Optigrill Tefal - chytrý gril, který si oblíbíte

06.12.2016 12:38

Chtěla bych vám představit Optigrill od firmy Tefal. Grilování mám moc ráda, připomíná mi léto. Také je pro mě grilování symbolem příjemného setkávání s přáteli. Proto se snažím připomenout si tu skvělou letní atmosféru grilováním i v zimě – doma v kuchyni. Pokud pominu tuhle nostalgickou symboliku, je tu další fakt, že grilování je rychlý způsob přípravy jídel a hlavně – a to je pro mě velmi důležité- je to příprava jídel bez tuku. Grilů už mi rukama prošlo několik. Optigrill od firmy Tefal je ale ten nejpohodlnější a nejchytřejší způsob grilování, který jsem zatím měla možnost vyzkoušet.

Na horním panelu grilu je několik tlačítek – nezkoušejte tedy raději, co které umí. U používání Optigrillu se opravdu vyplatí přečíst si návod k použití. Zjistíte tak, jaké všechny funkce gril má aniž byste přístroj poškodili a také zjistíte, které funkce na jaký způsob přípravy jídla využijete.

Optigrill je elektrický automatický gril – umí změřit tloušťku masa, které do něj vložíte a pak ho připravit podle stupně propečenosti, kterou si sami zvolíte. Přizpůsobí čas i teplotu grilování, takže například středně propečený steak máte hotový přesně tak, jak ho máte rádi bez stálého kontrolování a otevírání grilu – displej měnící barvu vám ukazuje v jaké fázi grilování právě gril je. Konec grilování vám gril oznámí zapípáním. Je to úžasná funkce, která mě přímo nadchla.  Jestli totiž nemám něco ráda, tak je to nervozita, aby maso bylo dost propečené a přitom nebylo spálené.

Optigrill má 6 programů grilování: Hamburger, drůbež, toasty/panini, klobásy, červené maso, ryby. Pokud chcete grilovat zeleninu, prostě si zvolíte režim se stálou teplotou. Mimochodem – už jste ochutnali ogrilovaný ananas? Je to neskutečná dobrota.

Povrch grilovacích desek je samozřejmě nepřilnavý, jde dobře omýt. Desky jde mýt i v myčce na nádobí - údržba je tedy velmi snadná.

Pozor si dávejte na správné umístění nádobky na odkapávající šťávu.

Optigrill od firmy Tefal je první chytrý gril na našem trhu, a pokud jste milovníky dobrého jídla určitě neváhejte s jeho koupí. Velmi rychle se s ním naučíte zacházet a rodina jeho používání určitě ocení. Já miluji přípravu toustů s vajíčkem v tomto grilu – toasty obalíte ve vajíčku a vložíte do grilu, jsou pak výborné a krásně křupavé a máte rázem vynikající rychlou snídani připravenou úplně bez tuku.

Také hamburgery měly hlavně mezi mladší částí rodiny velký úspěch. Jsou krásně propečené a přitom nejsou vysušené, jsou uvnitř krásně šťavnaté.

No a maso na grilu chutná asi každému z nás. Vynikající je grilované naložené maso, ale velmi chutné je, i když ho zvolíte jako rychlou večeři a jenom třeba naklepete plátky kuřecího masa, osolíte, opepříte, potřete troškou rozmarýnu s olivovým olejem a celá rodina se bude olizovat. Pokud máte rádi sendviče (toasty), tortily a panini, na ty má gril samostatný program a jsou velmi chutné-opět bez hlídání propečení, gril vás zvukovým signálem upozorní a není třeba hlídat, aby se jídlo nespálilo.

Já mám moc ráda v kuchyni chytré přístroje, které mi usnadní život a šetří čas, a přitom jsou praktické. Tyhle všechny podmínky Optigrill splňuje na 100 %.  

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: