Perníkové řezy s marcipánovým krémem

13.04.2018 12:33

 

  1. Předehřejte troubu na 180˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.

  2. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.

  3. Odlijte si 100ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.

  4. Ve 100ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo. Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.

  5. Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.

  6. ¨zdroj https://www.toprecepty.cz/recept/43865-pernikove-rezy-s-marcipanovym-kremem/?utm_source=fbad&utm_medium=toprecepty&utm_campaign=prispevky

Těsto:
 
2 vejce
 
150 g cukru
 
30 g oleje
 
270ml mléka
 
230 g hladké mouky
 
1/2 kypřícího prášku do perníku (Dr. Oetker)
 
1 polévková lžíce kakaa
 
 
 
Krém:
 
800 ml mléka
 
2 lžíce cukru
 
130 g marcipánu
 
1 čajová lžička citronového aroma (Dr. Oetker)
 
1 sáček krémového prášku Zlatý klas (Dr. Oetker)
 
60 g másla pokrájeného na kostky
 
 
 
Na dokončení:
 
1 sáček tmavé polevy (Dr. Oetker)
 
1 sáček bílé polevy (Dr. Oetker)
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: