Priessnitzovy zábaly fungují (nejen) na bolavý krk. Je třeba ale naučit se je dělat správně..

24.07.2019 12:33

Ani v létě se nám nevyhýbají nemoci, jako jsou angíny, virózy, záněty hrtanu a podobné. Být nemocný je nepříjemné pro děti i pro dospělé. Já si pamatuji, že když jsem onemocněla, babička mi uvařila čaj s medem, a vždycky mi zabalila krk, aby se mi ulevilo. A je fakt, že úleva se vždycky dostavila – zadní rýma protékající krkem se spustila rychleji, a bolest mandlí při angíně ustupovala taky rychleji. Je fakt, že jako malá jsem ovázaný krk moc ráda neměla. Zábal byl velký, nepříjemný, a po nějaké chvilce látka povolila a zábal začal po krku klouzat a nebyl tak účinný.

 Jako dospělá jsem ale výhody zabaleného krku pochopila, a svým dětem na doporučení lékaře krk balila také. Myslím, že ani ony ten pocit neměly moc rády,ale ta úleva za to stála.

Letní angíny se mi nevyhýbají ani v dospělosti, ani ostatním členům rodiny,a tak dnes už „balím krk“ i svým vnoučatům. Jen je to už mnohem snažší. Stačí si pořídit „profizábal“ u  největšího odborníka na zábaly – na eshopuwww.priessnitzuvzabal.cz.

Priessnitzovy obklady vymyslel VinzenzPriessnitz, zakladatel vodoléčby. Zábaly po něm pojmenované dnes doporučují hlavně praktičtí lékaři.

Myslím, že kdybych se zeptala kohokoliv, jestli někdy slyšel o Priessnitzových zábalech, znal by je určitě každý.

Všichni víme, že jde o studený zapařovací obklad, který se přikládá na postižené místo, tím se dosáhne většího prokrvení a urychlí se hojivé procesy v těle. Při Priessnitzově zábalu nejdříve přiložíme látku namočenou ve studené vodě, na ni přiložíme nepromokavou vrstvu (např. igelit, který musí látku přesahovat), poslední vrstvu tvoří suchá látka – například šátek nebo plenka. Protože vše jde zjednodušit, vyrobili pro nás odborníci na Priessnitzův zábal super vychytávky – zábaly připravené k okamžitému použití na místo, které léčbu momentálně potřebuje..

Já jsem vyzkoušela zábal na krk, protože ho doma využijeme nejvíc. V zábalovém pásu jsou připraveny všechny tři vrstvy –  1. vrstva je 100 bavlna, 2. vrstva je termovrstva a 3. vrstva je froté s nepropustnou vrstvou.  Vnitřní vyjímatelný díl je z flanelu ( díl, který se namáčí).

Jsem z výrobku nadšená, protože je neuvěřitelně hebký, jemný a příjemný na dotyk – pryč tak s pokrčenými utěrkami a kapesníky, které po chvilce škrábaly. Krk je zabalen přímo komfortně. Obklad na krku krásně drží suché zipy. Nepovolují, takže obklad po celou dobu použití působí přesně tak, jak působit má. Jen bych chtěla upozornit, že zábal by měl být přiložen minimálně na hodinu, ideálně pak na 2 – 3 hodiny. Pak je třeba zábal sundat a opětovně být přiložen až po zhruba 3 – 4 hodinách. Dávat zábal na celou noc je nevhodné (já jsem ti to babi říkala….). Takhle postupovat lze až to odeznění nepříjemných příznaků nemoci, ať už se jedná o laryngitidu, angínu, virózu, bolesti v krku, záněty průdušek s teplotou, suchém a dráždivém kašli a spoustě dalších nemocech. Pokud dáváte zábal malým dětem, je lepší se poradit s lékařem, nikdy se zábaly nepřikládají na špatně se hojící rány a ekzém.

Věděli jste, že si můžete koupit zábal i na bolavé klouby, ramena, lokty, zábalové rukavice, zábalové bačkory,zábaly na snížení horečky, na krk, šíji, hrudník – na většinu bolestivých míst, na které je léčivý zábal účinný?

 Vybrané zábaly jsou obohacené o vnitřní kapsu, kterou lze využít třeba pro vkládání nahřátých polštářků z třešňových pecek nebo pohanky.Další použití je např. s vložením cibule, která uvolňuje nos nebo použití bylinek. Hřejivé polštářky můžete dát i do mrazáku a rázem máte zábal na bolavé zuby, hlavu a uši. Bylinky v zábalu jsou nejen účinné,ale i krásně celou proceduru provoní, cítíte se pak příjemně, uvolněně.

Priessnitzův zábal na krk se u nás doma osvědčil. Stará plenka s kapesníkem a igelitem jsou zapomenuty- u nás už se používá hebký a jemný obklad, který si můžete koupit a prohlédnout po kliknutí zde: Priessnitzův zábal na krk

Pokud si chcete prohlédnout ostatní výrobky, klikněte zde: www.priessnitzuvzabal.cz 

Proč se trápit bolestí, když řešení je léty vyzkoušené a ověřené. Priessnitzův zábal je opravdu velmi účinný, já budu určitě babičce a dědovi pořizovat zábalové bačkory a rukavice a pro všechny, kteří sedí často u počítače a jejich krční páteř se ozývá bolestivým klasem doporučuji zábal na krk a ramena.

Pokud vás nějaký výrobek zaujal, mám pro vás exkluzivní slevu 10% na celý sortiment Priessnitzových zábalů. Stačí v objednávce zadat kód :  ZIVOT

 

foto holčičky zdroj https://www.priessnitzuvzabal.cz/

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: