Odměna za vysvědčení i zábava na dovolenou - stolní hra Kostky jsou (s)vrženy.

25.06.2020 15:51

 

Konec školního roku. Letos byl poněkud zvláštní. Můj vnuk už vysvědčení dostal – dětí bylo díky Covidu 19 a karanténě ve třídě hodně málo – ze dvou tříd jen 13 dětí. Rodiče se ještě bojí poslat děti do školy, aby se nenakazily. V jiných školách budou děti vysvědčení teprve dostávat.  Všechny děti si za vysvědčení zaslouží nějaký dárek jako odměnu za to, že se ve škole snažily. Letos to měly děti těžší, učily se hodně doma, a pro některé bylo dost těžké látku pochopit a vypracovat zadané úkoly. Jako odměna za vysvědčení je prima odměna třeba stolní hra.

U nás je to stolní hra Kostky jsou (s)vrženy od společnosti DinoToys.

Je to hra chytrá, rychlá a lze ji hrát doma i na dovolené. Je vhodná pro děti od 8 let, ale i pro děti starší a zabaví se s ní na cestách i dospělí. Mladší děti by možná hru zvládly,ale asi by nestíhaly tempo starších a dospělých, tady bych věk 8 let brala opravdu jako hranici, kdy si děti hraní začnou užívat. Pro mladší děti je lépe vybrat hru jinou.

Kostky hrál v životě už určitě každý z nás. Tady jsou pravidla upravena tak, aby hra s kostkami byla úplně jiná, nová, a tím i zábavná.

Je fajn, že jedno kolo hry trvá mezi 10 až 15 minutami, můžete ji hrát tedy vlastně kdykoliv.

Hra nezabere příliš místa, můžete si ji zahrát opravdu všude.

Na dovolenou jen přibalíte sáček s kostkami, kartonové destičky (jsou malé) a sáček s barevnými čtverečky – ani v kufru tedy hra nezabere příliš místa.

Balení obsahuje: 24 bodových kostek v 6 barvách, 4 kartonové tabulky hráče, 125 dřevěných kostiček, 1 pravidla.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let

Délka jedné hry – zhruba 15 minut

Pokud zestručním pravidla, tak hra probíhá asi takto:

Vaším úkolem ve hře je spojit 6 různých barev, nebo 6 čísel do jedné řady jako první. Všichni hráči hází kostkami současně. Každý hráč má 6 kostek různé barvy. Hází se tak dlouho, dokud některý hráč nehodí a neodloží 6 různých čísel. Kolo je vyhodnoceno podle toho, jaké jste odložili kostky. Kostičky oranžové barvy položíte do hráčské tabulky. Konec hry je, když někdo spojí v přímé řadě 6 kostiček ve své tabulce.

Toto jsou pravidla opravdu zestručněná. Ke hře jsou přibalena pravidla podrobná, kde se dočtete jak hru hrát.

Hru pochopíte okamžitě, když máte kostky, kostičky a hrací tabulku v ruce, nemusíte mít obavy, že nebudete pravidlům rozumět.

Pravidla jsou napsána jasně a srozumitelně, princip hry z nich lze pochopit dobře.

Pokud tedy přemýšlíte, čím uděláte vašim školákům radost za vysvědčení, nebo hledáte hru na dovolenou, a potřebujete, aby nezabrala příliš místa, a bavila větší děti i dospělé –vyzkoušejte hru Kostky jsou (s)vrženy. Hra je svižná a zábavná. Nudit se u ní rozhodně nebudete.

Pokud si chcete hru prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Kostky jsou (s)vrženy

 

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: mojedino.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: