RC Tatra 603 od Abrexu udělá radost každému muži (nejen) ke Dni otců. Recenze.

07.06.2023 13:43

Tatra 603 - RC model

 

Třetí červnovou neděli (letos je to 18.6) slavíme Den otců. Vždycky mi bylo líto, když se slavilo MDŽ a Den matek, a na tatínky se zapomínalo. Možná podotknete, že je to jen výmysl, aby se vyhovělo i mužům, ale není to tak. Den otců má dlouhou tradici – slaví se už od roku 1910, kdy poprvé byl slaven v Americe. To jen u nás se na oslavu tatínků tak nějak pozapomínalo, a je nejvyšší čas to napravit.

Protože tatínkové v našich životech hrají důležitou roli, za tu péči a lásku si zaslouží nějaký pěkný dárek.

Já jsem vybrala RC Tatru 603 na eshopu Abrex.cz.

Tatra 603 je nádherné československé auto, které díky svému tvaru, černé barvě a spoustě chromu budí i dnes dojem luxusu. Je to nádherné auto, které i dnes obdivují i za hranicemi naší republiky.

Já si ještě pamatuji dobu, kdy Tatry 603 začaly jezdit na našich silnicích. Bylo to auto „papalášské“. Nikdy v něm nejezdili obyčejní lidé. Bylo to auto pro ředitele, vysoce postavené úředníky a politiky. Bylo skvěle odpružené, a počítalo se i s tím, že starší pánové, kteří v něm jezdili, už nemohou tak hbitě a rychle vystupovat – muselo být pro nástup a výstup z auta pohodlné. Prostě luxus ve všech směrech – luxusní vzhled i užívání

Tatra 603 měla řazení i ruční brzdu pod volantem. To umožnilo i v přední části využít velký prostor. Většinou byla vepředu lavice (jako to známe z aut v Amerických filmech), v pohodě tak vepředu mohli sedět i tři lidé. Zvuk motoru byl také originální.

Já jsem auto vídala jen, když do města přijel nějaký vysoce postavený politik – třeba na oslavy 1. Máje.

Tak trochu jsme koukali na to auto s otevřenou pusou. Připadalo nám to, že to auto nejede, ale že si (díky měkkému pérování) po silnici tak nějak pluje. Bylo to nádherné auto, ve kterém se chtěl svézt každý. Mému manželovi se to kdysi povedlo, a dodnes na to vzpomíná. Jako malého kluka ho zaujalo i to, že za zadními sedačkami bylo tolik prostoru, že by se tam vešel v pohodě i on sám.

Tatra 603 byla vyráběna 20 let – od roku 1955 – 1975. Maximální rychlost vozu byla 160 km /h (podle údaje výrobce), ve skutečnosti díky aerodynamickému tvaru mohla „šestsettrojka“ jezdit ještě rychleji.

Je to prostě nádherné retro auto, které dodnes vzbuzuje zájem. A dodnes se líbí. Pánové určitě o tomhle autu vědí spoustu zajímavostí, a technických údajů. Než bych je tady vypsala, trvalo by to hodně dlouho, a popsala bych několik stran. To ale asi není úplně potřeba – pokud chcete technickou specifikaci vozu Tatra 603, najdete ji na internetu.

Právě proto, že tohle auto je obdivováno od dob, kdy bylo vyráběno až dodnes, vybrala jsem jeho RC model jako dárek ke Dni otců. Radost bude prostě zaručena.

Já jsem auto zkoušela „projet“. Teda, musím uznat, že je to fakt super.

Model je ve velikosti 1 : 14 – velikost je zhruba 36 cm. I samotný model působí impozantně. Je vyšperkovaný do všech detailů a černá barva s chromem je prostě luxusní.

Stejně jako originál auto, i model Tatry 603 má odpruženou přední a zadní nápravu – jede měkce, jakoby si plave po silnici. Vypadá to skvěle!

Model Tatry 603 dokáže jet celkem svižně – rychlostí 10 km/h. Má LED osvětlení – přední světla pro jízdu vpřed, zadní světla pro jízdu vzad a brzdění.

Dosah tohoto super modelu Tatry 603 je při frekvenci 27 MHz až 20 metrů!

Provoz modelu je na 5 AA baterií 1,5 V, a 9 V baterii do ovladače. Baterie nejsou součástí balení, proto na to při koupi myslete.

Já tady momentálně doporučuji tohle auto jako dárek ke Dni otců pro tatínky. Rozhodně ale bude skvělým dárkem k narozeninám, vánocům, prostě kdykoliv. Každému muži udělá radost. Je to auto nádherné. V každém muži, i vtom dříve narozeném je pořád kousek kluka. Kluka, který má rád technické hračky, a auta. Proto RC model Tatry 603 udělá rozhodně spoustu radosti. Muži auta milují, dělají jim radost, ať jsou malá, nebo velká. Láska k autům u kluků a mužů začíná v dětství, a roste s nimi až do dospělosti.

Ve chvíli, kdy s RC modelem Tatry 603 pánové nebudou jezdit, zaujme určitě čestné místo na poličce  -třeba v práci, v kanceláři, nebo doma – tak, aby auto bylo pěkně na očích, a dělalo radost, kdykoliv se na něj pánové podívají.

Pokud si chcete prohlédnout model auta, klikněte zde: RC Tatra 603

Auto RC Tatra 603 je z eshopu Abrex.cz.

Značka: RC retro cars
Značka vozidla: Tatra
Měřítko: 1:14
Série: Civilní
Časové zařazení: 60.-90. léta
Materiál: Plast
Barevná skupina: Černá
Barevné provedení: Černá
Model vozidla: 603
Země původu: Vyrobeno v Číně

Abrex modely jsou krásné, velmi kvalitně zpracované modely autíček. Modely jsou opravdu věrné, propracované do nejmenších detailů. Modely Abrex jsou prostě kvalita, která potěší. Ty modely jsou tak krásné a kvalitní, že u jednoho prostě nezůstanete. Radost udělají klukům i dospělým mužům.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu Abrex, klikněte zde: Abrex eshop

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: