Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo, a jsou velmi lahodné

04.05.2018 14:03

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

 

  •   250g polohrubé mouky
  • 1  70g cukru
  •   80ml oleje
  •   150ml mléka
  •    2 lžíce kakaa
  •    prášek do pečiva
  •    2 vejce

 

Na pařížský krém:

  •   2 smetany na šlehání
  •    ztužovač šlehačky
  •    2 tyčinky ledových kaštanů

 

Navíc:

  •   1 tyčinka Margot
  • POSTUP PŘÍPRAVY:

     

    Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.

     

    Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.

    Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.

     

    Autor receptu Radka B.

  • zdroj: https://www.pidak.cz/recept-parizske-rezy-v-jednoduchosti-je-kouzlo

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: