Originální skleněné dekorace a mozaiky, ruční autorské výrobky - to jsou výrobky Mimoosa.cz. Něžná a dechberoucí krása zakletá do skla.

21.04.2022 13:21

 

Stránku plnou nádherných autorských dekorací ze skla, a úžasných vitrážových mozaik jsem objevila úplnou náhodou.

Miluji totiž náramky, a mám ráda náramky originální – takové, které nenosí každý. Hledala jsem náramek v mé oblíbené modré barvě, a vykoukl na mne nádherný náramek ze skla a kůže. Mohla jsem na něm oči nechat.  Rozklikla jsem obrázek a dostala jsem se na stránku Mimoosa.cz. A v tu chvíli jsem byla doslova okouzlena tou krásou, kterou jsem na stránce našla.

 Je plná nádherných vitrážových mozaik, a autorských skleněných dekorací a věcí, které nám zdobí a krášlí domovy a pracoviště. Tam vám je tolik nádherných věcí…

Sklo jako dekoraci miluji, a obdivuji tu úžasnou práci, kterou s ním dokáží ruce autorovy. Jako malá holka jsem byla několikrát ve sklárnách na exkurzi – měli jsme sklárnu v dojezdové blízkosti školy. Vždycky jsem stála, a téměř bez dechu pozorovala to, jak vzniká skleněná krása. Je to úžasný proces. Ale taky pěkně náročný. Nemůže ho dělat každý. K práci se sklem musíte mít nadání, musíte tu tvorbu mít v ruce a v srdci. Pak vzniknou nádherné a unikátní kousky – jako je to u Mimoosa produktů.

Doslova jsem nevěděla, kam se na stránce dřív podívat. Jestli na krásné svícny, vázy, tácky, šperky, mýdlenky, hodiny nebo mističky.

Do všech těch výrobků vdechla „paní Mimoosa“ kus sebe. Kdo je paní Mimoosa? Je to paní ing. Martina Šrýtrová. Pojmenování značky Mimoosa Vzniklo prolnutím dvou významů. Přesmyčkou z přezdívky paní autorky a dílem i podle přístupu autorky k tvorbě. Autorka je tak trošku rebelka, mimo osu hlavních proudů a pravidel. Já bych k tomu dodala, že kromě těchto dvou propojení bych přidala ještě třetí aspekt a tou je něha a křehkost výrobků – jako u květiny Mimózy.

Když jsem na stránce hledala, co si vyberu pro radost, myslela jsem původně, že náramek. Pak jsem ale objevila nádhernou a originální mističku (nakonec tedy dvě mističky), do které jsem se zakoukala. Je totiž velmi originální, nádherná, jemná, křehká – výčtem superlativů bych mohla pokračovat ještě dlouho. Nejdůležitější aspekt ale je originalita. Nádherná krajková mistička s mandalou v bílé barvě. Druhá mistička, která mne okouzlila je mistička lístečková.

Okraje bílé misky jsou ručně prořezané, takže tvoří takovou jako skleněnou krajku. Paní autorka nazývá tento prořez „lišejníkem“ podle jeho mnohotvaré struktury. Takže si můžete vybrat, jak si ten okraj nazvete. Pro mne je to spíš krajka. Krásná krajka.

Mistička má na dně zdobení mandaly. Jemňoučká a přitom dostatečně výrazná kresba mističku povýšila ještě o stupínek výš..

Nejdřív jsem chtěla mističky uložit do vitríny mezi dekorace, ale nakonec jsem se rozhodla, že je chci mít pořád na očích, aby mi dělaly radost. A tak slouží třeba jako mističky na olivy, na oříšky, nebo si do nich odkládám prstýnky. Mám tak radost, kdykoliv mističky vidím.

Miska ve tvaru malého zeleného lístečku má dokonalý tvar. Několik barev zelené a modré a hladké sklo spolu tvoří jedinečnou originální mističku.

Tvar lístku je neobvyklý. Kdykoliv k nám někdo přijde, ozve se: „Jůůů, to je nádherná mistička! Odkud ji máš?“  No z Mimoosy přece, odpovídám s úsměvem. Mám radost, že se mistička líbí, a v duchu už vidím, jak návštěva po příchodu domů půjde objevovat krásu skleněných dekorací.

Pokud máte rádi originální dekorace, ukážu vám teď pár tipů na výrobky, které mi ještě padly do oka. Je to ale opravdu jen výběr – kdybych měla dát obrázky všech výrobků, co se mi líbí, musela bych zkopírovat celý eshop.

Váza borůvky se smetanou – také s úžasným krajkovým prořezem, na druhém obrázku bez prořezů

Miska s dekorem stromu

Svícen sluneční krajka

Svícen na tři svíčky

Mýdlenka s rostlinkou

Mýdlenka tmavá

Určitě mrkněte i na šperky:

Pokud máte rádi mozaiky, budete na stránkách Mimózy jako v ráji. Já jsem mozaiky moc nikde nevídala, proto jsem velmi mile překvapena, co všechno lze s mozaikou vyzdobit. Líbí se mi to. Moc se mi to líbí. Myslím, že až budu potřebovat nějaký originální dárek pro někoho, koho mám ráda, zvolím asi nějakou originální mozaiku na míru. Moc se mi líbí na osvětlení, a na podnosech.

Pokud si tedy chcete udělat radost, nebo chcete koupit dárek pro někoho blízkého – dárek, který je originální a jedinečný, určitě mrkněte na stránky Mimoosa.cz. Určitě si vyberete. Každý výrobek je ruční práce, každý je originál – v každém je vdechnuta autorčina láska ke sklu. Všechny produkty jsou precizně zpracované. Prostě super.

Nalákala jsem vás? Pak si prohlédněte a sami si vyberte.

Stránku naleznete po kliknutí zde: stránky Mimoosa.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: