Postřehová hra Bystroočko - zábavná hra pro děti i dospělé, u které zapomenete na čas a budete se skvěle bavit.

17.10.2018 12:26

Léto skončilo, a začne podzim a s ním se bude i mnohem dřív stmívat, takže večery jsou delší a jako stvořené pro hraní deskových her. Není nic lepšího, než být spolu a společně se bavit.  A protože ve všední dny není tolik času, jako o víkendech, nebo o prázdninách, volíme spíše hry, které mají kratší dobu hraní.

Mezi takové patří i skvělá novinka od firmy Mindokpostřehová hra Bystroočko.

Hra je určena pro 2 – 6 hráčů od 6 let. Není tedy pro úplně malé děti, které by nestačily tempu a postřehu starších a dospělých.

Hra obsahuje 6 oboustranných kol s obrázky a 100 obrázkových karet. Hru je možno hrát v několika variantách , ta základní spočívá v tom, že otočíte kartu s obrázkem, a potom budete co nejrychleji točit hracím kolem, dokud nenajdete hledaný obrázek. Kdo najde obrázek nejrychleji, získává kartu, hráč s nejvyšším počtem karet je vítěz. Možná se vám to zdá jednoduché, ale věřte, že v tom soustředění a snaze být co nejrychlejší vám nervozita občas zamotá prsty a přehlédnete i to, co jindy vidíte hned a v pohodě. Hra tedy učí děti i zbytečně nespěchat, nebýt zbrklý, soustředit se a zklidnit se při hře. Není to vždycky jednoduché. Není to leckdy jednoduché ani pro nás dospělé, protože  i my musíme ovládat emoce – u nás, než jsme se tak nějak do hry dostali, nás děti porážely na celé čáře. A věřte, že prvních pár her vám to nevadí, po nějaké době to ale začne znervózňovat a musím přiznat, že jsme pak večer s manželem na vnuky trochu trénovali – byli prostě lepší, ale chtěli jsme taky někdy vyhrát :-D.

Hra má samozřejmě k sobě i pravidla s návodem na další možnosti hraní. Variant je několik, a můžete si i sami případně vymyslet nějaké svoje pravidlo. Například další variantou je, že vybraný vedoucí hráč bude dávat ostatním nápovědy, co je na kartě – kartu tedy nevidí, pouze odhadují- třeba co se rýmuje na puška ( může to být třeba muška, nebo tužka) a podobně. Další variantou je, že vedoucí hráč napoví pouze první písmeno hádaného slova – tento předmět začíná na A….Nebo možnost nápovědy: Tuto věc řídí astronaut, tato věc žije v zoologické zahradě a musí být ve velké kleci, a podobně.

Hra Bystroočko je hra postřehová, je to novinka s úplně novým herním mechanismem – nepracuje jen s obrázky,ale i se slovy a písmeny. Velkou výhodou téhle hry je, že nepotřebuje ke hraní velký prostor – každý hráč má své kolečko s výřezy a obrázky, a hrací karty s obrázky jsou malé. Hra je tak vhodná nejen k domácímu hraní, ale i na cesty – můžete ji hrát i ve vlaku, nebo na dovolené, nezabere vám příliš místa,ale přinese spoustu zábavy.

Jak už jsem psala, tahle hra je prima na pocvičení postřehu, ale i trénuje trpělivost a paměť. U nás tahle hra baví nejen děti, baví i dospělé, právě pro možnost různých variant hraní. Velkou výhodou je i rychlost dohrané hry – jedno kolo jsme hráli v průměru asi 20 minut, nejdéle do 30 minut. Pokud tedy rádi trávíte čas se svými blízkými, a máte rádi hry a zábavu, u téhle hry zažijete spoustu radosti, zábavy a smíchu, je opravdu prima.

Pokud si chcete hru koupit, klikněte zde: Postřehová hra Bystroočko

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment společnosti Mindok, klikněte zde: Mindok.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: