Pomerančový chlebíček s čokoládou

23.11.2018 12:29
Na chlebíček:
  •    3 vejce
  •    100 g cukru krupice
  •    100 g másla
  •    200 g zakysané smetany
  •    2 bio pomeranče
  •    250 g hladké mouky
  •    1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  •    1 špetka soli
  • Na polevu:
    •    100 g hořké čokolády
    •    80 ml smetany na vaření 12%
  • Postup

    Krok 1: Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.

    Krok 2: Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

 

Krok 3: Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě,  nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.

Tip: Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.

zdroj:https://www.prozeny.cz/clanek/pomerancovy-chlebicek-s-cokoladou-51046?seq-no=11&dop-ab-variant=&source=clanky-home

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: