Recenze na autokameru Mio MiVue C570 - spolehlivá autokamera může ušetřit spoustu potíží i peněz.

21.08.2020 12:56

 

Dnes bych vám chtěla představit autokameru Mio MiVue C570.

V autech v dnešní době trávíme spoustu času. Nejezdíme už jen na výlety, ale většina z nás autem jezdí i do práce, vozíme děti na kroužky, jedeme na nákup – auto se stalo nezbytným dopravním prostředkem. A jak přibývá aut, přibývá i dopravních nehod.

Nechci samozřejmě nic přivolávat, ale prostě se někdy stane. Nejde jen o „ťukance“ na parkovišti před obchoďákem ( i když ty jsou někdy pořádně k naštvání, protože přijít k autu, co je otlučené a nevědět, kdo škodu způsobil, je fakt k vzteku), leckdy jde o vážnější nehody. Tam je pak kamera potřeba.

 Já jsem to donedávna moc neřešila. Až když syn měl nehodu. Naštěstí bez zranění, jen lehké pohmožděniny, na autech ale škoda byla velká. Paní z druhého vozu byla velmi arogantní, a přestože měla na nehodě velký podíl, tak ječela a nadávala, což mladému klukovi na klidu nepřidá. Chápu, v šoku byli oba, ale řešení se pak někdy hledá těžko. Proto se syn šel podívat na záznam kamery, kterou měl v autě. Protože ale měl obyčejnou kameru, jednu z těch levnějších (nikoliv však ale nejlevnějších), při nárazu se vypnula. Těžko se pak sháněli svědci nehody. Tehdy jsem si uvědomila, jak moc může kamera pomoct, a začala pátrat po kameře do auta vhodné pro mne i pro syna.

Pro sebe jsem neměla moc nároků – nejdůležitější pro mě vždycky je, aby kamera (nebo jiný přístroj) byla i pro úplného technického antitalenta jako jsem já. Tedy abych hodinu nečetla návod a nebyla pak stejně zmatená jako na začátku.

Další věc, kterou jsem nutně chtěla, aby byla kamera kvalitní, měla dobrý obraz při denním i nočním natáčení, a fungovala opravdu spolehlivě, aby v případě nehody byl záběr k dispozici. Dobrý bonus je i to, aby kamera měla GPS.

Pátrala jsem, hledala, četla recenze, a nejlépe mi ze všech pro nás vhodných a cenově dostupných kamer do auta vyšla Mio MiVue C570.

Je báječná. Použití je snadné, přidělat ji lze snadno přísavkou na čelní okno.

 

Technickou specifikaci si nebudu nijak vymýšlet, tu vám s dovolením pro ty, co ji chtějí znát nakopíruji ze stránek Mio, abyste ji nemuseli složitě hledat na internetu.:

 

• 2" obrazovka – nabízí jednoduché ovládání díky intuitivnímu a uživatelsky přátelskému rozhraní

• Vysoce kvalitní snímač STARVIS CMOS od Sony – pro naprosto detailní záznamy se špičkovým kontrastem, jasnými a bohatými barvami i za špatných světelných podmínek

• Nahrávání v rozlišení Full HD 1080p rychlostí 30 snímků za sekundu – s nejmodernější technologií H.264, která umožňuje vysoce kvalitní nahrávky při malé velikosti souboru

• 150° široký zorný úhel – v kritickém okamžiku zachytí zřetelně každý detail díky technologii WDR (široký dynamický rozsah obrazu)

• Objektiv F1.8 – propouští k senzoru více světla a umožňuje špičkovou kvalitu videozáznamu, zejména za zhoršených světelných podmínek

• Nastavení hodnoty expozice v 7 stupních – nezávislé nastavení umožňuje ručně nastavit úroveň jasu

• Upozornění na rychlostní radary – funkce Smart Alert s dynamickým upozorněním na rychlostní radary v dostatečné vzdálenosti a v závislosti na rychlosti vozu. Bezplatná a pravidelná aktualizace databáze radarů po dobu životnosti vašeho zařízení*

• GPS sledování – automaticky zaznamenává informace o jízdě, zejména její rychlost, směr, nadmořskou výšku a zeměpisné souřadnice

• 3-osý G-Senzor – zaznamenává změnu směru a přetížení, rovněž náraz, zatáčky a zrychlení • Parkovací režim – detektor pohybu spustí nahrávaní v zaparkovaném autě i bez přítomnosti řidiče; vyžaduje Smartbox/PowerBox, který lze dokoupit samostatně

• Otočný držák – držák lze snadno otočit do libovolného úhlu a natočit tak potřebné obrazové důkazy • Přepnutí do fotografického režimu – použijte kameru jako fotoaparát pro zdokumentování místa nehody a následků

• Karta MicroSD™ – max. podporovaná kapacita 128 GB, doporučujeme třídu 10 MicroSD™

• Podpora zadní kamery – zadní kameru lze dokoupit samostatně

• Mio MiVue™ Manager – sdílejte videa pomocí aplikace MiVue™ Manager Desktop (Windows/MAC)

 

Velikost: 61 x 54 x 37.7 mm

 Hmotnost: 67.5 g

 Velikost displeje: 2 palce

Rozlišení záznamu: Full HD 1080p při 30 fps

Vysoce kvalitní skleněný objektiv: 5G+1 IR

Formát videa: MP4 (H.264)

Obsah balení

• Mio MiVue™ C570

• Nabíječka do auta

• Držák do auta

• Návod

 

Já jsem z kamery opravdu nadšená. Je snadná na používání pro každého. Velmi snadno ji lze připevnit přísavkou na čelní sklo – trochu jsem měla strach, jestli se nebude za jízdy odlepovat, ale kamera je lehoučká a přísavka drží opravdu báječně. V záznamu kamery je vždycky rychlost, jakou jste jeli ( to bývá hlavně u nehod dost důležité) a taky zaznamenání polohy GPS.

 Kamera umí i tak říkajíc hlídat auto, když zrovna nejedu. Takže jakmile třeba na parkovišti je pohyb před autem, tak se kamera umí zapnout a nahrát pohyb – takže pokud do vás někdo ťukne, máte nahranou i SPZ. 

Fajn je i to, že nemusím přemýšlet o tom, abych kameru zapnula a nezapomněla nahrávat – stačí, když je kamera zapojena do napájení, a jakmile nastartuji, kamera sama začne nahrávat, nemusím se o nic starat.

Prima je i to, že tahle kamera umí rozpoznat radary. Nebudu si nic nalhávat, je mi jasné že syn občas jezdí rychle – asi to i patří k věku, mít zálibu v rychlosti – tady domluvy matek moc neplatí. Kamera umí rozpoznat radar a upozorní řidiče, že by měl zpomalit. Za tuhle funkci jsem ráda. Ani tak ne kvůli tomu, aby neplatil syn pokutu (i když on by mi oponoval, že je důležité neplatit zbytečně peníze – já se s ním přu, že kdo jede podle pravidel, pokutu neplatí – ale kdo z nás někdy nejel o něco rychleji, než měl, když někam spěchal, že?) – důležité je, že si uvědomí řidič, že má zpomalit. 

Kamera nahrává ve150° úhlu – má tedy poměrně veliký záběr nahrávání – i to bývá často při jízdě hlavně na dálnici třeba.

S kamerou jsem nadmíru spokojená. Testuji ji já a syn zhruba dva týdny a oproti kameře, co jsem měla v autě předtím, je o hodně lepší. Je to kamera, na kterou se nahraje všechno to, co potřebuji a kvalita obrazu je opravdu dobrá. SPZ aut, které se nahrají, jdou dobře přečíst. V záznamu je nahraná i rychlost, kterou jedu – kamera splňuje všechno to, co jsem od ní čekala, a i to, co sliboval výrobce.

Možná, že jsem ještě nevyzkoušela všechny funkce, něco příjemného třeba ještě objevím. Taky nevím, jak se kamera zachová při autonehodě – to jsme naštěstí zatím nezkusili a doufám, že ani nezkusíme. Jsem s ní naprosto spokojená, a jsem mnohem klidnější, kdykoliv někam jedeme.

Po zkušenostech se synovou nehodou je mi jasné, že nemusím způsobit nehodu já, může nabourat někdo do mne. Pak je kamerový záznam hodně důležitý pro policii i pro pojišťovnu. I pokud mne někdo nabourá do auta na parkovišti a já tam zrovna nebudu – kamera mi poskytne dostačující důkaz pro pojišťovnu. Kvalitní kamera je v dnešní uspěchané době určitě hodně důležitá. Tahle investice jednou může ušetřit dost peněz i nervů.

Autokameru koupíte ve všech větších obchodech, i na internetu – např. Alza, Mall, Datart a další. Já vám dám přímý odkaz na  Mall, ale vyberte si sami, který obchod vám vyhovuje více.

Kameru můžete koupit po kliknutí zde: kamera do auta MiVue C570

 

Pokud se chcete podívat na natočená videa s provozem kamery Mio MiVue C570, připravila jsem jich pro vás pár z youtube.cz.

Pro spuštění videa č.1 klikněte zde: MiVue C570 funkce + přednosti, GPS, full HD, radary atd

 

Video č.2 spustíte zde: autokamera MiVue C570 test natáčení den a noc – reálné Full HD

 

Video č.3 spustíte zde: autokamera MiVue C570 – nová série autokamer Mio (radary ap)

 

Video č.4 spustíte zde: doporučení autokamery Mahulenou Bočanovou

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: