POTŘEBUJETE:
1 balíček listového těsta ve čtvercích (nebo filo těsto, k dostání v supermarketech)
200 g strouhaných lískových oříšků
1 dl mléka
100 g moučkového cukru
citronová kůra
1 lžíce medu
1 žloutek na potření těsta
Poleva:
1/8 l vody
100 g pískového cukru
lžička mleté skořice
POSTUP:
-
Oříšky svařte s mlékem, cukrem, medem a citronovou kůrou. Vychladlou náplní potřete čtverce těsta, zaviňte je do trubiček, potřete rozšlehaným žloutkem a v předehřáté horké troubě pečte na plechu vyloženém pečicím papírem.
-
Vodu s cukrem a skořicí svařte a trubičky vzniklou polevou zalijte.
-
zdroj:https://vlasta.kafe.cz/clanky/vareni-a-recepty/4846-ochutnavka-z-recke-kuchyne-oriskova-baklava/