Radost u stromečku dětem určitě udělají hračky od českého výrobce Dino. Oblíbená Tatra -Bagr, plyšová Minnie, nebo kostky a puzzle s krtečkem. Recenze

12.12.2022 13:46

 

 

Už máte nakoupené vánoční dárky pro děti a vnoučata? Já se přiznávám, že ještě ladím a dokupuji. Hlavně pro vnoučátka. Nakupování hraček a dárků pro radost mi dělá potěšení. Přiznávám, že možná i díky tomu, že jsem vyrostla v socialismu, kde hraček moc výběr nebyl, jsem celkem fascinovaná ohromným výběrem hraček na současném trhu.

Když se podívám, kolik různých aut, panenek, stavebnic, puzzlí, her a dalších hraček všude seženete, jsem překvapená, a cítím se zas jako malá holka. Tak trochu jako Alenka v říši divů..

 Přiznávám ale, že občas jsem v tom množství hraček ztracená.

Proto jsem ráda, když mohu nakoupit a vybrat hračky tam, kde mají velký výběr hraček, které jsou kvalitní a naprosto bezpečné.

Moc ráda chodím vybírat hračky na stránku u výrobce DinoToys.

DinoToys je česká rodinná firma s dlouholetou tradicí. Založena byla už v roce 1993. Firma je držitelem ocenění Bezpečná a kvalitní česká hračka.

Základem je vlastní, lokální výroba, založena na mnohaleté zkušenosti a kvalitních materiálech. Kromě materiálové kvality kladou důraz i na samotný design výrobku.

Každý rok přichází s řadou nových produktů, ale vyrábí i výrobky, které už jsou u nás, v Čechách, tradiční.

Mně se moc líbí, že všechny hračky jsou kvalitní, vyráběné v Čechách, a znají tak potřeby českých dětí.

Jako třeba Tatra 148.

Auto, které zná v Čechách každý kluk i holka. Abych byla přesná, myslím takovou tu klasickou, velkou plastovou Tatru. Je to hračka, se kterou vyrostla spousta českých dětí. I moje děti takovou měly. Na chodníku jí kolečka rachotila tak, že jsem přesně věděla, kdy jedou děti z pískoviště domů.

Syn to auto miloval. Naložil do něj jakékoliv hračky, nebo kameny a písek. Pokud nechtěl vozit hračky, posadil si místo nákladu sestru a vozili se v Tatře navzájem. Bavilo je to vždycky, a musím říct, že auto bylo tak kvalitně vyrobené, že takového naloženého sourozence v pohodě uvezlo(nosnost je až 100 kg).

Proto jsem dostala nápad, že takovou Tatru pořídím vnukovi k vánocům. Prohlížela jsem sortiment –Tater 148 mají v DinoToys spoustu typů a barev (dokonce i růžovou pro holčičky). Co mi ale hned padlo do oka, byl bagr.

Tatra 148 s bagrem. Úžasná hračka. Vnuk bagry miluje. Nedávno u nich opravovali chodníky a silnici, a on se z okna na bagry vydržel dívat hodiny. Tenhle dárek prostě určitě udělá radost.

Tatra 148 – Bagr.

 Bagr je v modrožlutém provedení s černými detaily. Bagr má pohyblivé a otočné rameno s masivní lžící na bagrování. Na zadní část bagru si děti mohou v pohodě i sednout. Na rameni bagru je madlo pro snadné ovládání. A taky za madlo bagr snadno přenesete. Na písku bude tahle hračka oblíbená, protože vyhrabe a naloží spoustu písku.

Díky pevnému plastu se s bagrem dětem dobře hraje, a nám dospělým se dobře udržuje. Prostě ho dáte pod vodu a opláchnete. Bagr je zase krásně čistý a připravený k dalšímu hraní.

Bagr je dlouhý 72 cm, váží 3,25 kg.

 

Pokud si chcete tenhle super bagr prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Tatra 148 – Bagr

 

Abych nedoporučovala jen hračky pro kluky, vybrala jsem i jednu holčičí. Protože dcera bude mít miminko, tak jsem vybrala plyšovou hračku pro radost.

Nádherná plyšová myška Minnie v růžovém.

 Myška je velká 25 cm, a je lehoučká – váží jen 0,1 kg.

Tedy ideální hračka pro ty nejmenší slečny. Myška je z velmi hebkého, jemného plyše, takže je připravena k pomazlení, i k ozdobě pokojíčku (nebo kočárku a postýlky) každé malé princezny.

Myška Minnie je velmi roztomilá, krásná a u holčiček proto velmi oblíbená. Proto si ji u DinoToys můžete koupit v několika variantách – jiné velikosti a každá má trochu jiné šatečky. Pro ty úplně nejmenší slečny je ale tahle 25 cm velká myška podle mě asi nejvhodnější.

Pokud si chcete myšku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: myška Minnie 25 cm.

 

Na závěr si nemohu odpustit hračky, které děti  vzdělávají - kromě hraní je i něco učí. Mám takové hračky moc ráda. Dětem se líbí, rády si s nimi hrají, a já jsem ráda, že kromě hry se u nich rozvíjí i další schopnosti.

Tentokrát jsem vybrala krásné puzzle pro nejmenší děti a dřevěné kostičky. Vybrala jsem motiv krtečka. Krtečka milují všichni - děti, i dospělí. Proto nás všechny bude bavit si s výrobky s krtkem hrát.

Baby Maxi Puzzle s motivem krtečka a jeho kamarádů je vhodné pro děti už od 2 let. Tomu je samozřejmě uzpůsobena i velikost a materiál jednotlivých dílků.

Dílků obrázku je v krabici 24, a jsou z hodně pevného materiálu, takže se dílky neohnou ani neponičí, když si s nimi hrají ty úplně nejmenší  děti od 2 let.

Puzzle si můžete koupit zde: Baby puzzle Krtek a narozeniny

 

Samozřejmě, že dětem v začátku budete muset se skládáním pomoct. Ale po nějaké době už budou umět skládat samy. Procvičí si tím hlavně představivost, logické myšlení a motoriku. A samozřejmě taky barvy. Je to nádherná hračka. Protože mám skládání puzzle moc ráda, na logické myšlení je to jedna z nejlepších hraček. Jako odměna na konci skládání je nádherný obrázek krtečka, který nese dort pro svoje přátele, a radost z toho, že děti něco dokázaly samy složit. Důležité je i to, že výsledek skládání děti hned vidí.

Poslední věcí , kterou chci doporučit, jsou dřevěné kostky. Opět jsem vybrala obrázky s motivem krtečka a jeho přátel.

Dřevěné kostky jsou jedna z nejlepších hraček, kterou děti mohou dostat.

Je to hračka s dlouholetou tradicí.

Nenajdete asi ani jednoho dospělého, který by si někdy s kostkami nehrál. Je to úžasná hračka.

Dokonce mi utkvěla v paměti příhoda z dětství. Byla jsem hodně malá, asi 4 – 5 let, když jsme dostaly se sestrou kostky. Dodnes si pamatuji, jak jsem byla nadšená, když z kupičky kostek maminka poskládala obrázek. To pravé kouzlo ale přišlo, když kostky pootočila a na další straně byl obrázek jiný. Pamatuji se taky, jakou práci mi dalo, než jsem se naučila kostky skládat, a jak jsem dlouho hledala, která část kostky s obrázkem na dané místo patří. Byl to pro mě jako pro malé dítě asi hodně silný zážitek, když si ho pamatuji až dodnes.

No, a když nechcete zrovna skládat obrázek, postavíte si komín, nebo třeba pyramidu, hrad pro panáčky, židli a stůl pro panenky a spoustu dalších věcí. Kostky jsou prima hračka, a ani po letech neztratily pro děti svoje kouzlo.

Při skládání kostek si děti procvičí svou trpělivost, fantazii, logické myšlení, a motoriku. To všechno je pro správný vývoj dětí důležité. A vidíte, stačí k tomu tak obyčejně neobyčejná věc, jako jsou dřevěné hrací kostky.

Z 12 hracích kostek s krtečkem si můžete poskládat s dětmi tyto obrázky:

Pokud si chcete kostky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: dřevěné lic. Kostky Krtek a zvířátka

 

Jak vidíte, občas není třeba kupovat dětem drahou elektroniku, ale na hraní jim pořídit léty prověřené a osvědčené hračky. Zárukou u takových hraček je šťastné dítě. A to je to nejvíc, co můžeme mít.

Pokud si chcete prohlédnout i ostatní hračky a hry v sortimentu společnosti Dino, klikněte zde: Mojedino.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: