Péče o nohy Santé - krém, který hojí a zvláčňuje paty, a gel na unavené nohy, otoky a na zpomalení tvorby křečových žil. Recenze - vyzkoušeno!

28.06.2023 13:18

Péče o nohy Santé.

Nedávno jsem vám psala recenzi na úžasné zdravotní pantofle a baleríny od výrobce zdravotní obuvi Santé (Recenzi najdete po kliknutí zde: recenze Santé).

V recenzi jsem se věnovala výběru zdravotní obuvi – doporučila jsem vám pantofle a baleríny, ze kterých vás rozhodně nebudou bolet nohy, ani záda.

Kromě výběru správného obutí je ale třeba ještě jedna věc, a tou je péče o nohy.

O nohy bychom měli pečovat celoročně, a nejen v létě. V létě se ale o péči o nohy víc mluví, protože v pantoflích a sandálech je víc vidět, jak se o nohy staráme. Na dovolené a výletech taky nachodíme mnohem víc kilometrů, než v zimě –   nohy nás potom víc bolí, jsou unavené, večer máme pocit těžkých nohou.

Na péči o nohy je společnost Santé odborník. Proto si kromě zdravotních kvalitních bot můžete koupit i přípravky na péči o nohy.

Já jsem tentokrát vybrala přípravky dva, a to Krém na popraskanou kůži a Gel na unavené nohy.

Krém na popraskanou kůži jak název napovídá je hojivý, zvláčňující, ulevující popraskaným, namáhaným patám.

 Je fajn tenhle krém používat, i když ještě popraskané paty nemáte.

 Když už začnou praskat, je pozdě, a hojit je dá mnohem větší námahu. Při pravidelné péči o pokožku chodidel a pat se budete cítit příjemně, a vaše nohy to ocení.

Já se přiznám, že přes zimu jsem na mazání pat tak trochu kašlala, a na začátku léta, když jsem se přezula do pantoflí, mi dalo dost práce zažehnat průšvih s nehezkou, ztvrdlou kůží na patách.

Takže na řadu přišel elektrický pilník na broušení kůže na patách, a po ošetření jsem paty důkladně promazávala krémem na popraskanou kůži. Po několika ošetřeních mám paty v pohodě, a nestydím se nosit pantofle a sandály. Opravdu doporučuji.

Krém má jemnou, příjemnou vůni, takže jeho aplikace je příjemná. Hlavní složkou je Tea Tree Oil, který zklidní a zvláční pokožku nohou, a hojí drobná poranění.

Pokud budete krém používat pravidelně (nejlépe denně), budete mít nohy krásné a kůži měkkou a zdravou.

Krém koupíte po kliknutí zde: Krém na popraskanou kůži

 

Druhý přípravek, který vám doporučím je Gel na unavené nohy.

Pocit bolavých a unavených nohou zažil během života každý z nás. Někdy jsou dny náročné, a nohy bolí. Pak je fajn si je namasírovat. Já jsem si oblíbila Gel na unavené nohy od Santé.

Ať už mě nohy bolí z jakéhokoliv důvodu – po sportu, po dlouhé procházce, nebo jsem byla celý den na nohou – tenhle gel mi ulevuje.

 Příjemně totiž chladí a mám pak pocit svěžesti.

Po namazání pocit těžkých nohou ustoupí celkem rychle. Kombinace účinných látek panthenolu a extraktu z kaštanu je opravdu účinná.

Pokud máte rádi aktivní dovolenou, tenhle gel si určitě přibalte do batohu, bude se vám hodit. Jinak ale samozřejmě tenhle gel můžete používat celoročně, kdykoliv.

Stačí nanést trochu gelu a masírovat nohy směrem k srdci. Stačí poměrně krátká doba mazání (nebo chcete-li masírování), a cítím se mnohem příjemněji, nohy se uvolní a je mi fajn.

Někdy, když je hodně horko, a celý den jsem na nohou, kromě těžkých nohou mě trápí i otoky. Není to příjemné, a na nohu se pak nedá téměř došlápnout. I na tento problém mi gel pomáhá. Stačí chvíli masírovat s gelem, a dát nohy na čtvrt hodinky nahoru, a otoky mizí a já zase můžu chodit bez bolesti.

Díky extraktu z kaštanu má tenhle gel ještě jednu prima vlastnost – kaštan posiluje cévní stěny, a omezuje tak tvorbu křečových žil.  Tedy opravdu jen omezuje a pomáhá, pokud někdo už křečové žíly má, je jasné, že je gel nevyléčí – jen se vám nebudou tvořit další tak rychle, a to se počítá (to jen aby někdo neměl pocit, že jsem mu doporučila zázračný krém, který vás křečových žil zbaví – to dokáže jen lékař)

Pokud si chcete krém prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Gel na unavené nohy

 

Co říci na závěr? Snad jen, že je zbytečné, aby nás bolely nohy, když si můžeme pomoct jednoduchým namazáním. Krém na paty i gel na unavené nohy používám pravidelně, a jsem spokojená.  Pokud si koupíte tyhle prima přípravky, a obujete se do zdravotních bot, budou vaše nohy úplně v pohodě, a budete se cítit fajn.

Pokud si chcete vybrat nějaké prima zdravotní boty Santé, klikněte zde: zdravotní obuv Santé

 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: