Originální a jedinečné rukodělné kabelky a batůžky od Šikovné jehly - krása šitá srdcem.

09.11.2021 14:09

Šikovná jehla.

 

Kabelky. Mám je moc ráda – asi jako většina žen. Protože jsem zažila dobu, kdy na trhu výběr kabelek byl žalostný, a každá žena měla doma kabelku jednu, a to ještě stejnou jako většina sousedek, ohromně si užívám, že dnes je to všechno jinak.

Kabelek je na trhu dostatek, vybere si každá z nás. Trošku problém je s originalitou. Jakmile se objeví nějaký módní trend, začnou ho všichni kopírovat, a je to pak vidět i na kabelkách. Jak se říká – všechny na jedno brdo. Jenže já nechci kabelku, kterou bude mít ve městě každá druhá žena. Tuhle dobu už si připomínat nechci.

Celkem jsem proto zajásala, když jsem na facebooku objevila stránku Šikovná jehla.

Je to stránka s rukodělnou výrobou kabelek a batůžků. Co kus, to originál. Jedna krásnější, než druhá.

Na stránku jsem se chodila dívat dlouho. Kabelky se mi moc líbily, takže jsem se tak trošku nechávala inspirovat, než si vyberu tu svou. Dlouho jsem váhala mezi kabelkami a batůžky. Kabelky mám ráda, jsem na ně zvyklá a nosím je stále. Batůžky jsou nádherné, a praktické – všechno nesete na zádech a ruce máte volné. To potřebuji hlavně při procházkách s vnoučaty.

Nakonec jsem se rozhodla pro kabelku. Takzvanou kabelku „pracovní“. Tak jsem si pojmenovala typ kabelek, které jsou na nošení univerzální. Můžu je nosit do práce, do města, nebo i na nákup. Kabelka, která vypadá elegantně a přitom do ní klidně nacpu notebook, nebo nákup. Manžel občas v legraci říká, že čeká, kdy z kabelky vytáhnu slona, nebo cihlu –  tenhle zvyk mám už od doby, co mám děti. Do kabelky se prostě musí vejít všechno potřebné, aby mne nic nezaskočilo.

Chápu, že můj požadavek na praktičnost a přitom eleganci je náročné splnit. Kabelka, kterou mi „paní Šikovná jehla“ ušila, tohle všechno naprosto splňuje. Je prostě super.

Černobílý vzor na kabelce je praktický – není na něm vidět špína. A to už ji nosím dost dlouho.

Materiál kabelky je kombinace bavlny a kůže.

Kůži prostě jen otřete hadříkem a je čistá, totéž můžete udělat i s bavlnou, a když to nepomůže, tak klasicky – jemný kartáček, mýdlo a voda – kabelka je hned jako nová.

Na kabelce mám jednu vnější kapsu, když potřebuji něco nutně jen na chvíli odložit.

Uvnitř kabelky je kapes víc. Jedna velká, a pak menší – na mobily, klíče, diář, nebo i na propisku.

Celá kabelka je velmi precizně ušitá. Nikde nenajdete jediný křivý steh, nebo nitku, co tam nepatří.

Já na ruční práce moc šikovná nejsem, proto obdivuji, když něco dokážou ostatní.

Kabelky od Šikovné jehly jsou důkazem, že zlaté české ručičky opravdu existují, a není to jen fráze.

Nádherné provedení, a originální vzory. Šikovná jehla je prostě opravdu šikovná. Není šikovná jen jehla, ale hlavně ruce, které kabelky šijí, a hlava, která je navrhuje.

Super je, že si můžete nechat ušít kabelku podle vlastního přání. Kabelky jsou originální, ručně šité, a ještě můžete kecat do toho, jak by měla ta vaše vysněná kabelka vypadat. Co víc si přát?

S kabelkou od Šikovné jehly se vám nestane, že byste potkali sousedku, nebo jakoukoliv ženu se stejnou kabelkou, jako máte vy. Protože je to ruční práce, je každý kus trochu jiný, každý kus je originál.

Na všech kabelkách a batůžcích je vidět, že jsou šity a navrženy od srdce.  Jsem opravdu moc ráda, že vlastním svou originální kabelku.

Protože se mi moc líbí i batůžky, určitě časem nějaký objednám pro dcery. Bude to fajn osobní dárek.

a tady je pár fotek na ukázku (fotky jsou z facebooku Šikovná jehla):

Pokud si chcete kabelky prohlédnout, nebo nechat vyrobit, určitě se podívejte na facebook na stránku Šikovná jehla. Najdete tam spoustu krásných kabelek a batůžků, které udělají radost a zahřejí na duši.

Stránku najdete po kliknutí zde: facebook Šikovná jehla.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: