček, říkadel, zvuků a barev. Hračka mluví velmi zřetelně, děti se tedy podvědomě učí správně vyslovovat.

V podstatě jsem seděla a radovala se jak malá holka, když jsem přepnula tlačítko, a zjistila, že panel chodítka umí věc, kterou jsem předtím ještě neobjevila. Tohle objevování mi trvá vždycky dlouho –těch funkcí je opravdu hodně. Vůbec se nedivím, že děti tahle hračka baví. Kdybych byla malá holka, byla bych nadšená – já jsem teda nadšená i jako velká holka, že?

Pokud máte dítě, které se učí chodit, nebo začíná stavět, opravdu oceníte brzdu na kolečkách. Prima vychytávka zajišťující bezpečí těch nejmenších. A když už vaše mrně umí chodit, brzdičku mu povolíte a může běhat rychle-a hlavně bezpečně.

Je fajn, že chodítko má super aktivity odnímatelnou desku, díky ní se z chodítka nestane jen jednoúčelová věc, kterou by dítě využilo jen na chvilku, ale hračka, se kterou si vydrží hrát hodně dlouho. Klidně sebou i do auta nebo ven můžete desku nosit zvlášť. Zrovna tak chodítko ven můžete nosit i bez desky.

Když už vám všechny ty zvuky budou drásat uši a nervy, stačí cvak a je vypnuto.

velikost sestaveného chodítka je:
výška 45 cm
šířka 38 cm
hloubka (od předních po zadní kolečka) 43 cm

velikost odnímatelného hracího panelu je:
výška 32 cm
šířka 27 cm
hloubka 3 cm

Chodítko si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: VTECH chodítko uč se a poznávej

Video, jak chodítko funguje, najdete po kliknutí zde: video s funkcemi chodítka VTECH

 

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop VTECH

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: