Recenze na Aku šroubovák Makita - nářadí, které udělá radost každému kutilovi i řemeslníkovi. Pokud hledáte tip na dárek ke dni otců, pak je to dárek, kterým určitě potěšíte

22.05.2019 14:13

Aku šroubovák Makita DF333

Máte doma kutila? Nebo kutíte rádi i vy? Já ano. Moc mne baví vyrábět dřevěné poličky, nebo opravovat drobné věci v domácnosti. Na ty složitější opravy a výrobky si ještě netroufám, to nechávám manželovi. Ten je velmi zručný a v dílně je jako doma, takže všechno co nezvládnu, přesouvám na něj, nebo se alespoň obracím o radu. Vlastně jsem se o první výrobky pokoušela, když jsem viděla, jaké super věci mu pod rukama vznikají.

Většina nářadí je ale pro nás ženy do ruky těžká. Upřímně přiznávám, že i když má vrtačka příklep, nebo je to vrtací kladivo – vrtání do betonu přenechávám mužským rukám. Na ostatní, měkčí materiály si ale troufám ráda. Jen potřebuji mít vybavení, které unesu.

A proto vás chci seznámit s úžasným Aku šroubovákem od Makity DF333.

Je výkonný, pracuje se s ním skvěle, a co je pro mne hlavní- padne mi do ruky jako ulitý a není těžký. Mám celkem drobnou ruku, kulturistka také zrovna nejsem, proto opravdu oceňuji rozměry a lehkost.

O technických vlastnostech aku šroubováku Makita DF 333 si nic vymýšlet nebudu, ty jsou jasně dané:

Hmotnost

1,4 kg

Utahovací moment tvrdý / měkký

30 / 14 Nm

Rozsah upínání sklíčidla

0,8 - 10 mm

Otáčky naprázdno 1. rychlost

0 - 450 min-1

Rozměry (dxšxv)

179 x 66 x 227 mm

Vrtací výkon ocel/dřevo

10 / 21 mm

Otáčky naprázdno 2. rychlost

0 - 1.700 min-1

 

-Nová konstrukce převodovky zabraňuje výkyvům sklíčidla

- vrtání a utahování s možností nastavení v 20 stupních

-  Motorová brzda

-Elektronika a mechanická 2 –rychlostní převodovka

-LED osvětlení pracovní plochy s funkcí dosvitu

-Doba nabíjení 60 minut

- Náhradní akumulátor

A jaký je tedy můj pocit jako ženy z testování aku šroubováku Makita DF333? Jsem spokojená. Vyhovuje mi velmi tvar AKU šroubováku – i do menší ruky padne jako ulitý. Prima je i LED světýlko, protože mám trochu problémy se zrakem a funkce dosvícení mi práci velmi zpříjemňuje. Šroubovák s přehledem provrtal vše, co jsem potřebovala bez větší námahy (ale nepouštěla jsem se do tvrdých materiálů), vrtání a šroubování je možno nastavit až ve 20 stupních, což pro mne jako začátečníka a amatéra je víc než dostačující ( tolik stupňů ani nevyužiji), dvě baterie k výrobku umožní pracovat dlouhou dobu bez přerušení, akumulátor je nabitý rychle (cca 1 hodina). A jak už jsem zmiňovala, vyhovuje mi i hmotnost – šroubovák unesu bez problému a i s drobnýma rukama se mi s ním pracovalo velmi dobře.

Protože přece jen nejsem až tak zdatný kutil, abych dokázala ocenit vlastnosti Aku šroubováku Makita ve všech směrech, požádala jsem tentokrát o spolupráci i manžela. Ten je v dílně prakticky stále, a různé druhy šroubováků a vrtaček používá i v práci.  Potěšil mne jeho uznalý pohled hned ve chvíli, kdy si poprvé vzal Aku šroubovák do ruky a potěžkal ho. I on okamžitě ocenil to, že mu padne ergonomicky dobře do ruky. A protože můj muž jen tak něco nepochválí, byla jsem docela zvědavá – on je spíš typ, co hledá na výrobku mínusy – pokud si vybavíte reklamu na recenze na Heuréce, tak zhruba tak posuzuje výrobky. Pokud by dal nějakému víc než 70 %, je to úspěch.

Možností na vyzkoušení bylo spoustu, protože jak už jsem psala, nedávno u dcery hořelo, a vyhořel jim takřka celý byt, takže se staví, vrtá, šroubuje, skládá nábytek, vyrábějí police – práce je spousta. Tady manžel obzvláště oceňuje 20 stupňové nastavení momentu (tedy přesné nastavení síly utažení – například jiná síla je třeba pří práci se sádrokartonem, jiná se dřevem..) – je to unikátní, většina aku šroubováků a vrtaček má mnohem méně. To, co já jsem jako laik nedokázala využít, on si jako profesionál pochvaluje a je z toho množství stupňů nadšený.

Také je výhodou mechanická převodovka se 2 stupni, pochvalu dostala i výkonná nabíječka – rychlonabíjení je opravdu příjemné. Spokojený byl manžel i s tím, že po celodenní práci s nářadím ho nebolí ruka. A o úspoře času oprati běžnému mechanickému šroubování nemluvě. Funkce vrtačky je fajn, zvládá naprosto všechny nutné práce, na které není třeba příklep. Takže kromě betonu, panelu a podobných materiálů vyvrtáte celkem snadno potřebné díry. Ve chvíli, kdy mi manžel vracel Aku šroubovák zpátky, bylo vidět, že se s ním jen těžko loučí.. Tohle nářadí mu padlo jako ulité, a vyjádřil se velmi pochvalně, protože prý měl v ruce spoustu aku šroubováků a vrtaček, ale v téhle cenové kategorii je Makita prostě bez výhrad nejlepší. Vlastně jediné o čem se vyjádřil, že nepotřebuje a trochu ho ruší je LED světýlko s dosvitem (ale to zase mě vyhovovalo).

Pokud budu přesně citovat manžela, tak: „ Klidně tam napiš, že vzhledem k rozměru a váze je ten výkon fascinující, a pod to se klidně podepíšu.“. Velmi mě to překvapilo, protože jsem čekala výčet mínusů, na které jsem já nepřišla. Spokojenost je ale veliká.

Možná to vypadá, že tenhle Aku šroubovák chválím až příliš. My jsme s ním ale doma opravdu velmi, velmi spokojení. V podstatě jsme se shodli, že jak z pohledu laika a kutilského amatéra, tak z pohledu řemeslníka je tenhle Aku šroubovák s vrtačkou opravdu momentálně na prvním místě mezi ostatními výrobky. Ocenili jsme to hlavně teď,kdy je opravdu potřeba spousta věcí přivrtat, přišroubovat, postavit..

Pokud tedy uvažujete, že si domů koupíte kvalitní nářadí, které vám dobře poslouží, a budete spokojeni s jeho funkcemi,kvalitou a výkonem, určitě si prohlédněte sortiment výrobků Makita. Pokud jsou všechny výrobky tak kvalitně zpracované, a vyrobené tak, aby usnadnily práci, jako je tomu u Aku šroubováku Makita DF333, budete mít v dílně opravdové, kvalitní pomocníky na spoustu let. Velmi doporučuji si k Aku vrtačce dokoupit náhradní baterku a prakticky pak nemusíte práci přerušit, vrtačka je vždycky po ruce připravena. Celkové hodnocení je naprostá spokojenost.

Aku šroubovák Makita si prohlédněte zde: AKU šroubovák Makita DF333

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: