Ponožky Tlapka - odborníci na to, aby všem velkým i malým nohám bylo v ponožkách příjemně. Recenze.

14.12.2022 16:48

 

Máte rádi dárky „měkouše“? Jako malá holka jsem je nesnášela, teď je miluju. Hlavně v poslední době si užívám měkké dárky s ponožkami.

Venku je mrazivo, a díky energetické krizi je chladno i doma. Ze zkušenosti vím, že pokud je nám teplo od nohou, je nám mnohem příjemněji. Zimu vnímáme mnohem lépe. Staré české pořekadlo říká: „To chce klid a nohy v teple!“. A má pravdu. Mít v nohy v teple, znamená pocit pohody.

Ono vůbec mít nohy v pohodě je potřeba.

A tady se dostáváme k ponožkám.

 Jakmile nejsou kvalitní ponožky, nebudeme se cítit dobře.

Vím, o čem mluvím.

Kdo zažil socialistické ponožky, ví také, o čem mluvím. Shrnovaly se, nedržely na noze, praskaly jim gumičky v lemu, zesílená špička byla špatně ušitá, takže se v botě pohybovala a tlačila, nebo naopak lem škrtil nohu. Určitě bych si vzpomněla na další nevýhody. Jasně, neříkám, že všechny byly špatné. Většina ale ano. Hlavně ty teplé, zimní. Maminka nám dala punčocháče, teplé ponožky, a obula do sněhulí. No a po chvíli začaly ponožky sjíždět z nohy, a pokud jste je nevytáhli, sjely klidně až do špičky boty. Tam se ponožky potkaly se stejně uvolněnými punčocháči a výsledek byl šílený. Tlačily boty, byla zima na nohy, neustále se popotahovaly ponožky a naštvaní pak byli všichni.

O tom, že nevhodně zvolená pokožka dokáže potrápit, vědí i ti, kteří stejně jako já trpí na puchýře a otlaky. Jakmile se ponožka v botě dostane tam, kam nemá, je to prostě průšvih.

O to víc mám ráda kvalitní ponožky. Nejen teplé, ale i ty na klasické nošení během celého roku. A že jich je na výběr.

Já jsem velmi spokojená s velkým (přímo ohromným) výběrem ponožek na stránce Ponožky Tlapka

Jinde už si ponožky nevybírám. Vím, že tu najdu kvalitu za dobrou cenu. Poměr cena x kvalita je u Tlapka ponožek super. Mám to vyzkoušené. Je fajn, když je někdo na něco odborník – na eshopu Tlapka ponožky jsou na slovo vzatí odborníci na ponožky pro malé i velké tlapky. Prodávají tu ponožky od různých výrobců (vždy jen od těch prověřených a kvalitních), spoustu ponožek i sami navrhli a vyrobili, aby byly všechny nohy – velké i malé –v tom maximálním ponožkovém pohodlí.

Vyberu si tady vždycky, a mám zkušenost s tím, že ponožky, které tu mají, jsou opravdu kvalitní.  Vybrala a vyzkoušela jsem pro vás některé z nich.

Ke každým ponožkám vám dám rovnou i odkaz na stránku – můžete si tak o nich přečíst všechny informace, nebo si je rovnou koupit.

Vybírala jsem ponožky tak, aby byl obdarován pod stromečkem každý z rodiny – tedy teplé ponožky, ponožky slabé, veselé, vtipné, barevné – prostě od každého něco.

Některé už sama nosím, (nebo je mám otestované na někom z rodiny) a o těch vám něco napíšu. Třeba vám rada pomůže s výběrem v tom velkém množství zboží.

Ponožky Sibiřky.

Tyhle ponožky patří k mým nejoblíbenějším dárkům.

Jsou to ponožky vlněné a jsou velmi hřejivé. Mezi jejich velkou přednost patří skvělý lem. Lem je extra volný, ale přitom skvěle drží na noze. Díky tomu, že lem kolem nohy netlačí, jsou ponožky vhodné třeba i pro diabetiky, a pro ty, kterým nohy otékají. Lem nikdy neškrtí.

Jak už jsem zmínila, ponožky jsou vlněné, přesto ale vůbec nekoušou. Taky pěkně drží na noze, a nesjíždějí při chůzi.

Neopírají se ani se při praní nevytahují. Můžete je nosit klidně i na sport, nebo na spaní. Jsou to takové teplé univerzální ponožky. Nosím je moc ráda, a budu je dávat pod stromeček i rodičům. Vybírat můžete v bílé, nebo tmavé variantě.

Ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: Sibiřky bílé a Sibiřky šedé.

 

Další stálice mezi mými ponožkami jsou ponožky Praděd.

Jsou to také teplé ponožky, nejsou ale tak silné, jako Sibiřky.

Můžete je tedy nosit do zimních bot, na sport i do práce. Noha se v nich nepřehřívá, krásně sají pot (díky vysokému obsahu bavlny), takže nikdy nemáte pocit vlhka na nohou.

Tyhle ponožky mají lem trochu pevnější, takže drží na noze opravdu výborně. Díky elastanu jsou pružné a dobře se obouvají. Osvědčily se mi do kozaček a třeba i do bot na běžky. Sahají asi do půl lýtek, a koupit si je můžete opět v dámské i pánské velikosti.

Ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: ponožky Praděd

 

Prima ponožky, které mám moc ráda, jsou ponožky Frotana – výrobce Lonka.

Ponožky jsou vyšší, sahají asi do půlky lýtek.

Mají ohrnovací lem – to moc hezky vypadá. Vzor na ponožkách je norský, a špička je jemně prošitá.  Uvnitř ponožky je froté.

V těchto ponožkách chodím nejčastěji ven s vnoučaty – třeba při sáňkování a bobování, kdy často stojím bez pohybu pod kopcem, tyhle ponožky udrží nohy krásně teplé.

Pokud si vezmete tyhle ponožky třeba do pohorek na túru – budou vám krásně držet na noze, a díky materiálu, který odvádí vlhkost, budete mít nohy stále v suchu. Velmi doporučuji. Na výběr je několik barev, takže si vybere každý. Velikosti mají dámské i pánské. Ponožky se při praní nesrazily, a jsou stále krásně hřejivé.

Ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: ponožky Frotana

 

Každoročně také kupuji pro manžela a syna zásobu ponožek Pracan.

Tyhle ponožky doporučuji všem, kteří mají pracovní boty celý den na nohou.

Ponožky jsou klasické, sahají tedy do půlky lýtek.

Materiál je bavlna, elastan a polyester.

Skvěle drží na nohou. Tloušťka je tak akorát – ani silná, ani tenká. Prostě příjemná v zimě i v létě. Ponožky skvěle drží na nohách, v botě se nehrnou a netlačí. Perfektně odvádějí vlhkost, takže ani v utažených pracovních botách nebudete mít vlhké nohy.  Manžel i syn nosí pracovní boty až 12 hodin při pracovní směně, a moc si tyhle ponožky pochvalují. Vydrží i větší zátěž a nejsou na patách hned prodřené. U nás jsou tyhle pracovní jednička – do práce už chlapi jiné skoro ani nenosí.

Ponožky si prohlédněte po kliknutí zde: ponožky Pracan

 

To byly poslední silnější,  přecházím k ponožkám klasickým, slabším.

Pro všechny, kterým se potí nohy, a mají problém se zápachem, bych chtěla doporučit dvoje ponožky Voxx. Jedny jsou klasické, jedny nízké.

 Jsou to : Bamboo a Brooke

 

Bambusové sportovní ponožky Bamboo

Tyhle ponožky jsou klasické, sahají do půlky lýtek. Jsou to ponožky se zesíleným froté chodidlem – mají tedy teplotní třídu B. Zima vám v nich nebude. Protože jsou bambusové, jsou jemné na omak, a hlavně mají přírodní antibakteriální účinky a antialergické vlastnosti. Jsou velmi dobré na sport – dobře sají vlhkost.

Další jsou Voxx bambusové ponožky Brooke.

Jsou to ponožky nízké – lem mají jen nad kotník. Na chodidle mají froté úplet (teplotní třída A), a díky bambusu jsou opět přírodně antibakteriální, krásně sají pot.

Tyhle ponožky jsou velmi vhodné na sport. Dcera je nosí na aerobik, vnuk na florbal a jsou moc spokojení. Hlavně je fajn, že ani při sportovní zátěži vám díky výhodám bambusových vláken nejsou cítit nohy.

Tyto ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: ponožky VOXX Bamboo a ponožky VOXX Brooke

 

Pokud máte rádi ponožky střední výšky – nad kotník, doporučuji (třeba jako dárek) ponožky Caddy s froté chodidlem.

V zimě je froté chodidlo v ponožkách hodně příjemné a praktické.

Noha se díky froté nepřehřeje, a krásně odvádí vlhkost. Nohy máte prostě krásně v suchu, už žádný pocit, že vám teče do bot.

Ponožky mají teplotní třídu A, nejsou tedy do velkých mrazů, klasickou zimu ve městě v nich ale skvěle zvládnete. Špička je řetízkovaná, takže v botách netlačí.

Tyhle ponožky si můžete koupit v dárkovém balení po kliknutí zde: Ponožky Caddy

 

Teď se dostávám k ponožkám, které jsou fajn jako dárek – jsou vtipné, kvalitní a hezké.

Bavlněné pánské ponožky Piff udělají radost každému modernímu muži, který je milovníkem piva.

Ponožky mají střední výšku, jsou tedy nad kotník. Jsou to ponožky s elastanem, vhodné na volnočasové aktivity.

Teplotní třída A – tedy spíš na mírnou zimu, nebo teplejší období. Ve městě, do práce, nebo na posezení s přáteli jsou ale ideální. Materiál je pružný, savý, a krásně drží tvar i po vyprání. Ponožky se nesrazily ani neoprala barva. Díky tomu, že jsou vysoce prodyšné, se vám nebudou potit nohy, a nejsou cítit.

Ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: ponožky Piff

 

Zajímavě dárkově balené jsou i ponožky se znamením zvěrokruhu. Každá krabička je s potiskem jednotlivého znamení zvěrokruhu.

Já mám doma se znamením Beran, vybírat ale můžete ponožky pro každé znamení. Ponožky jsou dámské i pánské, jsou klasické výšky do půlky lýtek, a hlavní složkou je bavlna.

Je to fajn tip na dárek nejen na vánoce.

Ponožky si prohlédnete, nebo koupíte po kliknutí zde: Ponožky se znamením zvěrokruhu

 

Vtipné pro děti jsou ponožky Devil.

Já jsem je dávala vnukovi k Mikuláši, protože jsou ale krásně barevné, a mají vtipný obrázek, budou je děti nosit rády vždycky.

Ponožky mají klasickou délku. Jedna je s čertem – černo červená barva, druhá bílo –žlutá má na sobě obrázek Mikuláše, a třetí , modro – bílá je s obrázkem anděla.

Vtip ponožek je v tom, že jsou v balení tři. Tedy od každé ponožky jedna, děti je tedy kombinují podle nálady. Pokud chcete mít stejný pár, musíte si koupit ponožky dvoje- to už ale pro děti není taková legrace.

Tady asi není třeba moc popisovat. Ponožky jsou vtipné, obrázkové a dělají dětem radost. Díky vysokému podílu bavlny krásně sají vlhkost.

Ponožky si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Ponožky Devil

 

Abych nemyslela jen na ostatní, udělala jsem radost i sobě, a vybrala jsem si dámské nízké ponožky s obrázky koček.

Lem ponožek sahá nad kotník, ponožky mají vysoký podíl bavlny, a díky elastanu se dobře oblékají, a drží na noze. Nejsou to ponožky zimní, ale to mi vůbec nevadí. Mají hezké barvy a krásný potisk koček. A já mám kočky ráda.

Na cedulce mají nápis Comfort, a mohu potvrdit – nohy jsou v nich opravdu v komfortu a pohodlí.

Pokud máte v okolí milovníka koček, ponožky mu můžete koupit zde: Ponožky Piki s kočkami

 

Na závěr by to chtělo takovou tu pomyslnou „třešničku na dortu“. Něco, co vás dostane do kolen, a jste nadšení. Takovou věc mám. 

Jsou to spací ponožky.

 Jsem z nich nadšená. Dokonce tak moc, že mi docházejí slova (to se mi moc často nestává) a přemýšlím, jak to nadšení vyjádřit. Napadají mě jen superlativa: dokonalé, úžasné, prostě boží!

Z čeho jsem tak nadšená? Z ponožek na spaní! Možná si řeknete: „Pche, taková obyčejná věc, jako ponožky na spaní..“.  Ale tohle nejsou jen tak ledajaké ponožky!

Já jsem ponožky na spaní nikdy moc ráda neměla. Vždycky mě tlačily, mačkaly, překážely. Takže od podzimu můj muž trpí tím, že k němu strkám ledové nohy, abych se ohřála. Letos jsem ale objevila ponožky, které jsou naprosto dokonalé.

Jsou to speciální ponožky, z části jsou z froté úpletu a z části z ovčí vlny.

 Lidi, to vám je pocit pohodlí!

 Ponožky nádherně hřejí. Díky ovčí vlně ale jsou zahřáté nohy jen na takovou tu příjemnou teplotu, žádné přehřívání.

Lem mají ponožky extra pružný, a extra jemný.

 Ještě jsem takový nikdy neviděla. Zkoumala jsem ho dlouho, ale je to prostě kouzlo materiálu.

V podstatě je vyřešen problém, který jsem měla – tyhle ponožky prostě kolem nohy naprosto necítím a nevnímám. Nikde vůbec netlačí.

Díky tomu extra pružnému lemu doporučuji na doma a na spaní i těm, kterým otékají nohy, a diabetikům. Ten lem je prostě kouzelný.

Ponožky jsou pojmenované spací, protože díky nim už žádná žena nebude v zimě trpět pocitem ledových nohou. Hurá!

Nemusíte je ale nosit jen na spaní. Můžete je nosit podle vlastního uvážení klidně i do sněhulí, nebo do pantoflí. Jsou dokonalé.

Teď už nás dámy a pánové energetická krize naprosto nezaskočí. V těchto ponožkách budeme v pohodě a v teple.

Samozřejmě ponožky nejsou jen pro dámy, jsou vyráběny i v pánské variantě.

Já jsem si vybrala bílo – šedé ponožky, protože se mi líbí. Na výběr máte ale ze 14 barevných kombinací.

Pokud chcete taky mít nohy i v noci krásně v teple, ponožky si prohlédněte, nebo kupte po kliknutí zde: Spací ponožky.

Celý sortiment eshopu ponožky tlapka najdete po kliknutí zde: Ponožky Tlapka

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: