Ranní a Večerní chlebík z produktové řady Fit den Penam pro lepší pocit z celého dne, lepší zažívání a imunitu. Recenze.

18.08.2022 13:43

 

V poslední době mě trochu zlobí trávení. Není to ale jen věkem – všude se píše, že ženy po čtyřicítce mají jiné trávení, a proto přibývají na váze. Já jsem se přesvědčila, že je to i tím, co jím.

Prostě budu muset změnit styl stravování. Mění se tělo, mění se doba (všechno je rychlé a stresující), mění se i zažívání – je třeba změnit i skladbu jídelníčku.

Nejde totiž jen o váhu – i když ta je většinou hlavním motivačním prvkem k úpravě jídelníčku. Od určitého věku ale začnou i střeva být jiná – jinak trávíme. Já se pak cítím nafouknutá, a problémy mám i s chozením na záchod. Jasně, je třeba pohyb, aby se nám trávení „rozhýbalo“, ale ve chvíli, kdy mám pohybu tak akorát, je hodně důležité alespoň trochu upravit jídelníček.

Jak to ale udělat, když se nechci úplně vzdát klasického chleba, protože mi prostě chutná, a dát si občas i housku z bílé mouky – i když všude čtu, že po pečivu z bílé mouky budu tlustá. Tlustá být nechci, chci si ale dopřát i normální pečivo. Našla jsem způsob, jak to vyřešit.

Zařadila jsem do jídelníčku Ranní a Večerní chlebík od Penamu. V začátku jsem zkoušela jen tak opatrně, protože občas mě trávení zlobí, a bolí mě břicho, tak jsem nevěděla, jak střeva zareagují – všechno v pohodě. Postupem času tyhle dva chlebíky mám v jídelníčku pravidelně, a musím říct, že klasické pečivo mi ani moc nechybí, dávám si ho jen na zpestření jídelníčku občas.

Ranní i večerní chlebík mi prostě chutnají. Chutnají mi jen tak se sýrem, rajčetem, nebo okurkou, chutnají mi s pomazánkou, ale i samotné.

Hlavně Večerní chlebík mě překvapil jemnou, lehce nasládlou chutí, doplněnou semínky, které po rozkousnutí zase chuť trochu pozmění. Díky semínkům jsem zjistila, že mnohem důkladněji sousto rozkoušu, žvýkám tedy déle a nepotřebuji jíst tolik.

Večerní chlebík mi chutná hodně i samotný. Má jemnou strukturu, a je fajn, že se nedrobí, a udrží na sobě v pohodě i dva plátky sýra a rajčata. Chutná mi i s lehce nasládlými pomazánkami, super je třeba pomazánka s avokádem, a vynikající je s pomazánkou z Žervé a mrkve. Stačí najemno nastrouhat mrkev, smíchat s Žervé a lehce zakápnout citrónem. Tahle chuť je fajn, a pomazánka chutná i dětem. Co je zaručeno – ani já, mlsoun po mrkvové pomazánce na Večerním chlebíku nemám chuť na sladké!

Na ranní chlebík jsem si zvykla tak, že už si bez něj začátek dne neumím představit. Je výborný. Obsahuje quinou, chia semínka a dýňová semínka. Stačí ho tedy málo, a zasytí na dlouhou dobu.

Ranní chlebík je obohacen o vitamín D. Ten je pro imunitu a její nastartování hodně důležitý. Už ve 100 gramech Ranního chlebíku je skoro 30% doporučené denní dávky vitamínu – to je super číslo.

Také Ranní chlebík mi chutná i samotný. Můžete ho ale jíst s čímkoliv, co vám chutná – šunka, pomazánka, nebo sýry. Mě nejvíc chutná s tvarohovými pomazánkami – buď si dám jen samotný tvaroh, nebo s Budapešťskou paprikovou pomazánkou, nejraději ale chlebík mám s pomazánkou  z tvarohu a nastrouhanou vařenou červenou řepou a trochou citronové šťávy. To je lahůdka. Pokud snídani doplníte ještě bílou kávou z Melty, budete mít dostatek energie na celé dopoledne, a přitom nebudete mít hlad.

Ranní i Večerní chlebík je vyráběn v produktové řadě Fit den Penam.

Překvapilo mě, že jídlem opravdu můžete velmi zlepšit trávení, ale i celkový pocit pohody.

Já se cítím mnohem lépe, svěžejší, mám víc energie, váha jde dolů. A to se nijak zvlášť neomezuji. Jen jsem zmenšila o něco porce jídla a zařadila Ranní chlebík na snídani a Večerní chlebík k večeři.

Překvapilo mě, že chlebíky chutnají opravdu dobře. Pokud chcete chlebík ještě chuťově ozvláštnit, můžete ho lehce opéct (rozpéct), nebo zapéct s nějakou přílohou.

Skvělý nápad na doplnění chlebíků o semínka je pro mě taky velmi příjemný. Díky semínkům si chlebík víc vychutnávám – déle a důkladně koušu každé sousto. Pokud jídlo důkladně rozžvýkáme a jíme pomalu, není potřeba sníst jídla tolik. Prostě paráda. Vůbec jsem nečekala, že už po týdnu pravidelného jedení chlebíků se budu cítit o tolik lépe, a že se mi upraví trávení. Je to hodně znát.

Nebudu vám vypisovat všechna pozitiva a nutriční hodnoty. To je zbytečné, a najdete je na stránkách Penam.

 Pokud si chcete o těchto chlebících zjistit více, zde máte odkaz na informace o obou produktech. Stačí kliknout zde na odkaz: Ranní chlebík a Večerní chlebík.

 

Uchovávání chlebíků nevyžaduje žádné zvláštní podmínky. Já ale raději uchovávám v tomhle horku v lednici. Pokud si nakoupíte chlebíky do zásoby, klidně je dejte na mrazák – já je mrazím, chuť se tím vůbec nemění.

Jako inspiraci na různé recepty na pomazánky a přílohu k pečivu Penam jsem dostala Tříchodovou kuchařku. Najdete v ní spoustu tipů na pomazánky a jídla. Třeba zdravý Lilkový tatarák, Dýňové máslo, mrkvovo - cizrnovou pomazánku a spoustu dalších prima zdravých a chutných tipů.

Recepty na pomazánky a jídla vhodná pro Fit den najdete i po kliknutí zde: recepty Fit den

 

Pokud se tedy chcete cítit lépe, zdravěji a lehčeji – a přitom mít dost energie – zkuste do jídelníčku zařadit Ranní a Večerní chlebík.

 Jsou chuťově opravdu vynikající, a budete mile překvapeni, o kolik se budete cítit lépe. A pokud chcete hubnout – i tady chlebíky doporučuji. Hlavně lehce nasládlá příchuť večerního chlebíku je velmi příjemná, klidně si ho dám i samotný, a nemám pak chuť na sladké.

Takže přeji všem dobrou Fit chuť.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: