Recenze na boty CARSON DENIM CASHMERE od Rock Spring

29.03.2021 13:54

 

Znáte tu pověru, že na Velikonoční pondělí musíte mít koupeno něco nového, aby vás nepokakal beránek? Pokud ne, je nejvyšší čas udělat si radost něčím novým. Tahle pověra - nebo chcete-li tradice -  je v Čechách zmiňována už hodně dlouho. Zjistila jsem, že v dávných dobách se nejčastěji na jaře kupovaly boty. Ono je jasné tak trochu i proč – boty musely dřív každému vydržet dlouho, po zimě byly často prochozené, bylo potřeba koupit jiné. Velikonoce byly velkým svátkem, proto každý chtěl vypadat co nejlépe, a do kostela i na tancovačku šel rád v nových botách. Ať je to jak chce, mně se tahle tradice moc líbí. Je to pro mne příležitost mít nové boty. Kdo by chtěl, aby ho pokakal beránek, že?

V loňském roce jsem objevila gumičkové boty Rock Spring, a jsem z nich tak nadšená, že jsem moc chtěla další.

Tentokrát je to model Carson Denim Cashmere

Kdo mne už zná, vůbec se nepodiví tomu, že jsem si vybrala boty v barvě modré (je to taková džínově modrá), vybrat si ale můžete v pěti barevných variantách :  Black, LSD (ty jsou hodně barevné), Black/Lemon (černozelené), Moss a Denim.

Jako všechny gumičkové boty Rock Spring i tyhle jsou ručně vyráběné.

Carson Cashmere mají poměrně hrubou podrážku. Nejen dobře vypadá, ale osvědčila se mi na procházkách přírodou.

Gumičkové boty jsou super v tom, že se přizpůsobí prakticky každé noze. Podrážku mají velmi pohodlnou, skvěle se v těchto botách chodí na dlouhé procházky. Došlap je tak příjemný, že mne ani po opravdu dlouhé procházce nebolí nohy – myslím chodidla.

Obvykle mívám velký problém při přechodu na jarní obuv s puchýři na patách. Když se ze zimních bot přezouvám na jarní – než si noha zvykne, mívám na patách puchýře, paty celé rozedřené. Letos poprvé nemám ani jeden puchýř – gumičkové boty mají patu tak skvěle vyřešenou, že necítím vůbec žádný tlak, nohy mám v naprosté pohodě.

Jediné na co jsem si při procházce lesem dávala pozor je, abych si větví nějakou gumičku neroztrhla  –ale asi počítali s tím, že boty občas nosíme i tam, kam nemáme-  boty vydržely i hustý les a slalom mezi větvemi.

Materiál tohoto modelu Carson Denim  Cashmere je nově vyvinutý – zachoval si skvělou pružnost, přitom získal nové vlastnosti podobné vlně kašmír, jako je hebkost na dotek, lehkost, hřejivost a zároveň prodyšnost proti pocení.

 Kromě toho, že jsou boty příjemné na dotek, jsou i teplejší, než předchozí modely. Ani teď na jaře, kdy se střídají teploty, takže ráno mrzneme a odpoledne je nám horko, v tomto modelu na nohy není vůbec zima. To je velmi příjemné – ráno hřejí, a odpoledne díky super materiálu větrají, takže se noha nezapotí.

Tenhle model je „vymazlený“ i speciálně upravenou patou. Je zesílená, takže se bota dobře obouvá. Ještě jedna vychytávka je u tohoto modelu moc prima. Pokud botu sešlápnete, můžete v ní vyběhnout jako v pantofli – nazouváku. Díky materiálu se materiál vrátí zpátky, takže vůbec nepoznáte, že byla sešlápnutá. Tím je bota vhodná třeba i pro teenagery, kteří – co si budeme povídat- se k botám nechovají tak, jak si představujeme. Vzpomínám si, co se se mnou maminka nazlobila, ať nesešlapávám boty. Kolik pohlavků padlo – a marně. Když bylo třeba rychle se obout, sešlápla jsem patu a už se běželo. Na rozdíl od gumičkových bot, tenkrát se pata zpátky nevracela.  Tak jen takový povzdech: Kdybych tenkrát měla gumičkové boty, kolik pohlavků jsem si mohla ušetřit…

Naprosto chápu, proč si gumičkové boty oblíbili sportovci. Tyhle boty skvěle vypadají, mají kvalitní a velmi pohodlnou stélku a podrážku, a hlavně – vždycky drží tvar, a jsou pohodlné. Vůbec se nemusíte bát se v nich rozběhnout, nebo se třeba při procházce zastavit u hřiště a zacvičit si. Pokud to zvládne vaše oblečení, můžete začít cvičit klidně hned, protože tyhle boty to zvládnou skvěle.

Trochu jsem se bála, jestli po procházce zablácenou jarní přírodou nebude těžké boty očistit, a jestli mi nezůstane na gumičkách a mezi nimi bláto. I to tohle gumičkové boty zvládly na jedničku.

Stačilo dupnout, a bláto z podrážky opadlo. Pokud jsou umazané i gumičky, stačí botu nechat vyprat na 30 stupňů v pračce. Jediné co se nedoporučuje je sušit boty v sušičce. Tak jsem to zkusila a boty dala vyprat.  Trochu jsem měla obavy, jestli se neopere barva, ale je to v pohodě. Barva drží, boty jsou jako nové, a suché jsou taky poměrně rychle.

Tyhle boty jsou pro mne jako dělané. Extrémně pohodlné, velmi praktické a dobře vypadají. Nejvíc se mi líbí k džínům, ale je na každém, jaký má styl oblékání.

Ještě jednou bych ráda upozornila, že díky snadnému obouvání, praktičnosti, lehkosti a skoro nezničitelnosti tyhle boty klidně kupte i vašim dětem – teenagerům.

Já jsem moc ráda, že můžu vyrazit na dlouhou procházku přírodou, nebo se klidně honit venku s vnoučky, anebo si někde zacvičit- nohy mám pěkně v teple, a hlavně mne vůbec nebolí a nikde netlačí. Pohodlná bota je vždycky fajn. Rock Spring Carson Cashmere splňují všechno, co od dobré boty čekám – pohodlí, praktičnost, kvalitu a víceúčelové využití.

Pokud tedy nechcete, aby vás letos pokakal beránek, kupte si fajn boty. Já doporučuji ty gumičkou Rock Spring.

Boty si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: gumičkové boty Carson Denim Cashmere

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop Rock Spring

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: