Pařížské rohlíčky - cukroví, které mizí jako první

02.12.2016 11:43

 

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do pěny. Přidáme ořechy. Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech. Pečeme v mírné troubě.

  2. Krém - vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem. Krém můžeme ochutit rumem. Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.

  3. Letos vyzkoušený jiný krém:
    1 šlehačku 30% svařit s čokoládou na vaření - nechat projít varem,dát do druhého dne odstát a potom zašlehat do 1 másla a asi 10 dkg cukru.

zdroj receptu a obrázku: https://www.toprecepty.cz/recept/16545-parizske-rohlicky-skarede-rohlicky/
 
Suroviny
 
Těsto:
 
2 celá vejce
 
250 g cukru moučka
 
300 g mletých ořechů
 
 
 
Krém:
 
250 g másla
 
200 g cukru moučka
 
2 celá vejce
 
kakao
 
vanilkový cukr
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: