Recenze na Bylinnou hořkou Hřebečskou medovinu v dárkovém balení - tip na vánoční dárek.

04.11.2021 13:18

 

Vánoce se kvapem blíží. Za dva měsíce budeme stát u stromečku, radovat se z dárků, a z té krásné vánoční atmosféry.

Pokud chceme, aby se z dárků radovali i naši blízcí, je třeba vymyslet nějaký osobní dárek, který potěší. Je fajn trochu zapřemýšlet, dát si práci s vyhledáváním těch správných dárků, aby u stromečku byla na tvářích obdarovaných vidět radost.

Dárky vybírám ráda s předstihem. Projíždím stránky různých eshopů a sbírám inspiraci.

Tak jsem se dostala i na stránky Hřebečské medoviny.

To bude super dárek pro tatínka a dědu, řekla jsem si. Medovinu mají moc rádi. Protože jsem holka zvědavá, a všechno musím zkusit na vlastní kůži, vyzkoušela jsem i tuhle medovinu. Přeci nedám jako dárek něco, co neznám.

Musím přiznat, že medovinu jsem dřív nikdy moc nemusela, velmi mne ale nalákala k vyzkoušení medovina obohacená o bylinky. Bylinky mám moc ráda, a med vlastně taky – chtěla jsem tedy zjistit, jak spojení medu a bylinek bude chutnat v medovině.

Vybrala jsem Bylinnou Hořkou medovinu – tak trochu jsem byla zvědavá, proč byla dvakrát oceněná jako Regionální potravina Pardubického kraje (v letech 2017 a 2021).

Hřebečská medovina je vyráběna pěkně postaru – klasickým způsobem podle původních receptur na medovinu. Základem je šetrné včelaření – přes 80 včelstev pod Hřebečským vrchem umožňuje vyrobit více než 8000 litrů vyhlášené Hřebečské medoviny ročně. Lahodná chuť vzniká působením vinných kvasinek a 6 týdenního kvašení. Tedy tak vzniká ta základní medovina- bez příchutí.

Na stránkách Hřebečské medoviny si totiž kromě klasické medoviny můžete koupit třeba různé speciály, jako Wood Aged s nádechem portského vína, archivní medoviny, medovinu Staročeskou, Ořechovou, Mandlovou, Knížecí, Tradiční, Klášterní, nebo právě Bylinnou hořkou, kterou mám doma já. Výběr je velký.

V Bylinné hořké medovině najdete 21 bylin.

Naprosto nejsem schopná bylinky jednotlivě identifikovat. Musím ale uznat, že ta kombinace bylinek – ať je jakákoliv -je prostě dokonalá.

 Medovina krásně voní, a ještě lépe chutná.

Je vidět, že bylinky byly vybírány tak, aby chuť byla jemná a přitom dost výrazná. Chuť je taková hořkosladká. Chvíli cítím hořkost, chvíli sladkost – a výsledek je nebe v puse.

 Moje chuťové buňky po ochutnání začaly přímo zpívat Ódu na radost. Pokud jsem doteď měla pocit, že medovina je něco, co si občas dám, ale nijak mě to neláká, tak po ochutnání Bylinné hořké Hřebečské medoviny jsem změnila názor. Tahle medovina mi fakt chutná. Je fajn třeba jako přípitek při posezeních a oslavách s rodinou, nebo třeba na povzbuzení chuti před jídlem. Nebo třeba jen tak večer, po těžkém dni jako spravení si chuti.. Medovina přímo vybízí k relaxaci.

Hřebečskou Bylinnou hořkou medovinu si na eshopu můžete koupit v krásné dárkové krabici doplněnou o malou likérovou skleničku.

 Dárkové balení je moc hezké, a na vánoce jako dělané. Stačí převázat mašličkou, ozdobit dárkovou kartičkou a nádherný dárek, který potěší je na světě.

S dárkovým balením Hřebečské hořké určitě udělám radost. Je to opravdu velmi dobrá medovina obohacená o bylinky, která potěší každého „fajnšmekra a gurmána“. Tahle medovina se nepije – ta se vychutnává.

Určitě moc ráda vyzkouším i další Hřebečské produkty. Pokud jsou stejně dobré, jako Bylinná hořká medovina, určitě si pochutnám, a budu vždycky vědět, kam zamířit pro fajn dárek pro ty, co mám ráda.

Pokud si chcete tuhle vynikající medovinu prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Hřebečská Bylinná hořká medovina

Celý sortiment eshopu s medovinami si prohlédněte zde:  Hřebečská medovina

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: