Postřehové hry od společnosti Albi - Svět v kostce a Cortex Challenge potěší všechny hravé děti i dospělé

31.10.2017 13:39

 

Všichni jsme hraví- máme rádi hry. Naštěstí na trhu už je spousta her, kterými se jde zabavit a pobavit.  Jsou různé typy her. Hry pro malé děti, pro větší děti,pro dospělé, nebo hry rodinné.  AŤ je to jaký chce typ hry, vždycky je u nich zábava a emoce. Já třeba jsem ten typ, že i když je název hry Člověče nezlob se, vždycky mě naštve když prohraju. Mrzí mě, že nemůžu nijak hru ovlivnit – hází se přece kostkou a je to všechno jen o štěstí, a když mne vyhodí s figurkou těsně před domečkem, tvářím se, že mi to nevadí,ale uvnitř moc v pohodě nebývám. Proto mám raději třeba hry paměťové – tam už hru ovlivnit můžu a o to víc mne baví. Chtěla bych vám představit hry Svět v kostce a hru Mozkovna –Cortex Challenge od společnosti Albi.

Hra Svět v kostce je hra desetiminutová na procvičení paměti a vědomostí. Dá se hrát kdykoliv a krátká doba hry je fajn, jde ji totiž hrát kdykoliv přes den, i když nemáme moc času.

Cíl hry je nasbírat během deseti minut co nejvíc karet. Hra se skládá z přesýpacích hodin, osmistěnné kostky a 71 paměťových karet.Hra je určena pro dva a více hráčů (to je nejvíc legrace), lze ji hrát ale i když jste sami – jako procvičení a trénink, je tedy vhodná i pro jednoho. Je vhodná pro děti od 8 let.

71 karet s různými státy – ty jsou obklopeny obrázky, na kterých jsou věci typické pro daný stát zvířata, rostliny, plodiny nebo činnosti pro stát typické, osobnosti nebo památky. Karty jsou vyrobené z kartonu, neohýbají se, takže se nemusíte bát, že se hned zničí, přesýpací hodiny jsou nastaveny na 10 vteřin – mě se zdálo, že se přesýpají rychle,ale měření nás přesvědčilo:je to opravdu 10 vteřin.

Pořadí otázek se ale mění, takže nikdy nevíte, jakou otázku dostanete. Hrát začíná nejmladší hráč, 10 vteřin po dobu než se přesypou hodiny si obrázek prohlíží, pak předá kartu dalšímu hráči a hodí kostkou, musí odpovědět na otázku se stejným číslem, jako padlo na kostce. Pokud hráč uhodne, kartu si ponechává, pokud neuhodne, vrací kartu do krabičky a hraje další hráč. Kdo nasbírá za 10 minut nejvíc karet je vítěz. Možná se Vám pravidla zdají z popisu složitá, ale jakmile hru uvidíte před sebou, velmi rychle ji pochopíte a budete se bavit. Možná vás překvapí, kolik věcí si zapamatují právě děti, a vyhrát nad nimi není vůbec jednoduché. V malé krabičce se tak ukrývá opravdu spousta zábavy a hlavně vědomostí. Věřte, že díky téhle hře nejen vaše děti,ale ani vy nebudete mít potíže se zeměpisem – zapamatujete si totiž kromě zajímavých informací o různých státech i to, jak který stát vypadá (jaký má tvar na mapě). Hra je opravdu zábavná a určitě velmi vhodná pro všechny věkové kategorie, ze hry Svět v kostce by měl Komenský opravdu radost. Tady se opravdu formou hry naučíte víc, než byste čekali.

Hra Cortex Challenge je úžasná hra pro všechny, kdo si chtějí u hry odpočinout, ať už jsou to zkušení hráči, nebo méně zkušení. Hra je vhodná pro hráče od 8 let ( já bych ale dala o něco starší asi kolem 11 let),, hra trvá kolem 15 minut, vhodná je pro 2-6 hráčů.

Hra je uložena v malé šedomodré krabičce s obrázkem mozku. Ten taky budete muset pořádně zapojit. U téhle hry je totiž takové množství úkolů,že ani po opakovaném hraní si je nebudete pamatovat. V krabičce je 90 kartiček a jeden arch tvrdých dílků – ty vycvaknete a stanou se díly mozku s různými barvami. U této hry jsou pravidla trochu složitější, nebudu je tedy rozepisovat, nemusíte se ale bát, že je nepochopíte. Po přečtení, když máte karty a dílky v ruce velmi rychle pochopíte, jak se hra hraje. Úkoly jsou různých obtížností, takže se při hře budete bavit. Cortex Challenge je typ hry postřehové, je to chytrá hra, u které se budete muset soustředit, zapojit mozek na plné obrátky a odměnou vám bude bezva hra a zábava, kterou můžete s přáteli hrát v podstatě kdekoliv a můžete ji s sebou vzít kamkoliv – vejde se vám lehce do batohu nebo tašky.

Tahle hra je spíš pro starší děti a dospělé, takže pokud máte děti na druhém stupni a nevíte, jakým dárkem je potěšit, tahle hra je bezva volbou. Budou ji určitě rádi hrát i s kamarády.

Pokud si tedy ještě nejste jistí tím, jakým dárkem potěšit své blízké na vánoce ( nebo jim prostě jen udělat radost), určitě sáhněte pro hry od Albi Svět v kostce a Cortex Challenge.

hru Svět v kostce koupíte po kliknutí zde: Svět v kostce

hru Cortex Challenge koupíte po kliknutí zde: Cortex Challenge

celý sortiment Albi si prohlédnete po kliknutí zde: Albi.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: