Ořechy plněné krémem

02.12.2022 14:43

 

Suroviny:

Hladká mouka   350 g

cukr moučka     150 g

vlašské ořechy   120 g

máslo               250 g

kakao

formičky na ořechy

Krém:

máslo            100 g

cukr moučka  100 g

vlašské ořechy  40 g

kakao - nemusí být, pokud chcete světlý krém

Postup:

  1. Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté vlašské ořechy a přidejte na plátky nakrájené máslo. Pokud chcete, aby ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet.
  3. Krém: Máslo pokojové teploty mixujte v kuchyňském robotu 7 minut jen samotné, dokud nenabude na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé. Do másla pak přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený. Krém naneste do zdobicího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože
  4. Zdroj recept 
  5. https://fresh.iprima.cz/orechy-plnene-kremem
  6. zdroj foto: Cat & Cook pro KitchenAid.cz

 

  1.  

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: