Rajčatová žába a modrý drak - krásná dětská kniha, která by neměla chybět pod žádným stromečkem.

12.11.2021 13:07

 

 

Knihu Rajčatová žába a modrý drak jsem objevila na stránkách nakladatelství Kazda. Kniha mne okamžitě upoutala svou obálkou – obrázky i samotným názvem. Fakt existuje rajčatová žába? A modrý drak? Syn byl odmala přesvědčený, že draci existují. Ty pohádkové bytosti ho přímo fascinovaly, takže už při objevení knihy jsem se těšila, jak k němu přijdu a řeknu:“ Hele, oni fakt existují!“ a ukážu mu modrého draka.

Když jsem knížku držela poprvé v ruce a začala v ní listovat, úplně jsem na modré draky zapomněla. Tolik zvláštních zvířat s barevným peřím, šupinami, nebo srstí. A že jsou to opravdu barvy jasné, syté a výrazné. Úplně mne to prohlížení pohltilo, jen jsem zírala a četla. V knize jsou vyfoceni a popsáni úžasní tvorové – některé ani neznám, a četla jsem o nich poprvé. I když na druhou stranu u některých jsem ráda, že u nás nejsou. Asi by mne dost vyděsilo vidět na naší krásně zelené české louce podivného tvora zářícího barvami.

V knížce se dozvíte, jak na svět vlastně přicházejí barvy, a jak je vnímáme. Proč je příroda tak barevná, a dozvíte se spoustu zajímavostí o více než 250 živočiších naší planety.

Tady jsou kapitoly knihy: Jančící ještěři, Žíhané žabky, Barvitá broučkiáda, Parádníci polokřídlí, Rozmarní rovnokřídlí, Motýlí mámení, Vybočující hmyz, Okouzlující osminožci, Křiklaví korýši, Tenoři v temperách, Mistři mandelíci, Kuriozní kolibříci, Povídaví papoušci, Šarmantní šplhavci, Hraví hrabaví, Holubí hezouni, Kachní krasavci, Rybí rarity, Bílí jako sníh, Černí jako uhel, Plameňáková až svítivě růžová, Krvavě červená až rudá,  Červenooranžová až sluníčková, Od šafránu po citrónovou žluť, Trávová až smaragdová zeleň, Od blankytu po ultramarín, Od fialkové po nachovou.

Než dáte tuhle knížku dětem pod stromeček, doporučuji vám si ji přečíst. Nebo alespoň prolistovat, abyste věděli, co v knize je.  Ono totiž je v ní tolik zajímavostí, že byste ji v danou chvíli dětem ani nepůjčili, četli byste si sami. V knize je opravdu velké množství zajímavostí. Protože na všech stránkách jsou nádherné fotografie krásně barevných živočichů, občas nevíte, kam se dřív podívat, a který je hezčí. Oči skáčou z jednoho na druhého, a vy jen tiše žasnete nad tou krásou. Právě tyhle úžasné obrázky budou rozhodně děti bavit. Jsou tak krásné, že si je děti uloží do hlavy a budou si je pamatovat.

Z knihy Rajčatová žába a modrý drak jsem opravdu velmi nadšená.

Tahle knížka pod stromečkem udělá spoustu radosti. Prohlížet a číst si jí budou s chutí dospělí i děti. Já mám knihu pod stromeček pro vnoučky – už teď se těším na tu radost, se kterou si knihu budeme společně prohlížet a pročítat.

Pokud si knihu chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Rajčatová žába a modrý drak

Celý sortiment nakladatelství si prohlédněte zde: nakladatelství Kazda.

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: