POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
Na pařížský krém:
Navíc:
POSTUP PŘÍPRAVY:
Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.
Autor receptu Radka B.
zdroj: https://www.pidak.cz/recept-parizske-rezy-v-jednoduchosti-je-kouzlo
—————
Přihlaste se k odběru novinek: