Recenze na BELIS Smaltovaný hrnec se skleněnou poklicí PREMIUM. Skvělý na vaření, i na marmelády a šťávy.

14.05.2024 13:32

 

 

Venku je konečně krásné jarní počasí, které se brzy přehoupne do počasí letního.  S létem začne i doba dovolených a odpočinku. Spousta z nás jezdí odpočívat na chaty a chalupy. Ale kromě koupání a odpočinku k chalupaření patří i vaření. Kromě vaření je také sezóna zavařování. Období vaření marmelád, džemů, nebo domácích šťáv.

Na to všechno potřebujeme větší hrnec. Proto jsem byla ráda, když jsem zjistila, že firma Belis zařadila do své nabídky Premium hrnců smaltovaný hrnec o objemu 5,5 litru. Je to skvělý objem na vaření na dovolených pro rodinu, i pro vnoučata, a také na zavařování a dělání marmelád.

Samozřejmě smaltované nádobí Belis je vhodné i na klasické domácí vaření – smalt je moderní materiál.

Společnost Belis je český výrobce kvalitního, moderního smaltovaného nádobí. Vyrábí moderní nádobí vhodné na všechny typy ohřevů, a navíc je to nádobí vhodné i pro alergiky. Sortiment výroby mají opravdu velký – od plecháčků přes rendlíky až po hrnce a pekáče různých velikostí, tvarů a designů. Vybere si tady opravdu každý.

Více o společnosti a jejích produktech najdete zde: společnost Belis- český výrobce smaltovaného nádobí

 

Na chatách a chalupách je vybavení kuchyní jiné, než míváme doma. Doma necháváme ultramoderní vybavení, a na dovolené se rádi vracíme k tradičním kouskům nádobí, jako jsou smaltované hrnce.

 I když já je tedy mám ráda i ve své běžné kuchyni, nejen na chalupě, musím uznat, že tu „chalupářskou“ kuchyni kromě praktičnosti i pěkně dozdobí.

Dnešní smaltované hrnce už jsou s jiným smaltem, než mívaly naše babičky. Materiál je modernější, ale přitom jsou zachovány všechny kvality smaltovaného nádobí.

Já smaltované nádobí opravdu miluju. Je kvalitní a při správném zacházení vydrží opravdu hodně dlouho.

Tentokrát jsem si vybrala smaltovaný hrnec Belis z řady Premium - 24 cm / 5,5 litrů.

Jsem ráda, že moderní smalt už je více odolný nárazům, než ten, který mívaly naše babičky. Pamatuji se na babiččiny hrnce, které měly oprýskaný smalt v místech, kde spadly. Mě se už několikrát povedlo hrnec upustit, a když mi ho podává vnuk – protože rád pomáhá- taky mu už občas spadl z tlapek. Přesto není hrnec vůbec oprýskaný.

 Výhody smaltu  jsou pro mne v kuchyni opravdu zajímavé. Mám totiž ráda, když můžu hrnec použít na sporáku i v troubě. Dnešní smalt už je přizpůsobený všem druhům ohřevu. A když potřebuji, můžu ho dát do trouby a nic se mu nestane. Je to velmi praktické.

Smaltovaný povrch nepřipaluje jídlo – to oceňuji právě při vaření šťáv a marmelád.

Pokud po převaření mícháte domácí ovocnou šťávu, můžete ji do hrnce nalít i horkou. Díky tvaru, který hrnec má, šťáva ani marmelády necákají ven, ale skvěle se míchají. Ovoce můžete rozmačkat a prosladit rovnou v hrnci. Protože je smaltovaný, nijak se nepoškodí – neobarví ani nepoškrábe, a ovoce v něm je v bezpečí – nepřecházejí do něj žádné pachy, ani se neuvolňují žádné látky, jako tomu bývá u mačkání v  plastových miskách.

A tím se dostávám k další přednosti, kterou chci vyzdvihnout – smalt nepohlcuje žádné pachy, ani je neuvolňuje do jídla – můžu ho tedy používat bez omezení. Vhodný je i pro alergiky.

Hrnec je lehký, poklička je s kovovým úchytem (úchyt je dobře přidělaný, takže se vám nestane, že by se na pokličce protáčel, ani se pod něj nedostává voda). Hrnec lze samozřejmě mýt i v myčce.

Hrnec je velmi praktický na vaření polévek, omáček, i příloh. V podstatě v něm lze uvařit většinu jídel, smaltovaný povrch je velmi univerzální.

Já v hrnci vařím ráda knedlíky všech druhů – je dostatečně velký na to, aby se do něj vešly knedlíky houskové, bramborové, ale i kynuté ovocné.

Smaltované nádobí je v českých kuchyních oblíbené, a já se tomu vůbec nedivím. Taky mám smaltované nádobí moc ráda.

 Výhody smaltovaného nádobí:

  • vhodné na indukci a všechny ostatní typy sporáků
  • vhodné do myčky nádobí jeho hladký povrch se dobře čistí a omezuje množení bakterií
  • neuvolňuje žádné chemické látky při přípravě pokrmů
  • zabraňuje pronikání škodlivých látek a alergenů
  • bezpečné pro děti a osoby náchylné k alergiím
  • zaručuje 100 % zdravotně nezávadné vaření
  • dobře rozvádí teplo a vaření je tak energeticky úspornější
  • má tvrdý neporézní povrch odolný proti poškrábání
  • vhodným používáním doslova vydrží po generace
  • recyklovatelné jako kovový šrot

 

V hrnci se vaří dobře, je skvělý i na údržbu – umyjete ho opravdu lehce, je vhodný v podstatě na všechny typy vařičů – je to prostě opravdu vychytaný a praktický pomocník, kterému nevadí, ani když při vaření zamícháte lžící – povrch se nepoškrábe.

Smalt je velmi odolný materiál, a když s ním budete dobře zacházet, vydrží opravdu velmi dlouho.

Kromě toho, že je praktický, moc hezky vypadá.

Tyhle jedinečné smaltované hrnce od firmy Belis  se stanou ozdobou všech kuchyní, chalup i chat. Já jsem z něj nadšená. Hrnec, který mám doma je z řady Premium. Názvu Premium kvalita opravdu odpovídá - je to prémiový hrnec – nepřipaluje se v něm jídlo, je odolný, kvalitní a krásný.

Pokud si chcete smaltovaný hrnec Belis prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Belis smaltovaný hrnec se skleněnou poklicí Premium bílý 24 cm / 5,5 l

 
 

PARAMETRY:

 

řada

PREMIUM bílý

typ

hrnec

poklice

skleněná

materiál

smaltovaný ocelový plech

síla plechu

2 mm

vnější smalt

bílý s dekorem

vnitřní smalt

tmavě šedý ETC

 

 

ROZMĚR:

 

Ø nádoby

24 cm

Ø s okrajem

26,5 cm

max rozměr s uchy

34 cm

Ø dna

19 cm

výška

14 cm

objem

5,5 l

 

 

TYP OHŘEVU:

 

plynový sporák

ano

elektrický sporák   

ano

sklokeramika

ano

indukce

ano

trouba

ano (max 210 °C)

mikrovlnka

ne

vhodné do myčky na nádobí

 ano

 

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: Smaltované nádobí Belis – Sfinx

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: